Открийте ни и в

Lifestyle

Победителят в Diageo Reserve World Class България 2015 e Димитър Димитров

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Четирима бармани достигнаха до финала на престижния конкурс Diageo Reserve World Class 2015. За първи път Българиясе включва в най-престижния конкурс за бармани в света.Журито представлявано от Аристотелис Пападопулус, победител от конкурса през 2009 иSpike Marchant, посланик на World Class определиха за победител Димитър Димитров, който ще представи България на световния финал в Кейптаун, ЮАР. След него се наредиха Александър Симеонов, Никос Хляпас и Самет Али. Голямата наградата връчи Калина Цанова, регионален мениджър на Diagеo, а участниците получиха поздравления отKenji Jesse, глобален посланик на Diageo Reserve. Всички състезатели показаха талант, впечатляваща техника и професионализъм, за което получиха и сертификати.

Победителят в състезанието Димитър Димитров е съосновател е на Българска барманска гилдия. Работил е две години в Бостън, САЩ. Прибира се преди няколко години и оттогава се опитва да научи и другите колеги какво наистина означава да си барман.Митко е барман в By The Way, твърди, че е упорит и не се отказва лесно. Обича да се състезава и да пие добре балансирани коктейли.
WORLD CLASS™ открива ново поколение талантливи бармани, които задават най-модерните и иновативни тенденции в миксологията, за да ги представят в най-добрите барове по света. Състезанието демонстрира от различен ъгъл съвременната и експерименталната коктейлна култура и има за цел да вдъхнови и обучи майсторите на това своеобразно изкуство. Стартирало през 2009 г., WORLD CLASS™се провежда във вече 50 страни, като е единственото световно признато съревнование, в чиято основа е залегнала изключителна глобална програма за обучение с международно призната платформа. Тя издига на пиедестал тънкостите в барманството, като по този начин създава кариери в отрасъла. Връхната му точка са Световните Финали, когато след демонстрация на изключителни умения и чар, се обявява барманът на годината. WORLD CLASS™ е символ на световната коктейлна култура и еквивалент за топ качество сред бармани и ценители, като специфичното е, че за приготвянето на коктейлите в него се използват единствено супер премиум алкохолни брандове от портфолиото на Diageo (уискитата Johnnie Walker Gold Label Reserve и Johnnie Walker Blue Label заедно с малцовия The Singleton и американския Bulleit, водките Cîroc и Ketel One, джин Tanqueray 10, ром Zacapa, текила Don Julio и др.).

Домакин на състезанието у нас бе Николай Нейков, заемащ длъжността Brand Ambassador Reserve Brands в България. Ники вече е имал честта да се докосне до магията World Class, когато през 2013 г. достига до финала на състезанието в Испания.  Ето какво споделя той:„След като се запознаеш с WORLD CLASS™и представиш първия си коктейл, започваш да се чувстваш като част от нещо много голямо. WORLD CLASS™ не е просто още едно състезание, а преди всичко представлява една мощна образователна програма. Знанието е сила, която може да те мотивира, да те усъвършенства и да те направи забелязан.“

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо