Открийте ни и в

Кино

Очаквайте „РАННО ПИЛЕ“ 10

MIKA

публикувано

на

Early Bird 10На 6-и ноември от 19:00 часа в Дом на киното се открива 10-ият, юбилеен международен студентски филмов фестивал „Ранно пиле”, организиран от Сдружение „Ранно пиле“ с подкрепата на Фондация Америка за България. Фестивалът ще продължи до 11-и ноември и за пореден път ще превърне София в център на младите кинотворци.

В предстоящото издание на фестивала ще имаме възможност да видим 122 филма от 37 държави от целия свят.

Изключителна селекция от най-добрите си студентски филми са ни подготвили университети от България, Австралия, Австрия, Аржентина, Албания, Беларус, Белгия, Великобритания, Германия, Гърция, Дания, Индия, Иран, Ирландия, Италия, Канада, Ливан, Литва, Мексико, Норвегия, Полша, Португалия, Румъния, Русия, САЩ, Сърбия, Тайван, Турция, Украйна, Унгария, Финландия, Франция, Холандия, Хърватска, Швейцария, Швеция и Япония.

В съпътстваща програма ще можем да видим едни от най-актуалните заглавия на българското кино през последните няколко години. Последният филм на Николай Тодоров (лауреат на голямата награда на „Ранно пиле“ с филма „Минутите след това“) „Три дни в Сараево“, който набира изключителна популярност през последния месец. В програмата попада и „Вапцаров – пет разказа за един разстрел“ на един от най-добрите документалисти и член на журито на „Ранно пиле“ 9 – Костадин Бонев, както и великолепният дебют на Николай Мутафчиев – „Още една мечта“.
Подготвили сме и фестивални фокуси от два изключителни фестивала – „Кинопроба“ от Екатеринбург, както и селекция от най-доброто от международния фестивал за късометражно кино „In the palace“.

Наградният фонд на фестивала е в размер на 4100 американски долара. Освен паричната награда, наградените получават и авторска скулптура от младата артистка Диана Василева.

„Ранно пиле 10” отново ще събере студенти и преподаватели от НАТФИЗ, Нов български университет, Югозападен университет и Американски университет в България, както и едни от най-големите световни университети за кино и телевизия. Ще имаме възможността да срещнем отблизо режисьори от екзотични дестинации като Иран, Ливан, Мексико и много други. Председател на журито ще бъде миналогодишният носител на голямата награда – Тюдор Юрго (Румъния), а негови членове са председателят на SEECS (South-Eastern Europe Cinema Schools Union) Бюлен Кючукердоган, един от най-успешните руски аниматори Гмитри Гелер. Специален гост в журито на фестивала ще бъде първият носител на голямата награда – режисьорът Чавдар Чернев.

С поредното си издание „Ранно пиле” отново предоставя на публиката възможността да се срещне отблизо с изкуството, мирогледа и естетиката на младите кинотворци. Но освен това за участващите студенти и преподаватели фестивалът по уникален начин предоставя място за обмяна на опит и идеи, като най-големия в България форум за международно студентско кино.

Повече информация, както и програмата на „Ранно пиле” 8 могат да бъдат видени в сайта на фестивала www.earlybirdfest.org , както и във Facebook – Early Bird Student Film Festival.

Фестивалът се организира с подкрепата на JAMESON IRISH WHISKEY – брандът, подкрепящ безусловно развитието на българското кино.

Early Bird 10 from Early Bird Fest on Vimeo.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Горещо