Открийте ни и в

Музика

Оратница се моторизират след 365 концерта без бус

MIKA

публикувано

на

На 16 септември Оратница ще се качат на сцената на Маймунарника. Всеки закупен билет за концерта е малка, но важна част от сумата за новия бус. Специални музикални гости са популярният бийтбоксър Skiller и DJ Dharba.

След седем успешно реализирани турнета за седем месеца, концертният километраж на Оратница навъртя сериозна цифра. Само за тази година са налице 30.000 км пътувания по суша. Освен поканите за участия, нараства и багажът на групата – Оратница имат повече апаратура и инструменти за концертите си. По време на турнетата момчетата са достигнали до извода, че „бусът е тяхната крепост“. Винаги е по-приятно да си в своята собствена крепост, нали?

Очакват ни още много концерти и километри и затова решихме, че е време да се моторизираме. Трябва ни бус, с който удобно и бързо да доставяме етно бас до всяка точка на света, където има асфалт (може и без асфалт).“споделя Християн  (кавал, мелодика, вокали).

e480be75-1397-47e8-a6b9-982040acb0cd

Лятото на Оратница е пълно с пътувания и приключения в различни държави по света. По време на турнето си в Щатите и Канада това лято, Оратница прекосиха континента и направиха 12 концерта. Групата наскоро участва и в програмата на големи европейски фестивали – Pohoda (SK), Dranouter (BE), Babylon Sound (HU), Ancient Trance Festival (DE), Czeremcha (PL), Kozara Etno Fest (BIH), Etnorama (RO), Mocvara (HR), Altstadt (NL) и Szimpla (HU). Следващите дестинации на Оратница са AFTER FEST около хижа Момина скала (Витоша) и фестивал „Алтернативни форми на изкуство“ в Габрово.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо