Открийте ни и в

Lifestyle

Пилоните на Националния дворец на културата се превръщат в специално пространство за изкуство

MIKA

публикувано

на

снимки: Владимир Томашевич

От 23 септември до 29 октомври пилоните на Националния дворец на културата се превръщат в специално пространство за изкуство. В продължение на месец различни художници ще показват произведенията си под формата на знамена. В първите две седмици видяхме „Свободни знамена“ на българския артист Правдолюб Иванов, който интерпретира миналото на Балканите и географското им и социално разположение в света днес, както и на артистичния колектив Клер Фонтен, чиито „Озонови знамена“ отправиха послание, приканвайки ни да се замислим върху мащабните ефекти от климатичните промени.

Есенното листо, Знамето на Желатин

От днес до 22 октомври, на пилоните пред НДК се веят „Есенното листо, Знамето на Желатин“ на австрийския колектив Gelitin (Желитин). Характерен за групата маниер да пазят в тайна произведенията си, те отхвърлят рутинното поведение, наслаждавайки се на изкуството от нова гледна точка. За оживяващата и специално изработена, скулптурна инсталация от знамена, поставени на почти 30 метра височина, на пилоните пред НДК, Желитин отново залагат на неизменния си артистичен стил. Четиримата артисти създават „Есенното листо, Знамето на Желатин“, съчинявайки  кратка поема за есенното листо, “кралицата на всички знамена” и единственият флаг с две различни страни.

За авторите

Gelitin (Желитин) е австрийска артистична група, която се състои от художниците Волфганг Гартнер, Флориан Райтер, Али Янка и Тобиад Урбан. Техните професионални истории са различни, но се обединяват в средата на 90-те години във Виена, Австрия, с желанието да изследват разнопосочните форми на съвременната скулптура, обезвреждайки ралични табута. Изкуството е също толкова неотделимо от живота им, колкото и тяхната ексцентричност.

Желитин разгръщат своята практика в крехките пресечни точки на хумора, спонтанността, детинската наивност, интимна истина и себепровокация, които пораждат техните сензационни пърформанси и визуално нестандартни работи.

Предвестници на релационната естетика, Желитин играят с участието на публиката и сътрудничеството като основна опора на техните творби. Нагласите стават форма и зрителите са поканени да се включат, отхвърляйки рутинното поведение и наслаждавайки се на изкуството от нова гледна точка. Точно като името си – неподатливо на категоризиране, променящо формата си, Желитин не подлежат на дефиниция и трудно могат да бъдат вкарани в някакъв прототип, те са като сапун – трудно е да бъдат уловени.

Eдни от най-големите звезди на австрийската артистична сцена, Желитин представят страната на 54-то Венецианско биенале, както и участват с пърформанс в Manifesta 11. Завидната им биография включва участия в изложби в редица престижни музеи и галерии: Kunsthalle Wien, Secession и Museum of Contemporary Art, Виена, Австрия, Museum Boijmans Van Beuningen, Ротердам, Нидерландия, Fondazione Prada и Fondazione Nicola Trussardi – Teatro Arsenale, Милано, Италия, Cabaret Voltaire, Цюрих, Швейцария, Musée d’Art moderne de la Ville de Paris, Париж, Франция, галериите Perrotin и Gagosian.

„Есенното листо, Знамето на Желатин“ са част от проект „Форми, изкуство в публична среда“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа 2020“ от фондация Мусиз, в партньорство с Австрийско посолство и Национален дворец на културата.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

„Слушай и спечели“ с VIVACOM и TIDAL

MIKA

публикувано

на

от

До 30 октомври VIVACOM и TIDAL организират кампанията „Слушай и спечели“ за най-активните потребители на музикалната стрийминг платформа. За да се включат в играта, потребителите трябва да изслушат плейлиста „Слушай и спечели“ и да попълнят формата за участие до 30 октомври.

В кампанията могат да се включат всички клиенти на VIVACOM, които имат в тарифния си план безплатен абонамент за TIDAL. Участниците в играта могат да спечелят лична видео среща с Поли Генова и разписани от певицата тениска и копие от последния й албум, тениска на 100 KILA с негов автограф или 3 комплекта с шапка, мешка и безжични слушалки JAYS m-Seven True Wireless.

Победителите ще бъдат изтеглени на лотариен принцип и имената им ще бъдат обявени на 04.11.2020. До края на годината предстоят още игри „Слушай и спечели“ в TIDAL, с които потребителите ще могат да спечелят много и различни награди.

TIDAL e музикална платформа, която разполага с богат каталог от песни и албуми на водещи български и световни изпълнители. Тя предоставя на потребителите възможността да слушат над 60 милиона песни с високо качество, както онлайн, така и офлайн, без паузи за реклами и да се насладят на ексклузивно съдържание като концерти на живо. Платформата е създадена от артистите JAY-Z, Beyoncé, Rihanna, Calvin Harris и други с основната цел да свързва фенове и изпълнители по цял свят чрез уникални преживявания като лайв концерти в “TIDAL X“ и специално създадени плейлисти от световноизвестни музикални звезди.

Продължете понататък

Lifestyle

NIVEA UREA + CARE: Нов продукт с борбата със сухата кожа

MIKA

публикувано

на

от

Кремът NIVEA UREA + CARE подхранва и защитава дори и най-чувствителната кожа

 Подхранващият крем NIVEA Urea + Care е новото предложение на марка №1 в грижа за кожата и всичко, от което се нуждае кожата през студения сезон. Разработен от експертния екип на NIVEA, кремът включва в състава си 5% Уреа и Декспантенол.

Уреа е естествена съставка, отговорна за нивото на хидратация на кожните клетки. Тя е широко застъпена в козметиката и препоръчвана от дерматолозите. Декспантенолът помага на кожата благодарение на успокояващото си и регенериращо действие. Комбинацията от двете съставки подсилва естествената бариера на кожата и има изключително добър ефект при силна сухота и зачервявания.

Зимните месеци подлагат кожата на изпитание – студеното време лесно я изсушава, прави я по-груба и зачервена. Ето защо правилната защита и хидратация е ключова за доброто й състояние. Подхранващият крем NIVEA Urea + Care е подходящ за приложение върху цялото тяло, включително и чувствителни зони. Освен че има силно подхранващо и защитно действие, той действа в баланс с естествения микробиом на кожата – невидим слой от естествена бактерия, който спомага за поддържането на кожата здрава и красива.

Подхранващият крем NIVEA Urea + Care се нанася изключително лесно и попива бързо, като оставя кожата освежена, хидратирана и приятна на допир за до 72 часа. За максимален ефект се препоръчва обилно нанасяне върху кожата и след като попие, повторно третиране на по-сухите части на тялото.

Продължете понататък

Горещо