Открийте ни и в

Lifestyle

Предстои XXV Италиански фестивал на красотата и прическата

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Първият семинар от кампанията „Надеждата е красива“ за обучение на фризьори, които да помагат на преминали през лечение със средствата на химиотерапията дами, е сред акцентите в програмата на 25-ия Италиански фестивал на красотата и прическата. Лекционно-практическият модул е в първия ден на специализираната модна проява, която ще се проведе от 1-ви до 3-ти април в Палата 2 на Международен панаир-Пловдив. В рамките на юбилейното издание ще бъдат демонстрирани актуални тенденции, продукти и техники във фризьорството, аплодирани броени дни преди това на престижните световни форуми – Седмицата на модата в Милано и „Cosmoprof“-Болоня, съобщиха организаторите от „Christian of Roma“.

Началото на кампанията „Надеждата е красива“ бе поставено миналата пролет, когато стилистът Станимир Нанчев-Стенли от Казанлък подари 50 перуки на борещи се с коварния проблем жени. На предния Италиански фестивал организаторите от „Christian of Roma“ доразвиха идеята с иницииране на „Щанд на солидарността“ и я превърнаха в национална кампания със серия от обучения в партньорство с Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания. В първия от семинарите – на 1 април, лектор с дългогодишна практика в областта ще обучи професионалните фризьори на специфичните техники и подходи при обслужване на дами с подобни проблеми. Това ще ги профилира и ще повиши компетентността им за общуване с такъв тип клиенти, обясниха от „Christian of Roma“. Самите салони, предлагащи специфичната услуга, са включени в сайта на пациентската асоциация.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“640″]Demonstracii[/media-credit]

Дебют на Италианския фестивал на красотата и прическата тази пролет прави култовото списание „YOU“ с първия си брой на български език, благодарение на фирма „Christian of Roma“. Издава се в Италия и излиза в още 25 страни. Изцяло от българския екип на списанието е създадена рубриката „Hair School“. В нея детайлно са разяснени начините и техниките за изработване на прически с илюстрации по метода „step-by-step“ (от англ. – „стъпка по стъпка“). Луксозното списание за фризьори е с фотографии на най-актуалните прически, техники и тенденции, изработени от световни асове в подстригването, колористиката и стайлинга във висшата и в салонната мода. Включени са и материали за най-новите продукти на марките „Alfaparf“, „BES“, „Rolland“ с техните нови концепции и лица. За първи път от създаването на многоезичния журнал в него има и статии за българските обучаващи на тези световноизвестни брандове. Списание „YOU“ ще излиза 2 пъти годишно – пролет/лято и есен/зима, в рамките на двата фестивала в Пловдив и в София, обявиха родните издатели от „Christian of Roma“.

Те ще изпратят 150 български фризьори на безплатно участие в специализираното изложение „Hair & Beauty Show YOU“ през ноември в Италия. „Списанието „YOU“ е официално издание на този форум. Партньорството между двата фестивала е добра възможност родните фризьори да се докоснат до иновативни образци във висшата и в салонната мода буквално дни след създаването им“, обясни управителят на „Christian of Roma“ Елена Кристиано.

Непоказвани досега у нас революционни методи, осигуряващи за изключително увредените коси щадящо третиране дори с най-агресивни разкрасителни манипулации, ще бъдат демонстрирани в Палата 2. Авангардната система на английския производител „Revolution`Hair Concept“, който за пръв път участва във Фестивала, е разработена за прилагане само в салоните. При комбинирането на продукта „Revoplex“ с традиционното боядисване, обезцветяване, изсветляване или друга химическа процедура, увреждането на косъма се предотвратява още преди самото начало на манипулациите. Действието на ключовите съставки, съживяващи увредените коси успоредно с разкрасителното третиране, ще бъде разяснявано в демонстрации на специален щанд от експерта Памела Дюти. Британката ще представи и уникална терапия с извлечен от Каспийско море черен хайвер, обясниха организаторите.

Първа изява пред публиката в Пловдив ще има и марката от САЩ „Sexy Hair“. Топфризьорите от Америка заедно с българските си колеги Владимир Атанасов и Асен Налбантов ще показват на щанда и от сцената най-новите продукти и техники за постигане на удивителни прически. Сред тях е последната линия с романтичното име „California Dreamin`“. Предизвикалият истински фурор миналата пролет руснак Руслан Татянин отново пристига за 3-дневния Италиански фестивал, издадоха организаторите. Като представител на „Alfaparf“ виртуозът на „дългите“ прически ще работи в тандем с една от най-добрите колористки в света – британката Вивика Дейвис. С двама нови стилисти – Елена Пизанели и Сами Киарето, ще се представи традиционният участник фирма „Rolland“. В Палата 2 ще се изяви и любимецът на пловдивската публика Саверио Палма от „BES“-Милано заедно с екипа от българските стилисти на модната група – Георги Георгиев-Жоро Ефекта, Гергана Томова, Тодор Тодоров, Кристияна Дочева, Николай Кацаров, Венета Салабашева, Ваня Иванова. За посетителите и гостите на Фестивала са предвидени много изненади и шоу-програми.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

До 2022 г всяка чаша кафе Nespresso ще бъде с неутрален въглероден отпечатък

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Oт 2017 г. насам бизнесът на Nespresso е с неутрален въглероден отпечатък, a днес компанията се ангажира да постигне пълна въглеродна неутралност по своята верига на доставки и през целия жизнен цикъл на своите продукти

Nespresso обяви официално, че до 2022г. компанията ще постигне неутрален въглероден отпечатък за всяка чаша кафе Nespresso – както за дома, така и за професионални клиенти. Тази нова амбиция се основава на повече от 10 години работа, през които Nespresso намали въглеродните си емисии и компенсира останалата част чрез лесовъдство.

