Открийте ни и в

Култура

Пет любовни романи възкръсват в поредицата „Под знака на любовта“

MIKA

публикувано

на

Пламенна любов, раздираща болка, мъст, ревност и изненадващи обрати кипят в романите от поредицата „Под знака на любовта“, която издателство „Милениум“ пуска на пазара от следващата седмица. Пет заглавия на световноизвестни авторки, изградили основите на жанра „любовен роман“, се събуждат за нов живот. В тях ще откриете силни емоции и горещи страсти, които ще ви върнат в XVIII и XIX век. Героите – лордове, барони, дукеси и графини ще ви поведат към своя красив и далечен свят. Тази епоха очарова с изисканите маниери и възвишените отношения и ни потапя във филм за минало, в който витаят благородство и аристократизъм.

Поредицата включва пет романа: „Шейхът“ на Едит Хъл; „Между две души“ на Марион Дели; „Роби на любовта“ на Ойгение Марлит; „Грозната Джейн“ на Флорънс Бъркли и „Заради теб“ на Елинър Глин.

Роман номер едно – „Шейхът“, отвежда читателя сред безкраен пустинен пейзаж, където управлява величественият шейх Ахмед бен Хасан. Той отвлича английска девойка, за да я направи своя наложница, воден от желание за мъст. В борбата на два силни характера, се раждат буреносни чувства и необуздано привличане. Излязъл през 1919 г., „Шейхът“ става известен като първия „пустинен любовен роман“. С него Едит Хъл запалва въображението на няколко поколения читателки и на редица писателки, които започват да рисуват своите любовни истории на фона на екзотичната Сахара. През 1921 г. бива сниман ням черно-бял филм по книгата. В главната роля влиза младият Рудолф Валентино. В кожата на великолепния Ахмед актьорът се изстрелва в орбитата на кинозвездите. Статусът му на сексимвол се затвърждава с продължението „Синът на шейха“.

„Между две души“ е роман за любовта като катарзис. Закоравелият циник маркиз Ален Дьо Гилиак е най-бляскавата личност във френското висше общество, но животът му е белязан от самота и фалш. В търсене на покорна съпруга егоцентрикът среща умната Валдере дьо Ноклар, която го вдъхновява за пръв път да се бори за една жена.

В „Роби на любовта“ бедната Фелисити е отгледана по милост в благороднически дом. Като една нова Пепеляшка тя се примирява с грубостта и надменността на господарите си. Нейната красота и доброта спечелват сърцето на сина на семейството. Неочаквано разбулена тайна дава на девойката правото да застане достойно до своя избраник.

Героите в „Грозната Джейн“ се борят със собствените си убеждения, мисли и страхове. Нейно височество Джейн Чемпиън е мила, състрадателна, с борбен характер и омагьосващ музикален талант. Но всичките й добродетели са в контраст с непривлекателното й лице. Невидимото за очите успява да прозре художникът Гарет Делмън.  Трагично стечение на обстоятелствата дава шанс да двамата да се преоткрият. Публикуван за пръв път в САЩ, през 1905 г., със заглавието „Минути от миналото“, романът има огромен успех и е преиздаван многократно в цял свят.

Елинър Глин създава образа на измъчена и недоверчива красавица, която авторката сравнява с „черна пантера в клетка“. Това е Зара – главната героиня от романа „Заради теб“, последното заглавие от поредицата. Мрачната графиня е неустоимо привлекателна, но нараненото й сърце е заключено и студено като камък. Нежният и добър лорд Тристан ще мине през ада, за да разтопи леда, сковал жената, в която е влюбен.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Фестивалпреди 4 дни

Най-големите звезди на българския хип-хоп ще взривят сцената на HELL ENERGY Fest

Обществопреди 3 седмици

Рециклирането на 100% от алуминиевите кенове пести енергия, която може да захрани 4 милиона домакинства за цяла година

Поппреди 3 седмици

Ясен Григоров е режисьор на видеото към новия сингъл на Алек Кирев

Tехнологиипреди 2 месеца

DataArt обяви пускането на SkinCareAI – мобилно приложение, откриващо ранни признаци на меланом

Tехнологиипреди 2 месеца

Нови удобства за клиентите на VIVACOM в обновения online магазин

Tехнологиипреди 2 месеца

ГАЛИНКА ЧАВДАРОВА, психолог и логопед в Люлин, в безплатно видео обучение за АУТИЗМА

Tехнологиипреди 2 месеца

Acronis и Advantech подписват глобално споразумение за дистрибуция за по-високо ниво на IoT киберзащита

Tехнологиипреди 2 месеца

Логопед в Люлин за деца, а кабинетът е само за игри!

Lifestyleпреди 2 месеца

ИКЕА обзаведе първото споделено пространство за учене в Студентски град

Lifestyleпреди 2 месеца

НАД 20 НОВИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ПАЗАРА

Горещо