Открийте ни и в

Lifestyle

Празничният чат бот на Viber направи прогнози за Новата 2018 година

MIKA

публикувано

на

Традиционно всеки път в навечерието на Новата година се чудим дали тя ще е успешна или не, но никога досега не сме се допитвали за това до Viber. С уникалния чат бот, който Viber пусна малко преди началото на коледните и новогодишните празници, това стана възможно за милиони потребители в региона на Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Приложението регистрира рекорден интерес от гледна точка интеракция с чат бота.

Иновативният подход на Viber превърна празниците в истинско дигитално изживяване и ги направи по-различни от всеки друг път досега. Коледният чат бот покани всички потребители на Viber в региона да създадат уникални анимирани или обикновени коледни картички за хората, които обичат и да декорират коледно дръвче с още трима свои приятели, а за Нова година ботът се преобрази в куиз с възможност за спечелване на безплатни стикер пакети.

Празничният чат бот оживя на 17 декември и за период от 30 дни привлече над 3 100 000 уникални потребители да се включат в предизвикателствата. Интересно е, че резултатите отразяват предпочитанията на потребителите в ключовите пазари – България, Хърватска, Гърция, Унгария и Сърбия – подкрепяйки твърдението, че регионът е разнообразен и богат от гледна точка културни разбирания, навици и начин на живот. Така например, данните сочат, че предпочитан метод да поздравяваме най-близките си в региона е с коледните картички – анимирани или обикновени, като близо 2 милиона са потребителите генерирали такива. Отделно, били са украсени около 40 000 коледни дръвчета – всяко с участието на четирима приятели.

На връх Нова година, резултатите от близо 400 000 попълнени куиза в чат бота сочат какви са навиците и предпочитанията на потребителите в различните държави. В България куизът е бил решен от 45 622 потребители. Данните сочат, че най-голям е процентът на потребителите, решили новогодишния куиз в Сърбия (27%), последвани от гърците (24%), хърватите (19%), унгарците (18%) и българите (12%). На база най-предпочитан избор за това как виждат себе си през Новата 2018 година по държави – откроява се опцията „дълбоко в действителността“. Този профил хора се радват на практичната страна на живота, удоволствие им доставят малките неща – като например да си плащат сметките навреме; залагат на сигурно, за да са щастливи.

Вторият най-предпочитан избор на петте пазара е профилът Badass. Това са хората, които обичат да търсят или да създават проблеми, защото така им е по-интересно, а и светът никога не е достатъчно добър за тях. Българите водят по точки тук.

Разработен от водещата високотехнологична софтуерна компания – Connecto, празничният чат бот на Viber разчупи стереотипа и разпръсна дигиталната искра в региона, в резултат на което потребителите постоянно търсеха и взаимодействаха с бота, споделяйки с любимите си хора и приятели емоциите на светлите празници.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 1 седмица

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 1 седмица

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Lifestyleпреди 1 седмица

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Горещо