Открийте ни и в

Lifestyle

Пиратският кораб „Есмералда“ остава за морски приключения на Морска гара Бургас

MIKA

публикувано

на

Единственият в България пиратски кораб „Есмералда“ акостира на Морската гара в Бургас. Още от утре корабчето ще извозва морски авантюристи. Екипажът на „Есмералда“ е подготвил истинско морско приключение за пасажерите на кораба. Първата разходка ще бъде в 10.00 ч. от Морска гара Бургас. Морското приключение за любителите-авантюристи ще продължи цял час с панорамна разходка из Бургаския залив. По вода ще може да бъде разгледан мостикът, бургаските квартали Крайморие и Сарафово, целият залив. Разходките с корабът „Есмералда“ ще продължат през целият ден, съответно в часовете: 10.00, 11.30,13.00,14.30,16.00 и 17.30 ч. Цената на билетите за панорамна разходка за възрастни е 12 лв., а за деца 10 лв. Най- малките пътници до 5-годишна възраст ще се возят абсолютно безплатно. Билетите се купуват на място от кораба.

През този уикенд /7 и 8 юни/, корабът „Есмералда“ ще пътува до полуостров Акра, добил прозвището „Пиратския полуостров“. Мястото е известно с откритите археологически разкопки. Вече е достъпна за туристи Централната бойна кула, контролираща през древността достъпа по суша на крепостта Акра на едноименния полуостров край град Черноморец.

Крепостната стена на кулата е вдигната с няколко метра по цялото и протежение, както и бойната кула, намираща се днес в морето, поради повишаване на морското равнище през последните 1500 години. Според последните проучвания на археолозите, селището, открито в крепостта Акра е възникнало малко след Троянската война.

Досега до крепостта се стигаше пеша или с кола по стария път от Черноморец до Бургас. За първи път до археологическата забележителност ще може да се стигне по вода. Корабът „Есмералда“ ще отпътува с първите желаещи туристи за крепостта тази събота от 10.00 ч. от Морска гара Бургас. Следващите курсове по тази дестинация на корабчето ще бъдат от 13 и 16 ч. през двата почивни дни. Цената на билетите са 22 лв. за възрастен, 20 лв. за дете, а деца до 5- годишна възраст ще пътуват безплатно. Билетите отново ще бъдат закупувани от кораба.

 

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“960″]11266707_10204677788084748_9086799285798726915_n[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 2 часа

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

EDMпреди 2 часа

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 2 часа

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Кинопреди 2 часа

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 13 часа

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди 19 часа

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди 19 часа

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди 21 часа

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 5 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 5 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Горещо