„Климатичните промени са реалност и нашето бъдеще зависи от това да ускорим резултатите от своите усилия за постигане на устойчиво развитие. Ето защо ние засилваме своя ангажимент, като си поставяме за цел до 2022г. да предложим на нашите потребители чашата кафе, която ще пият, да е с неутрален въглероден отпечатък – кафе, направено от най-добрите и редки зърна, добити по устойчив начин. Искрено вярвам, че както нашият бизнес, така и кафе индустрията, могат да бъдат световна сила за правене на добро.“, каза Гийом Льо Кунф, главен изпълнителен директор на Nespresso.

След като Nespresso постига въглеродна неутралност на своята бизнес дейност за три години от 2017. до днес, сега компанията поема нов ангажимент да се справи с емисиите, генерирани от веригата на доставки и жизнения цикъл на продукта.
Nespresso ще постигне въглеродна неутралност чрез следните инициативи: намаляване на въглеродните емисии; засаждането на дървета във и около кафе плантациите, където Nespresso произвежда кафе, както и чрез подкрепа и инвестиции във висококачествени компенсиращи проекти.

Намаляване на въглеродните емисии: решаващ елемент от визията на Nespresso е неутрализирането на отпечатъка по цялата верига на създаване на стойността. Тези непосредствени инициативи включват:
• Устойчиво използване на енергия в рамките на операциите на Nespresso: Насочване към 100% възобновяема енергия във всички бутици Nespresso и увеличаване на използването на биогаз в производствения процес.
• Разширяване на кръговата употреба на продуктите и опаковките на Nespresso: Увеличаване използването на рециклирана пластмаса в машините Nespresso, както и на рециклиран и нисковъглероден необработен алуминий в капсулите за кафе.

Засаждане на дървета във фермите за кафе и околностите (т.нар. insetting): Дърветата са най-добрият начин за улавяне на въглерод от атмосферата, да се инвестира в природата и да се изгражда регенеративна земеделска система. Засаждането на дървета осигурява сянката, необходима за подобряване на качеството и количеството на кафе реколтата; корените помагат също така за защита срещу ерозия на почвата и свлачища и насърчават възстановяването на почвата. Със своя партньор Pur Projet, Nespresso ще утрои капацитета за засаждане на дървета (използвайки метода insetting) в страни-производители на кафе като Колумбия, Гватемала, Етиопия и Коста Рика.

Подкрепа с цел оказване на незабавно положително въздействие (компенсиращи инициативи): В допълнение, Nespresso ще инвестира в проекти за подпомагане на опазването и възстановяването на горите, както и ще внедри решения за чиста енергия в селскостопанските общности.
Ангажиментът, поет от Nespresso в посока постигане на неутрален въглероден отпечатък е част от по-широка амбиция за устойчивост, която ще бъде съобщена допълнително по-късно тази година: да се запазят изключителни сортове кафе, да се изгради устойчива и регенеративна система за отглеждане на кафе, да се осигури устойчив поминък за фермерите и да се изгради цикличен бизнес.

Планът за постигане на въглероден неутралитет до 2022 г. е одобрен от членовете на Консултативния съвет за устойчиво развитие на Nespresso (NSAB).

Продължете понататък

Lifestyle

“Open Vratsa” търси най-добрите фотографи

MIKA

публикувано

на

от

Стартиралият в средата на лятото портал – OpenVratsa.bg, обяви конкурс за най-добра снимка, заснета във Враца или региона. Целта му ще бъде да открие най-добрите фотографи сред хората занимаващи се с хоби фотография в България, както и да представи пред по-голяма аудитория красивата природа, историческите и културни забележителности на Враца.

Жури, съставено от професионалните фотографи Калин Мицев (Враца), Мариян Георгиев (Враца) и Симеон Донов (София), ще оценява кандидатите в три основни категории: Природни и/или исторически забележителности; Култура, изкуство и развлечения; Улична (Street) фотография и Градски пейзаж (City landscape). Добавена е и една обща категория – „Други“, с идеята да бъде възнаградено усилието и на онези фотографи, които не успеят да се впишат в горните 3 категории.

Заявки се приемат от 17.09.2020 на адрес photocontest@openvratsa.bg, а пълните условия за участие ще намерите на https://openvratsa.bg/fotokonkurs/. Крайният срок за изпращане на снимките за участие във фотоконкурса на OpenVratsa.bg е 17.10.2020, а най-добрите три снимки, избрани от журито, ще си разпределят наградата от 1 000 лева, предоставена от Фондация „Америка за България“ и Община Враца – официални партньори на проекта.

Екипът, създал Open Vratsa, се фокусира върху популяризирането на града чрез най-впечатляващите му забележителности, като пещерата „Леденика“, проходът „Вратцата“, водопадът „Скакля“, природен парк „Врачански Балкан“, къщата-музей на баба Илийца, паметникът на връх Околчица и атрактивни събития, като „Фолклорен събор Леденика“, „Фестивал на баницата“, „Музика в пещерата“ и други.

Отвори Враца. Позволи да те впечатли.

Продължете понататък

Горещо