Открийте ни и в
Exit Festival

Lifestyle

Откриха второто предизвикателство Diageo Reserve World Class България 2016

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Diageo Reserve World Class е най-голямото и най-авторитетното годишно събитие в барманската индустрия в света, а тазгодишното му издание е второто подред в България. В него се включват над 60 от най-добрите ни бармани, които ще премерят сили в три предизвикателства и вълнуващ национален финал през юни, който ще изстреля българския победител директно към световните висоти на големия международен финал в Маями.

Първото предизвикателство, в което българските бармани премериха силипрез декември 2015 г. беше Микромашини – тема, посветена на микроорганизмите, отговорни за ферментацията – изключително важен в миксологията процес. В рамките на това предизвикателство участниците трябваше да създадат оригинален коктейл, използвайки т.нар. микромашини и премиум продуктите на Diageo Reserve.На 19.01, барманитепредставиха оригиналните си рецепти на живо пред двама съдии – Тим Джъдж,глобален представител на Bulleit и изключителен миксолог, и Витеслав Сирок, финалист в Diageo Reserve World Class за Чехия през 2015 г.Тим Джъдж е един от най-добрите бармани в света според Ardent Spirits и авторитет номер едно за коктейли в глобален план. Разработва уникални програми за обучение на бармани и консуматори, а рецептите му за коктейли са публикувани с редица международни книги, като The Bartenders Annual Manual и La Guida. Днес Тим е признат арбитър на вкуса и кулинарните преживявания със световна репутация от Обединеното кралство до Нова Зеландия и от Индия до Африка. Витеслав Сирокима 12-годишен опит като барман и работи и се развива в професията изключително посветено – благодарение на това успява да се класира в топ 6 на Diageo Reserve World Class Барман на годината 2015 в Кейптаун. В момента усилено се подготвя да отвори свой собствен бар, вдъхновен от френската култура – L’Fleur Mixology and Champagne.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“640″]WorldClass_Challenge2 (1)[/media-credit]

На 20.01, бе поставено началото и на второто предизвикателство в рамките на Diageo Reserve World Class България 2016 г. „Да пием с мисъл“. Тенденцията към осъзнато хранене съвсем логично води със себе си и тенденция към осъзната консумация на напитки – хора внимават с какво се хранят и какво пият. Повишаващото се търсене на напитки, които са по-леки по стил, алкохолно и захарно съдържание, води до интересни експерименти в миксология, с които предстои да се сблъскат и българските участници в Предизвикателство 2. Сред темите, които ще бъдат засегнати в предстоящото предизвикателство са газирането, освежаващи коктейли и брънч напитки, модерни крафт бири, науката на аперитивите и диджестивите и още много други.

WORLD CLASS барманите и баровете, в които те работят, са синоним на изтънченост, безупречно обслужване и налагане на нови стандарти в съвременната коктейлна култура. Състезанието събира елита на световното барманство – хората, които определят тенденциите в индустрията и стандартите в най-добрите барове в света, като същевременно обръща внимание на изкуството на създаване на коктейли по света.

Уменията и талантът на WORLD CLASS барманите се подпомагат от колекцията изключителен алкохол от луксозното портфолио Diageo Reserve – водка KETEL ONE, водка CÎROC, джин TANQUERAY No. TEN, текила DON JULIO, ром ZACAPA, шотландско уиски JOHNNIE WALKER GOLD LABEL RESERVE и JOHNNIE WALKER BLUE LABEL, бърбън BULLEIT, едно малцовите шотландски уискита Mortlach, The SINGLETON of Dufftown и TALISKER.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Събитияпреди 4 дни

Излъчиха българските финалисти в CHIVAS VENTURE 2020

Музикапреди 1 месец

Песента става 19-ият по ред #1 сингъл на певицата в Billboard

Културапреди 1 месец

Алек Попов и невероятната „Митология на прехода“ – за полета на фантазията без забрани!

Кинопреди 1 месец

Какво да очакваме от филма и саундтрака „Котките“

Културапреди 1 месец

Излезе „Най-голямата книга за Хитър Петър и Настрадин Ходжа”

Музикапреди 1 месец

DRIVE YOUR LIFE ще участват на Wolf Fest – Вълчата пътека 2020 

Lifestyleпреди 1 месец

Празнична коледна селекция по канал Da Vinci на 24-ти и 25-ти декември

Tехнологиипреди 1 месец

СИХРЕ 2020: Оптимални условия за хорека сектора, разширен тематичен обхват и продукти от последно поколение

Tехнологиипреди 1 месец

Nokia 7.1 е третият смартфон модел на марката, който ще получи Android 10 след Nokia 9 PureView и Nokia 8.1

Tехнологиипреди 1 месец

Коледно филмово забавление за цялото семейство от VIVACOM

Горещо