Открийте ни и в

Lifestyle

Проучване на Samsung разкрива, че smart кухнята може да добави към стойността на къща

MIKA

публикувано

на

снимка: http://www.samsung.com/

Според ново изследване на Samsung и YouGov, почти половината от европейците (42%) биха платили до 50 000 евро повече за „умна“ кухня.

Най-склонни да инвестират в дом със smart кухня са италианците (67%) и испанците (66%), в сравнение със само 33% от германците и 28% от британците. Изследването показва, че умните технологии са основен приоритет в модерния дизайн на дома, като около две трети от хората (61%) казват, че това ще им помогне да улеснят и да направят живота си по-приятен.

Интелигентните уреди, които управляваме от нашите смартфоните, бързо се превръщат във важен помощник, който ни пести време в забързаното ни ежедневие. Почти всеки четвърти от десет потребители (39%) вярва, че технологията, с която включва отоплението преди да се прибере вкъщи, му помага да спестява време, а почти една трета от хората (19%) мечтаят за хладилник, който да ги известява, когато млякото е свършило.

Когато става въпрос за приготвяне на храна, един на всеки трима (31%) желае фурна, в която може едновременно да приготви две различни ястия, като намали стреса от готвенето за повече хора, независимо дали са семейство с предпочитания към различни храни или група приятели с различни диети.

Популярността на социалните мрежи, в които можеш да качваш снимки на различни храни, като Instagram например, също ни правят по-добри кулинари, като 62% от анкетираните използват под някаква форма социалните медии като вдъхновение за приготвяне на дадено ястие. И все пак, не всички са толкова уверени в споделянето на кулинарните си умения, като четирима на всеки петима европейци (82%) не разпространяват снимки на ястията си в социалните медии.

Финландците са най-активни в споделянето на снимки от кухнята в социалните мрежи, като 67% от анкетираните използват Instagram, Pinterest и Facebook, докато приготвят ястията си. Почти половината от германците (49%) следват същата тенденция.

Вече не използваме кухните си само за готвене. Един от всеки петима европейци споделя, че прави упражнения в кухнята, а 25% казват, че използват пространството и като офис. Кухнята заема и мястото на дневната. Почти половината от анкетираните (46%) прекарват по-голямата част от свободното си време в кухнята, като я използват, за да четат, гледат телевизия или играят с децата си, а 36% я смятат за идеалното място да планираш ежедневието си и да управляваш домакинството си.

От всички хора в Европа, поляците  и холандците правят гимнастика най-често в своите кухни, съответно 42% и 37%, в сравнение с 12% от възрастните в Обединеното кралство. Близо три четвърти от хората в Южна Европа (73%) четат и гледат телевизия в своите кухни, за разлика от 45% от германците, които не го правят.

Коментирайки изследването, Дан Харви, вицепрезидент и ръководител дивизия „Бяла техника“ в Samsung Electronics Europe, заяви:

„Промените в размера на жилищните пространства, все по-гъвкавото работно време и съжителството на няколко поколения под един покрив, променят начина, по който използваме кухнята. От обикновено място за готвене, днес тя е центърът на дома – и се използва като място за общуване, работа и дори упражнения. Това води до търсене на по-умни технологии в нашите кухни, които позволяват на хората да правят и споделят повече неща, които обичат“.

За повече информация относно уредите за дома на Samsung посетете http://www.samsung.com/bg

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама
Lifestyleпреди 2 седмици

Космосът e по-достъпен с “Космически предизвикателства” и Viber

Обществопреди 2 седмици

Стоянка Мутафова бележи “70 ГОДИНИ НА СЦЕНА” със специален спектакъл

Lifestyleпреди 2 седмици

Wizz Air стартира полети от София до нова гореща дестинация: Ейлат

Tехнологиипреди 2 седмици

Honor 7S – най-добрият смартфон с Fullview дисплей и цена под 300 лв. в България

Културапреди 2 седмици

„Докато лежах и умирах“ на Уилям Фокнър за първи път на български език

Кинопреди 2 седмици

Този ноември „Лешникотрошачката и четирите кралства“

Кинопреди 2 седмици

Обявиха пълния актьорски състав и началото на снимките на „Междузвездни войни: Епизод IX“

Културапреди 2 седмици

„Магазинът” от Джеймс Патерсън – може ли една книга да заплаши най-могъщата корпорация в Америка?

Културапреди 2 седмици

Излиза „Добрият вълк“, трета част от поредицата за Софи Бринкман

Културапреди 4 седмици

Деница Дилова и Васил Панайотов гостуват на Алея на книгата-Варна

Горещо