Открийте ни и в
Exit Festival

Музика

Първият фестивален календар на София вече е факт

MIKA

публикувано

на

снимка: bfa.bg

Българска фестивална асоциация (БФА), с подкрепата на Столична община и програма Европа публикува първите 28фестивала, които се включиха в единия фестивален календар на София.  Информацията за тях е вече активна в сайта на БФА, на адрес http://www.bfa.bg/, както на български, така и на английски език.

София посещава фестивалите, които се случват в града. Това е изводът, която правят от БФА след проведеното проучване в рамките на проекта. Според организаторите на 28-те фестивала, които се включиха в него, общият брой посетители на фестивалите в календара до момента е 510 218 човека, което е малко по-малко от населението на половината град. Календарът продължава да бъде отворен за организаторите на фестивали в столицата, които искат да бъдат включени в него.

„Без да имаме претенцията за пълна изчерпателност, резултатите ни говорят, че в София кипи фестивален живот, за който има публика, а още по-хубавото е че 27 от 28-те фестивали са ежегодни и са имали поне две издания до момента.“, споделя изпълнителният директор на БФА  Александра Гълъбова.

Данните от събраните анкети показват още, че 100% от фестивалите имат международно участие в тях, а най-много са в сферата на музиката и музикалната индустрия. Най-голяма концентрация на фестивали има през месеците април, май, юни и септември. Петнадесетот фестивалите, представени в календара, се осъществяват с финансовата подкрепа на Столична община.

Официалното представяне на  „Календар на фестивалите – София“ ще се състои на 11-ти септември 2015г. (петък) от 17:30ч. в Културен център Г8 на  ул. У. Гладстон № 8, гр. София.

Проектът се финансира по програма Европа 2015 на Столична община в партньорство с Международния съвет на организаторите на фестивали за фолклор и традиционни изкуства (ЦИОФФ) – България и ще продължи до септември 2015. Календарът, разбира се, ще продължи да бъде активен и занапред, отворен както за нови фестивали, така и за широката публика, търсеща информация за тях.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Събитияпреди 4 дни

Излъчиха българските финалисти в CHIVAS VENTURE 2020

Музикапреди 1 месец

Песента става 19-ият по ред #1 сингъл на певицата в Billboard

Културапреди 1 месец

Алек Попов и невероятната „Митология на прехода“ – за полета на фантазията без забрани!

Кинопреди 1 месец

Какво да очакваме от филма и саундтрака „Котките“

Културапреди 1 месец

Излезе „Най-голямата книга за Хитър Петър и Настрадин Ходжа”

Музикапреди 1 месец

DRIVE YOUR LIFE ще участват на Wolf Fest – Вълчата пътека 2020 

Lifestyleпреди 1 месец

Празнична коледна селекция по канал Da Vinci на 24-ти и 25-ти декември

Tехнологиипреди 1 месец

СИХРЕ 2020: Оптимални условия за хорека сектора, разширен тематичен обхват и продукти от последно поколение

Tехнологиипреди 1 месец

Nokia 7.1 е третият смартфон модел на марката, който ще получи Android 10 след Nokia 9 PureView и Nokia 8.1

Tехнологиипреди 1 месец

Коледно филмово забавление за цялото семейство от VIVACOM

Горещо