Открийте ни и в

Музика

Пазарджик – домакин на PLUS Festival 2014

MIKA

публикувано

на

Poster Plus Festival 2014Стартира Плюс Фестивал и с наситената си програма, макар първо издание, прави заявка за сериозен музикален форум. От 12 до 14 септември градът ще посрещне близо 80 свои любими изпълнители. Организаторите са се постарали да представят на публиката впечатляваща програма от три стила в три поредни дни, при това напълно безплатно.
Самият фест ще се случва на две места в Пазарджик – дневните дейности се разполагат на площад „Константин Величков“, известен още като „Тортата“, а мощните вечерни концерти ще осветят емблематичния за града парк остров „Свобода“. На дневните сцени ще вилнеят местни изпълнители, танцови групи ще споделят опит в уъркшопи, готвачи ще навиват ръкави за приготвянето на вкусни летни манджи, а всички останали спокойно ще релаксират в построената специално за фестивала „Лаунч зона“. Занимавките за свободното време за безброй – от специални места, в които феновете да се превърнат в звездите на Фестивала, през забавните настолни игри, книги на разположение, та до любимите джаги, федербали, фризбита и… водни пистолети.
В късния следобед на 12-и септември от „Тортата“ към „Острова“, където започва първият от трите вечерни концерта, потегля музикално шествие. Точно в 17:00 часа от „Тортата“ ще замарширува цялото кралство войнство от български и чуждестранни изпълнители под миксовете на родните диджеи DJ Silver и DJane Koki. Във вечерния концерт от 19:00 часа забиват Лазар Вълчев и „Неговите хора”, Апо и Невена, Ашли Дейвид от Великобритания и Радо Буза от Молдова, а след тях хедлайнерите – Графа и Михаела Филева.
В събота, 13-и септември, за най-ранобудните започваме още в 11:00 часа. Дневната програма ще продължи с изпълненията на местни таланти и кулинарното шоу на Лео Бианки, а вечерта – сцената на „Острова“ ще бъде посветена на рок музиката. На втория вечерен концерт от 19:00 часа ще чуем Ritam-sex-i-ja от Сърбия, Емил Петров, Стефан Стоилов и Игор Митрович от Македония, а към 21:00 часа на сцената ще се качат обичаните Дичо и Поли Генова.
За неделя, 14-и септември, имената си в програмата на Плюс Фестивал записват Киара Папалия от Италия, JJ и Лили Пенчева. Тонколоните ще останат в бойна готовност за любимите Дивна, Прея и Били Хлапето, които първи ще зададат тон с обилно количество хип-хон, фънк, реге, соул. След тях градусите вдига лошото момче на българската музикална сцена 100 кила с олдскуул хип-хоп.
И това не е всичко. Организаторите на фестивала обещават още един куп забавни дейности от програмата, които няма да оставят съмнение в никого, че нещо ново и сериозно се случва в града. Преди и вие да стегнете куфара, вижте цялата програма тук. Най-новата информация следете на фейсбук страницата на Фестивала, където ежедневно ще се разиграват редица награди.

Dicho_Plus Festival

Допълнителна информация:

Ден първи: 12 септември

18:00 МУЗИКАЛНО ШЕСТВИЕ НА ПЛЮС ФЕСТИВАЛ (ТРЪГВАНЕ ОТ “ТОРТАТА”)
SILVER И DJANE KOKI

19:30 НАЧАЛО НА ПЪРВИ ВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ (ПАРК ОСТРОВ ”СВОБОДА”)
ГРАФА, МИХАЕЛА ФИЛЕВА, ЛАЗАР ВЪЛЧЕВ И “НЕГОВИТЕ ХОРА”
АПО И НЕВЕНА, ASHLEY DAVID (ВЕЛИКОБРИТАНИЯ), RADO BUZA (МОЛДОВА)
THE HOPERS, S.D. CREW (THE CENTER-ПЛОВДИВ)

Ден втори: 13 септември

11:00 СТАРТ НА ДНЕВЕН КОНЦЕРТ И ДНЕВНИ ДЕЙНОСТИ (“ТОРТАТА”)
КУЛИНАРНО ШОУ С ЛЕО БИАНКИ
КОНЦЕРТ + АРТ ИНСТАЛАЦИЯ
НАГРАДИ, ТОМБОЛИ, WORKSHOPS, FLASHMOB

19:30 НАЧАЛО НА ВТОРИ ВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ (ПАРК ОСТРОВ ”СВОБОДА”)
ДИЧО, ПОЛИ ГЕНОВА И ЛАТИДА, IGOR MITROVIC (МАКЕДОНИЯ)
RITAM-SEX-I-JA (СЪРБИЯ), ЕМИЛ ПЕТРОВ, СТЕФАН СТОИЛОВ
NONAME CREW, ELECTRA CREW
ПОБЕДИЛ ОТ КОНКУРСА НА ПЛЮС ФЕСТИВАЛ

Ден трети: 14 септември

11:00 СТАРТ НА ДНЕВЕН КОНЦЕРТ И ДНЕВНИ ДЕЙНОСТИ (“ТОРТАТА”)
КОНЦЕРТ + АРТ ИНСТАЛАЦИЯ
НАГРАДИ, ТОМБОЛИ, ИГРИ, WORKSHOPS, FLASHMOB

19:30 НАЧАЛО НА ТРЕТИ ЗАКЛЮЧИТЕЛЕН ВЕЧЕРЕН КОНЦЕРТ (ПАРК ОСТРОВ ”СВОБОДА”)
100 КИЛА , ДИВНА, БИЛИ ХЛАПЕТО, ПРЕЯ
FRONTLINE CREW (РУМЪНИЯ), JJ, ЛИЛИ ПЕНЧЕВА
UMOVE, CHIARA PAPALIA (ИТАЛИЯ), PANIC STATION

Музика

Деси Добрева с концерт в Бургас

MIKA

публикувано

на

от

Oгнената самодива на българската етно музика Деси Добрева и Лудо Младо Бенд подготвят зрелищен спектакъл на 26-ти юли от 21ч. в Летен театър на гр. Бругас. На сцената ще излязат и танцова формация „Гераци“.

Билети можете да откриете Eventim, Grabo.bg и на касите на Държавна опера Бургас.

Продължете понататък

Музика

Фестивалът EXIT 2.0 с намален капацитет на присъстващите

MIKA

публикувано

на

от

Както по-рано обявихме, след като сръбският премиер помоли фестивала EXIT да не отменя, а да се състои през август, организаторите работят денонощно, за да създадат специално и значимо събитие за 20-тия рожден ден. С датите, определени за EXIT да се проведе от 13 до 16 август, се обявява първата вълна от повече от 30 изпълнители, включително Amelie Lens, Black Coffee, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Boris Brejcha, Tale Of Us, Robin Schulz, Ofenbach и Laibach. Roni Size, който оглави фестивала преди 20 години, ще изнесе и изключителен B2B сет с LTJ Bukem заедно с MC Dynamite. Всички артисти ще се съберат, за да изпълняват и творят на един от най-обичаните и награждавани фестивали в света, който започна като движение за мир и свобода през 2000 г.

Публикуваме без промени официалното становище на организаторите на фестивала, с което се намаля фестивалния капацитет и органичава броя на присъстващите, с цел следването на всички здравни и правителствени указания.

По-рано тази пролет нашият премиер ни помоли да не отменяме фестивала, а по-скоро да го отложим до средата на август. По това време броят на новите случаи за ден постоянно рязко спадаше и дори най-предпазливите ни здравни експерти направиха няколко публични изявления, които предполагаха, че нулата ще бъде достигната през юни, почти два месеца преди новата дата през август. Също така, цяла Сърбия беше изцяло отворена по това време, без ограничения в публичните събирания на открито и всички граници – отворени.

Вече два месеца живеем в напълно отворена страна, а през последните няколко седмици се наблюдава ново развитие на епидемията в няколко общини в Сърбия с нарастване на нови ежедневни случаи. Тези общини са поставени под строг мониторинг, като се прилагат някои по-строги разпоредби.

В град Нови Сад и провинция Войводина, където се провежда фестивалът EXIT, към този момент няма обявена извънредна ситуация, но новите мерки за безопасност са възможни в следващите дни.

Във всеки случай искаме да бъдем изключително предпазливи, тъй като здравето на нашата публика, артисти и всички служители на фестивала е наш основен приоритет. Ето защо решихме допълнително да намалим фестивалния капацитет и да ограничим броя на присъстващите. Това ограничение може да е над 90% от обичайния капацитет на фестивала, за да се гарантира, че всичко върви възможно най-безопасно. Ако здравната ситуация не се подобри, това може да бъде дори 99% намаление само с символични няколкостотин души в аудиторията. В този случай ние ще фокусираме основната си дейност в онлайн излъчване на живо.

Ще продължим да се консултираме тясно със здравните и правителствените служители по отношение на всички мерки за безопасност и ще следваме техните указания за това, което ще бъде възможно след пет седмици по отношение на фестивалния формат.

Продължете понататък
Lifestyleпреди 3 седмици

А1 спечели две награди за „Продукт на годината 2020“

Обществопреди 4 седмици

Онлайн премиера на необикновената пиеса на Рич Орлоф „Забавно като патерица“

Кинопреди 3 седмици

„Преди да кажеш Да“ и „Проблемът с Ди Ди“ – хитовите филмови предложения на FilmBox този четвъртък

Кинопреди 4 седмици

Джавада Филм обявява селекция за продуциране на независими игрални и документални проекти

EDMпреди 4 седмици

CACAO BEACH (пре)ОТКРИВА 2020!

Tехнологиипреди 4 седмици

Ефектът на COVID-19 върху света на маркетинга: ключови промени и водещи тенденции

Културапреди 4 седмици

„Отнесени от вихъра“ в ново естетско издание

Tехнологиипреди 4 седмици

Новият таблет Prestigio Q Pro идва във VIVACOM

Културапреди 4 седмици

„Въображаема реалност“, ново приключение от Станислава Айви

Обществопреди 2 седмици

Корабът на приключенията акостира в Пловдив

Горещо