Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Lifestyle

Пет принципа за пълноценно личностно развитие от Тони Робинс

MIKA

публикувано

на

снимка Carlo Allegri за The Washington Post

Уъркшопът „Освободи силата в теб! Постигни неочакваното!“ ще запознае българската аудитория със съветите на световно известния специалист

Във време, когато все повече обръщаме внимание на техниките и методите за личностно развитие и осъзнаваме важността им за постигане на успехи в работата и щастие в личния живот, Тони Робинс се налага като един от най-търсените лектори и автори на бестселъри в тази област. По-долу ще откриете пет от ключовите му принципи за разгръщане на нашия пълен потенциал и постигане на целите, които сме си поставили. Българската аудитория ще получи възможност да се запознае в детайли със съветите на Тони Робинс на 26 септември в рамките на уъркшопа „Освободи силата в теб! Постигни неочакваното!“. Той ще се проведе в Интер Експо Център, София, а организатор е компанията за бизнес обучения BGSeminari. Ето и пет съвета на известния специалист по личностно развитие, които всеки от нас може да приложи в своето ежедневие:

Задавайте си правилните въпроси

Може и на мнозина да им се струва странно, но въпросите, които си задаваме в нашето ежедневие, имат огромно значение за това колко щастлив ще е животът ни. Това е така, защото въпросите спомагат за активизирането на скрития потенциал на нашия мозък и фокусирането му върху важните задачи и цели. Така например ако се запитаме „Защо не ми върви?“ или „Защо все не успявам?“, ние подсъзнателно ще си внушим, че сме неуспешни и мозъкът ще престане да прави усилия за промяна. Ако обаче си зададем въпроси като „Какво да променя в ежедневието си?“ или „Как да постигна това?“ ще накараме нашия мозък да мисли активно в тази посока и ще увеличим значително шансовете за решаване на много от проблемите ни.

11933480_710327589068101_10695141713098957_n

Забавлявайте се

Въпреки че успехът изисква много усилия, това не означава, че трябва да ни е неприятно да ги правим. Затова е от ключово значение да открием, какво ни забавлява и ни кара да работим с по-голямо удоволствие. Разликата между успешните и неуспешните хора около нас е, че първите наистина обичат това, което правят. По този начин те са много по-ефективни в работата си, а и значително по-лесно научават нови неща, тъй като отделянето на хормони на удоволствието улеснява запаметяването. Затова ако искаме да постигнем нещо повече в живота си, трябва да заложим на нещата, които ни харесват и да търсим всякакви начини да ги направим по-интересни – например чрез използването на игри и музика, както и чрез постигането на повече разнообразие в ежедневните дейности.

Фокус върху целите ни

„Една от причините много малко от нас да постигат това, което наистина искат, е фактът, че никога не се фокусираме върху целта си, никога не концентрираме силата си. Повечето хора се лутат в живота си и никога не решават да овладеят и усъвършенстват нещо специално“ – убеден е Тони Робинс, акцентирайки върху значението, което фокусът върху важните неща в живота ни има върху нашите действия. Според него: „Целеустремеността е будилникът на човешката воля.“

Да си зададем нови стандарти

Нашите сегашни стандарти са ни довели до положението, в което се намираме в момента. Ако то ни харесва, всичко е наред. Ако обаче наистина искаме да го променим, тогава трябва да променим стандартите си и да възприемем нова житейска стратегия. Повишаването на стандартите ни и фокусирането върху това, което искаме да постигнем играят ключова роля в процеса на промяна.

Ние сами решаваме дали да сме щастливи, или нещастни

По време на своите семинари и уъркшопи Тони Робинс използва различни методи, за да покаже на аудиторията как може да контролира своите чувства и емоционално състояние. Това, в което се фокусираме, въпросите, които си задаваме, начина, по който се държим, дори по който дишаме – всичко оказва влияние върху степента, в която сме щастливи. Щастието не е нещо, което някой друг трябва да ни поднесе, а добре осъзнат личен избор, който всеки от нас може да направи.

Много от най-значимите техники и методи на Тони Робинс ще бъдат представени на събитието „Освободи силата в теб! Постигни неочакваното!“ от неговата лична асистентка Асел Сидикова, която е и организатор на най-мащабния семинар с негово участие през 2015 г. – лондонския „Unleash the Power Within 2016“. Самата тя, родена в селце в Киргизстан и превърнала се в предприемач, организиращ едни от най-големите събития за личностно развитие в света, е чудесен пример за силата за промяна, която всеки от нас притежава. Сидикова е и организатор на международната конференция Global Business Forum в Централна Азия.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Български традиции на нов глас

MIKA

публикувано

на

от

“Китна”, снимка: ПР

Изложение представя най-добрите комбинации между съвременния дизайн и традиционните български занаяти

Модерни дрехи, аксесоари, керамика и бижута с български шевици и нестандартни мартеници от дърво, хартия, кожа, плат, вълна и лего елементи ще бъдат представени на първото по рода си изложение “Български традиции на нов глас” от 28 февруари до 2 март в София.

Събитието, чиито формални поводи са предстоящият Национален празник на България и Баба Марта, ще представи съвременни интерпретации на българските традиции чрез работата на млади артисти от всички сфери. Внимателно селектираните изложители вдъхват нов живот на вековните български занаяти и поставят народното творчество в нов, глобален контекст, като вплитат в него собствената си визия за мода, музика и аксесоари.

Шевица” е популярен български бранд за шалове и аксесоари, върху които графичният дизайнер Гергана Станкова принтира елементи от автентични български шевици, пречупени през личното й усещане за композиция, цвят и ритъм.

“Шефица”, снимка: ПР

VEZE пък среща съвременния градски дизайн и автентичната българска шевица, извезана от майстор-везбар с над 30-годишен опит в колекции от уникални рокли и ризи.

Отново български шевици са основата на аксесоарите на “Китна” – ръчно бродирани бижута от естествени материали (дърво, плат, метал) – дело на Петя Илиева.

Fusion Embassy е лейбълът, който в последните години отговаря за експорта на качествена етно музика от България в цял свят. И благодарение на него стотици фестивали и клубове могат да се докоснат до магията на българския фолклор, вплетена в модерен звук от всички жанрове. Fusion Embassy ще представи на изложението своята “Етно кошница” от всички албуми на групи, като Оратница, Kottarashki и Мерудия. За първи път на “Български традиции на нов глас” ще се запознаем и с най-новото попълнение в каталога им – специални слушалки, облечени с ръчни шевици, вдъхновени от стихиите и цветовете на четири от най-ярките етнографски области в България!

Специално за изложението дизайнерът на порцеланови чаши Екатерина Лашова ще представи нова колекция с ръчно направени чаши с български шевици.

Изложението ще престави по нещо и за всички, които са готови да разчупят представата си за една от най-българските традиции – посрещането на пролетта и окичването с мартеница! Няколко млади български дизайнери ще представят своята авторска и нестандартна интерпретация и ще ни предизвикат да погледнем с нови очи на любимия аксесоар.

SweetMeUp Boutique ще участват с проекта “Българска сила и красота” и мартеници от вълна, дърво и текстил, изработени от трима автори. Дизайнерът Андреа Милова ще покаже своите “Лууди мартеници” от цветен дървен шперплат. Ще видим и хартиени мандали от Изтока, в които чрез традиционните мартенски конци Aquelia Design вплита енергийно пожелание за благополучие, здраве и късмет. Ани Станимирова пък ще донесе ръчно изработени цветни мартеници от полимерна глина с уникален дизайн. А Crocus ще представят своите мартеници, в които езически символи се изрисуват с пирография и акрилни бои върху естествена кожа с метални елементи.

Изложението ще се състои в столичния Maxi Club (бул. Симеоновско шосе 110).

Входът е свободен!

Продължете понататък

Lifestyle

Двудневен фестивал открива рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

През уикенда на 31 март и 1 април, за втора поредна година, край бреговете на река Струма ще се проведе Outdoor & White Water Fest, с който ще бъде дадено официално началото на рафтинг и каяк сезона в Кресненското дефиле. Домакин е Център за приключения и рафтинг кемп Адвенчър Нет.

След като близо 800 човека посетиха първото издание на събитието миналата година, през 2018 г. се очаква фестивалът със свободен достъп да посрещне над 1200 човека с атрактивна целодневна програма, съчетаваща разнообразни спортни активности сред природата (рафтинг, колела, катерене, летене с парапланер, пейнтбол), музика на живо, DJ парти и прожекции на тематични филми.

Посетителите ще могат да се включат в дискусии на актуални теми с уважавани личности от света на екстремните спортове и планината, да станат част от презентации на местни поминъци и обичаи и, разбира се, да се отдадат на пълноценен отдих сред величествената красота на Кресненското дефиле.

Едни от специалните гости на фестивала ще бъдат популярният алпинист Боян Петров и представители на местните общински власти, които ще отправят към публиката важни послания за съдбата на българската природа и значението на  локалния туризъм за развитието на региона.

Уютен палатков лагер, сгушен сред иглолистните дървета и край реката, ще подслони  почитателите на къмпингуването, които искат напълно да се потопят в атмосферата на планината, като същевременно не остават далеч от фестивалното парти настроение на музикалната сцена.  Предпочитащите удобствата на дома пък ще могат да изберат да нощуват в къщи за гости в непосредствена близост в Симитли, Кресна и региона.

Първото издание на Outdoor & White Water Fest през 2017 г. утвърди дългогодишната традиция в последната седмица на март пролетното пълноводие да бъде отбелязвано  с  DJ парти, специални гости, демонстрационни спускания и придружаващи активности. Всяка година събитието е посрещано от стотици почитатели на водните спортове в тихи и бързи води, нетърпеливи да се отдадат на страстта си и да го отпразнуват с приятели.

Наред с настроението и фестивалния дух, Outdoor & White Water Fest има за цел да популяризира туризма, екстремните спортове, активния отдих и местния поминък и продукция  в района пред една широка аудитория като стимулира обмена на спортни и туристически програми между клубове и тур оператори от България и съседни държави.

Как да стигнем до Център за приключения  и рафтинг кемп Адвенчър Нет: на 120км. от София по магистралата  Е79 за Гърция, непосредствено след втория тунел от Благоевград, отбивката вдясно – GPS: 41.834594,23.15307

Подробности за програмата и участниците ще бъде представена съвсем скоро.

Официална Facebook страница на Outdoor & White Water Fest
https://www.facebook.com/whitewaterfest/

Продължете понататък

Горещо