Открийте ни и в

Tехнологии

От Google са категорични: Скоростта на сайта е много важна!

Avatar

публикувано

на

Още преди 7-8 години в редица проучвания се установи, че посетителите очакват сайтовете да зареждат за под 3 секунди или по-бързо. А повечето от тях биват затваряни, ако не постигнат тази скорост. Почти всеки един потребител пък е отговарял, че не би посетил повече сайт, който е имал проблем със зареждането.

През 2011 година Гугъл започна да използва скоростта, с която страницата се зарежда като сигнал за класиране, анонсирайки техния Speed Online Tool. Коментарът им гласеше: „При условия, че имаме два ресурса, които са с подобна релевантност към дадена заявка за търсене, типичният потребител би предпочел да посети ресурса, който има най-кратко време на зареждане”.

От юли 2018 година Гугъл официално започва да използва скоростта на зареждане в мобилна среда при класиране в мобилните органични резултати. Всеки може да тества своя проект по този показател посредством инструмента Google PageSpeed Insights. Той вече обединява резултатите и от Lighthouse, даващо ценни препоръки за подобрения.

Изказаното по-горе е малка част от причините да искате максимална скорост за уеб сайта си, независимо той дали е чисто корпоративен, новинарски или онлайн магазин. Тя е важна за класирането в Google, за удовлетворението на потребители ви, влияе на процента от потребители, които напускат вашия сайт, без да са разгледали втора страница от него (bounce rate). По-бързият сайт носи със себе си и по-голям брой потребителски посещения, по-добра ангажираност и продажби.

SEO специалистите от SEOMarketing.bg могат да се похвалят, че са постигали отлична скорост на зареждане и 100% резултат при тестове. Това е допринасяло за много топ позиции и може да бъде реализирано при повечето клиенти, в зависимост от използваните технологии за изработката на сайта. Според техните наблюдения всеки един от клиентите иска максимална скорост на своя сайт, особено при онлайн магазините и залагат това винаги в стратегията си за SEO оптимизация. За всеки един разбиращ онлайн търговията собственик на сайт е изключително важно да има висока скорост и така да се класира на добри позиции в SERP-a (Search Engine Results Pages) на Google и реализира пълния потенциал на трафика си.

А вашият сайт с каква скорост е и на какви позиции в Гугъл? Или е време да потърсите експерти за оптимизацията му?

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Музикапреди 1 седмица

Българската традиция и модерното изкуство се срещат в музикален пърформанс “Седемте чудеса на България”

Tехнологиипреди 1 седмица

Най-новите мощни геймърски лаптопи на MSI предлагат топ производителност и екзотичен дизайн

Lifestyleпреди 1 седмица

Ангелският глас на България Крисия откри с фурор изложба на папагали от три континента

Tехнологиипреди 1 седмица

Световната музикална платформа TIDAL за първи път в България с мобилни планове от VIVACOM

Tехнологиипреди 1 седмица

Новите телефони Nokia задава нови стандарти в своите класове

Tехнологиипреди 1 седмица

ADATA представи SE800 USB 3.2 Gen 2 външен SSD диск

Tехнологиипреди 1 седмица

Huawei представи първата в света 5G едночипова система Kirin 990, върху която ще е базирана новата серия Mate 30

Музикапреди 1 седмица

Теодора Цончева представи видео към новата си песен „Без грим“

Lifestyleпреди 1 седмица

Да танцуваме K-POP!

Tехнологиипреди 1 седмица

Новите безжични слушалки HUAWEI FREEBUDS 3 предлагат нов интелигентен звук с помощта на чипа KIRIN A1

Горещо