Открийте ни и в

Музика

Премиерата на първите авторски песни на вокална група “Авигея” вече е факт!

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Момичетата от вокална група “Авигея” бяха гости в предаването “Вива ла музика” по програма “Хоризонт” (Българско национално радио). Заедно с водещите Румяна Карадимчева и Владимир Джамбазов те поговориха за духовната сила, която ни дава българският фолклор. В ефира на “Вива ла музика” бе премиерата на първите авторски песни на групата – “Стано ле, Стано” и “Гюл, Дюле моме”. Момичетата от “Авигея” поздравиха слушателите и с коледна песен по случай предстоящите празници.

Александра Василева, Ралица Кирилова, Милена Великова и Сибина Раденкова споделиха повече за пътя, по който са поели заедно.  Певиците от “Авигея” са се заели със задачата да възраждат, съхраняват и разпространяват фолклорното богатство на народа ни. Те вярват, че фолклорната музика притежава огромен духовен потенциал, който трябва да бъде предаден на децата ни. Възпитавани чрез българския фолклор те ще опознаят своята културна и национална идентичност.

Своята музика група “Авигея” споделят с вас на:

 

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама Арена ди Верона квартет

Горещо