Открийте ни и в

Култура

„Просяк, крадец“ е достойният край на една история, развълнувала милиони читатели по света

MIKA

публикувано

на

След като напролет излезе новото издание на „Богат, беден” на Ъруин Шоу, сега дойде редът и на продължението му – „Просяк, крадец” (ИК „Сиела”) е вече по книжарниците, за да радва любителите на истински стойностната литература и качествения превод.

Магнум опусът на Ъруин Шоу – „Богат, беден”, и неговото продължение „Просяк, крадец” – се появиха в нови луксозни издания с твърди корици на българския книжен пейзаж през 2015 г. в превод от английски език, дело на известната преводачка Ваня Томова. За разлика от минорното и безперспективно начало на първата книга, в продължението парите не са проблем за семейство Джордах, но както често се случва в живота – щастието не може да бъде купено с пари…

В блестящия завършек на своята сага Ъруин Шоу проследява нелеката участ на наследниците на семейство Джордах – всички те, белязани от своя произход, от успехите или грешките на родителите си, от завещаните житейски уроци, които влизат в конфликт с променящия се свят. Под светлината на прожекторите в „Просяк, крадец” са вече познатите герои Рудолф и Гретхен, скърбящи за смъртта на своя брат Том, както и Били и Уесли – третото поколение, носещо кръвта на фамилията Джордах, които повеждат личния си бунт срещу съдбата.

Видният американски писател, драматург и сценарист Ъруин Шоу (1913–1984) е роден с името Ъруин Гилберт Шамфороф  в Южен Бронкс, Ню Йорк, в семейството на руски емигранти от еврейски произход. Завършва в колежа Бруклин през 1934 г. и още на следващата година започва да пише сценарии за няколко радио предавания, сред които Dick Tracy, The Gumps и Studio One. Първият му роман – „Младите лъвове”, се появява на бял свят през 1948 г. и се основава на преживяното от самия автор в Европа по време на Втората световна война. Ъруин Шоу е автор на множество пиеси, разкази и романи, но най-известните му произведения и до днес остават „Богат, беден” и „Просяк, крадец”.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама
Музикапреди 4 седмици

Мерудия, Van Cock и Tha Crew пеят благотворително за Черно море, свободно от пластмаса

Tехнологиипреди 4 седмици

Демонстрации на мини водородни коли пред НДК

Културапреди 3 седмици

Премиера: „Бразилски храст”, сборник с разкази от Велина Минкова

Tехнологиипреди 4 седмици

Philips 436M6VBPAB е първият в света със сертификат DisplayHDR™ 1000

Музикапреди 3 седмици

Отменя се концертът Sunrise на Руперт Хубер в Пловдив

Музикапреди 2 седмици

Концертът на Texas се мести за есента

Музикапреди 2 седмици

Десетки групи искат да подгряват SONS OF APOLLO в Пловдив

Културапреди 2 седмици

Излиза „Вътрешен пазар и основни свободи на движение в правото на ЕС” от Христо Христев

Tехнологиипреди 2 седмици

А1 с признание за успешни комуникации от наградите на сп. Business Lady

Кинопреди 2 седмици

DreamWorks Animation представя „Как да си дресираш дракон: Тайнственият свят“ 2

Горещо