Открийте ни и в

Общество

Проекта на Фондация „Надежда за малките“ продължава

MIKA

публикувано

на

Фондация „Надежда за малките“ създава условия, близки до семейните и обгръща с обич и индивидуална грижа бебета и малки деца в прехода от криза в семейството към изграждане на сигурна и устойчива семейна среда. Проект на Фондация “Надежда за малките” ще подкрепя семействата в процеса на напасване, след като дете от ЦНСТ вече е при тях.

“Групата на осиновителите е най-неподкрепяната група родители”, споделя впечатления Магдалена Стефанова, Изпълнителен директор на Фондация “Надежда за малките”

В рамките на първото си събитие на 22 юли екипът на Проект “Консултативен център “Заедно с надежда” представи предстоящите дейности по проекта и обсъди идеи с колеги от НПО сектора и институциите.

Проектът “Консултативен център за лица и семейства „Заедно с надежда” се реализира от Фондация “Надежда за малките” и има за цел разширяване на вече предоставяните услуги за подобряване на благосъстоянието на деца на възраст от 0 до 3 г. и семейства в риск, ползвали или настанени в двата центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ) на фондацията.

Работата по проекта е насочена към биологични родители, приемни родители и осиновители на деца.

“Оказва се, че групата на осиновителите е най-неподкрепяната група. Докато към приемните родители има непрекъснато внимание – след осиновяване се приема, че детето вече е в сигурна среда и никой не обръща внимание на осиновителите и тяхната нужда да споделят, да се посъветват с някого, да се уверят, че са на прав път в отглеждането и възпитаването на детето. А те са изправени пред голямо предизвикателство, целият им семеен климат се променя. Убедихме се в това, тъй като те звънят на нашите телефони с въпроси и искане на съвети със седмици след като детето е вече при тях.”, сподели по време на срещата Магдалена Стефанова, Изпълнителен директор на Фондация “Надежда за малките” и Проектен мениджър на “Консултативен център “Заедно с надежда”.

Целият проект “Консултативен център “Заедно с надежда” е разработен в отговор на нуждите на семействата, с които Фондация “Надежда за малките” се среща в работата си. През юни 2015 г. фондацията отпразнува 5 години от създаването на услугата “Малката къща”, като за този период 52 деца са напуснали центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ).

Проектът продължава и разширява работата, която вече се върши в подкрепа на семейството да придобие онези умения, които ще го направят устойчива и подкрепяща среда в интерес на детето.

Индивидуалното консултиране и кризисните интервенции са част и от досегашната работа фондацията. В рамките на проекта ще бъдат систематизирани и доразвити.

Новост в дейността на фондацията по проекта са тематични групи с родители. Темите са избрани от самите родители, след направено проучване. Целта е по време на тези срещи родителите да споделят своите тревоги, притеснения, вълнения и радости и да получат мнения и съвети както от специалисти, така и от останалите родители, които вече са натрупали опит и са минали по същия път. Срещите ще започнат през септември 2015 г. и ще продъжат до март 2016 г.

Работата на терен също е новост. Представители на екипа ще посещават семействата в техния дом, за да им помагат на място с изграждане на умения, които са необходими за качествена грижа за децата.

Задачата, която “Консултативен център “Заедно с надежда” си поставя е да изгради и/или заздрави връзката родител-дете, както и да подпомогне приемни родители и осиновители в процеса на напасване, след като детето вече е при тях.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди един час

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

EDMпреди 2 часа

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 2 часа

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Кинопреди 2 часа

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 13 часа

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди 19 часа

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди 19 часа

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди 21 часа

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 5 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 5 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Горещо