Открийте ни и в

Tехнологии

Принтери Brother печатат глоби на нарушители на пътя директно

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

Малките PocketJet принтери на Brother се използват за множество мобилни приложения и са изключително популярни за полицията, охранителни фирми, спасителни служби и търговски представители

Когато става дума за принтери, повечето хора си представят машини, които работят на закрито – по бюрата на фирмения офис или в дома на потребителите. Много малко хора знаят, че принтерите могат да работят и на по-екзотични места като задната седалка на полицейски автомобил.

Литовската полиция е чудесен пример за удачната колаборация между лаптоп и А4 принтер Brother. Принтерът прави изпълнението на ежедневните рутинни задачи по-лесно и по-удобно за полицаите, а чувството у нарушителите далеч не е толкова приятно. В Литва принтерите се използват най-вече за издаване на глоби – работа, която е едновременно времеемка и тромава, защото фишовете трябва да бъдат попълвани и издавани ръчно.

Литовската полиция използва принтери Brother PocketJet за отпечатване на глоби и доклади, директно на пътя. Затова е важно те да работят дори при много ниски температури. „Нашата работа стана по-ефективна. Можем бързо да печатаме важни документи и то при всякакви условия, включително в много неблагоприятно време. Освен това профилактиката на принтерите ни отнема много малко време, каза Алджирдас Стончайти, Главен комисар от литовската полиция във Вилнюс.

PocketJet принтерите на Brother работят без мастилници или тонер

Единственият процес по обслужване е слагането на хартиена ролка А4, когато предишната свърши. Принтерите използват технология за „термичен печат”, която не се влияе от околните температури. Това им позволява да работят и в силен мраз, и в екстремен пек.

От багажника до задната седалка

Към момента в литовската полиция работят 1200 принтера Brother PocketJet PJ-662 и броят им нараства ежемесечно. Преди полицейските коли са били снабдени с големи принтери, разположени в багажниците им – решение, което нито е било практично, нито елегантно. Това е изисквало и наличието на резервен тонер и пакети с хартия в превозното средство. Отгоре на всичко, можем да си представим, че полицейските служители далеч не са се наслаждавали на необходимостта да излязат от колата в силен дъжд или сняг, за да вземат отпечатаните документи от багажника. Днес литовската полиция разполага с малки мобилни принтери Brother в купето, разположени така, че полицаят на предната седалка може да ги достигне. Обикновено принтерът е монтиран в подлакътника на задната седалка, но може лесно да бъде преместен и отпред, ако е нужно.

Моделът PJ-662 на Brother може да се свързва чрез USB или по безжичен път чрез Wi-Fi,  Bluetooth или инфрачервен порт. Това значително увеличава съвместимостта с различни устройства.

Семейството мобилни принтери на Brother

Фамилията Brother PocketJet включва пет модела, които печатат във формат А4 с добро качество и адекватна скорост. Текстът и графиката биват „прогаряни“ върху хартията с помощта на термичната технология за печат. Скоростта за печат на модела PJ-662 е шест страници А4 в минута, а резолюцията – 200 dpi.

Всички мобилни принтери Brother PocketJet се предлагат и в България.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Tехнологиипреди 3 дни

ADATA представя богато портфолио по време на Computex 2019

Културапреди 3 дни

„Писма от Париж“ – вдъхновяваща история за маските, с които крием сърцето си

Tехнологиипреди 3 дни

Всички домейни на кирилица само с разширение .ею от 1 юни

Lifestyleпреди 3 дни

Над 1300 деца се включиха в осмия конкурс на RENAULT България за детска рисунка „Пътят и аз“

Tехнологиипреди 4 дни

Средният приход от абонат, приходите и EBITDA на Теленор България продължават да растат през първото тримесечие на 2019 г.

Lifestyleпреди 4 дни

24 май – идеи за дълъг уикенд в България

EDMпреди 4 дни

YALTA CLUB открива градината със Sharam

Културапреди 5 дни

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Културапреди 5 дни

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Културапреди 5 дни

Култовата Хулия Наваро вече и в България с хитов исторически трилър – “Братството на светата плащаница”

Горещо