Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Lifestyle

Празничният чат бот на Viber направи прогнози за Новата 2018 година

MIKA

публикувано

на

Традиционно всеки път в навечерието на Новата година се чудим дали тя ще е успешна или не, но никога досега не сме се допитвали за това до Viber. С уникалния чат бот, който Viber пусна малко преди началото на коледните и новогодишните празници, това стана възможно за милиони потребители в региона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Приложението регистрира рекорден интерес от гледна точка интеракция с чат бота.

Иновативният подход на Viber превърна празниците в истинско дигитално изживяване и ги направи по-различни от всеки друг път досега. Коледният чат бот покани всички потребители на Viber в региона да създадат уникални анимирани или обикновени коледни картички за хората, които обичат и да декорират коледно дръвче с още трима свои приятели, а за Нова година ботът се преобрази в куиз с възможност за спечелване на безплатни стикер пакети.

Празничният чат бот оживя на 17 декември и за период от 30 дни привлече над 3 100 000 уникални потребители да се включат в предизвикателствата. Интересно е, че резултатите отразяват предпочитанията на потребителите в ключовите пазари – България, Хърватска, Гърция, Унгария и Сърбия – подкрепяйки твърдението, че регионът е разнообразен и богат от гледна точка културни разбирания, навици и начин на живот. Така например, данните сочат, че предпочитан метод да поздравяваме най-близките си в региона е с коледните картички – анимирани или обикновени, като близо 2 милиона са потребителите генерирали такива. Отделно, били са украсени около 40 000 коледни дръвчета – всяко с участието на четирима приятели.

На връх Нова година, резултатите от близо 400 000 попълнени куиза в чат бота сочат какви са навиците и предпочитанията на потребителите в различните държави. В България куизът е бил решен от 45 622 потребители. Данните сочат, че най-голям е процентът на потребителите, решили новогодишния куиз в Сърбия (27%), последвани от гърците (24%), хърватите (19%), унгарците (18%) и българите (12%). На база най-предпочитан избор за това как виждат себе си през Новата 2018 година по държави – откроява се опцията „дълбоко в действителността“. Този профил хора се радват на практичната страна на живота, удоволствие им доставят малките неща – като например да си плащат сметките навреме; залагат на сигурно, за да са щастливи.

Вторият най-предпочитан избор на петте пазара е профилът Badass. Това са хората, които обичат да търсят или да създават проблеми, защото така им е по-интересно, а и светът никога не е достатъчно добър за тях. Българите водят по точки тук.

Разработен от водещата високотехнологична софтуерна компания – Connecto, празничният чат бот на Viber разчупи стереотипа и разпръсна дигиталната искра в региона, в резултат на което потребителите постоянно търсеха и взаимодействаха с бота, споделяйки с любимите си хора и приятели емоциите на светлите празници.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

Lavazza и Кока-Кола ХБК България представиха своя обучителен център

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Световноизвестната семейна компания за кафе Lavazza и Кока-Кола ХБК България представиха своя обучителен център в страната. С консумирането на кафе от над 95% от пълнолетните българи единственият по рода си тренировъчен център е съвместен проект на двете компании и ще осигурява обучение за българските кафе специалисти. Мястото предлага и възможност за експериментиране с нови рецепти за кафе и храна. Откриването на новото звено е част от ангажимента на семейната компания да разпространява италианската кафе култура в България.

“България е изключително важен пазар за Lavazza. Увеличавайки мрежата от учебни центрове по света, нашата цел е да представим първокласната италианска кафе култура на Lavazza на любителите на кафе в България”, сподели Паола Аутиеро, ръководител маркетинг в Източна Европа.

„Изключително щастливи сме, че Lavazza се присъединява към семейството на Кока-Кола ХБК България. Това партньорство ни позволява да продължим нашата стратегия да задоволяваме нуждите на нашите потребители 24 часа, 7 дни в седмицата чрез портфолио от водещи брандове, обхващайки всички поводи за консумация. Обучителният център ни дава уникална възможност да обучаваме баристии и бармани в изкуството на приготвяне на кафе и коктейли“, допълни Светослав Атанасов, изпълнителен директор на Кока-Кола ХБК България.

Новият център на Lavazza ще провежда обучения за приготвяне на кафе, за да се запазят отличните качества на продукта както в момента на подготовка, така и по време на консумация. Академията ще предлага и обучения за начина на сервиране на кафе и семинари за баристи, бармани и специалисти от хранителната индустрия, както и различни курсове за отглеждане, обработка и дегустация на кафе.

Разположен в сградата на Кока-Кола ХБК България, обучителният център на Lavazza с площ от 180 м2 е обзаведен по италиански дизайн и е напълно оборудван с професионални кафе машини, които присъстват във всички останали обучителни центрове на компанията по света. Всяка година 2000 баристи и бармани ще се обучаватда приготвят кафе и специални коктейли.

Кафе училището на Lavazza предлага и уникално обучение и по-нататъшна квалификация на обучители, които са в непрекъснат контакт с Международния учебен център в централата на Lavazza в Торино, награден от SCA Specialty Coffee Association като първокласен тренировъчен център. Днес по света има повече от 50 филиала, което го превръща в най-големия център за обучение не само в Италия, но и в международен план. В него експертите работят непрекъснато със страст и творчество върху иновационните технологиии перфектната наслада от кафето.

Продължете понататък

Lifestyle

„Реактивните момичета“ на Cartoon Network вдъхновиха британската модна дизайнерка Кейти Иъри

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

На Лондонската седмица на модата беше представена уникална колекция, вдъхновена от “Реактивните момичета” на Cartoon Network. Британската модна дизайнерка Кейти Иъри показа първата си изцяло женска колекция с реактивни принтове.

На него присъстваха британската певица Фльор Ийст, актьорът от „Живите мъртви“ Стивън Ог, скейтбордиската Луси Адамс.

Колекцията празнува разнообразието и разбива стереотипите за социалните роли на половете. Тя е комбинация от уникални принтове с луксозни материали – символ на смелост и грация.

“Надявам се дрехите ми наистина да вдъхновят ново поколение млади жени да се чувстват силни“, сподели Кейти Иъри.

Колекцията се състои от 15 части и съвпада с 20-годишния юбилей на “Реактивните момичета”.

снимка: ПР

Продължете понататък

Горещо