Открийте ни и в
Exit Festival

Култура

Пет американски хореографа преплитат пет различни стила в спектакъла „Коктейл от танци“

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Спектакълът „Коктейл от танци“, който ще бъде показан единствено на 10 април 2016 г. в Аула „Максима“ на УАСГ, е един различен и неповторим празник на танца, защото показва нови творби на пет американски хореографа, изпълнени от български танцьори в пет коренно различни танцови стила – класически балет, модерен танц, хип-хоп, джаз и характерен танц. Този спектакъл предлага на зрителите много динамика, емоция и адреналин! Пет стила преливат на сцената в еклектичен и омайващ калейдоскоп. Над 120 млади танцьора, които са прекарали пролетната си ваканция трудейки се в залите, се раздават на сцената, вдъхновени от наученото и опиянени от желанието си за изява. Те влагат себе си в десет танцови миниатюри, плод на едноседмичния труд и творческия импулс на пет запалени и отдадени учители. Заразени от ентусиазма на американските хореографи, намерили нови приятели, израснали и горди от придобитите знания, танцьорите са в еуфория. Сцената избухва от кипежа на младия талант! Зрителите неминуемо биват увлечени и отвръщат с бурни аплодисменти.

Спектакълът „Коктейл от танци“ е финалният щрих на интензивната обучителна програма “Танцова работилница Dance It! 2016“, която се провежда всяка година по време на пролетната ваканция на учениците. Тази година зрителите ще могат да оценят творческите търсения на Пола Уебър (балет, Консерватория за музика и танц към Университета на Мисури), Гари Абът (модерен танц, „Deeply Rooted Dance Theatre”, Чикаго и Консерватория за музика и танц към Университета на Мисури), Кирстен Купър (джаз, Pacific Northwest Ballet, Westlake Dance Center), Андрея Бър (хип-хоп, Go To Talent, Лос Анджелис), и Петър Илиев (характерен танц, Pacific Northwest Ballet, Ballet Chicago). Утвърдени и опитни професионалисти, преподавателите успяват в рамките на една седмица да развият и покажат най-доброто от всеки един танцьор.

[media-credit id=1 align=“aligncenter“ width=“784″]dance it-2016-performance (3)[/media-credit]

Петър Илиев, артистичният директор на “Танцова работилница Dance It! 2016“, споделя за спектакъла и подготовката му:

„Коктейл от танци“ е много вълнуващ и различен танцов спектакъл. Подготовката му е изключително интензивна. Той обединява млади артисти от различни танцови училища, които една седмица работят усилено, за да създадат качествен продукт, и неусетно създават и нови приятелства. Всички тези емоции кипят на сцената. А публиката трудно вярва, че целият спектакъл е изграден за една седмица“.

Един от гвоздеите в програмата е награждаването на няколко участника със стипендия за лятно обучение в САЩ. Това е уникална за България инициатива, даваща възможност на най-изявените в пролетното издание на „Танцова работилница“ да се обучават в рамките на шест седмици в летните интензивни програми на едни от най-престижните американски танцови училища и компании. Тази година броят на стипендиите е рекорден – осем. Към традиционните партньори на фондацията, Pacific Northwest Ballet, Сиатъл, Deeply Rooted Dance Theater, Чикаго, Debbie Reynolds Dance Studios, Лос Анджелис и Syracuse University – Ню Йорк, се прибавят и Ballet Chicago и Kansas City Ballet. Над 40 млади танцьора досега са получили уникалната възможност да обогатят знанията и мирогледа си, да натрупат ценен опит и създадат важни контакти.

За своя опит в летните интензивни танцови програми Василена Шопова, стипендиант в Deeply Rooted Dance Theatre, Чикаго и Виктор Денисов, стипендиант в Ballet Chicago, споделят:

Василена Шопова:

„Престоят ми в Deeply Rooted ме промени изцяло като танцьор. Там започнеш ли да танцуваш, вече влизаш в друга роля – и е много по-страстно, много по-весело. Всичко се чувства на сцената.“

Виктор Денисов:         

„В Балет Чикаго постигнах неща, които тук с години не можех да направя – малки неща в танцовата техника.

Спектакълът „Коктейл от танци“ ще бъде показан единствено на 10 април 2016 г. от 19 ч. в Аула „Максима“ на Университета за архитектура, строителство и геодезия, бул. Христо Смирненски № 1, София.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Събитияпреди 2 седмици

Излъчиха българските финалисти в CHIVAS VENTURE 2020

Музикапреди 1 месец

Песента става 19-ият по ред #1 сингъл на певицата в Billboard

Културапреди 1 месец

Алек Попов и невероятната „Митология на прехода“ – за полета на фантазията без забрани!

Кинопреди 1 месец

Какво да очакваме от филма и саундтрака „Котките“

Културапреди 1 месец

Излезе „Най-голямата книга за Хитър Петър и Настрадин Ходжа”

Музикапреди 1 месец

DRIVE YOUR LIFE ще участват на Wolf Fest – Вълчата пътека 2020 

Lifestyleпреди 1 месец

Празнична коледна селекция по канал Da Vinci на 24-ти и 25-ти декември

Tехнологиипреди 1 месец

СИХРЕ 2020: Оптимални условия за хорека сектора, разширен тематичен обхват и продукти от последно поколение

Tехнологиипреди 1 месец

Nokia 7.1 е третият смартфон модел на марката, който ще получи Android 10 след Nokia 9 PureView и Nokia 8.1

Tехнологиипреди 1 месец

Коледно филмово забавление за цялото семейство от VIVACOM

Горещо