Открийте ни и в

Музика

Първи концерт Кафе и класика тази неделя

MIKA

публикувано

на

Тази неделя ще се проведе първия по рода си концерт от поредицата Кафе и класика. Събитието е създадено по модел на сутрешните матинета, които се провеждат в Royal Albert Hall в Лондон и има за цел да представи класическата музика по достъпен начин.

„В софийския културен живот определено липсва подобно събитие, казват организаторите на Кафе и класика – Силивия Симеонова и Радостина Лазарова. – Идеята ни е да приближим красотата на класическата музика до обикновените хората, защото изкуството е нещо прекрасно и то трябва да е достъпно за всички. Именно затова сме избрали произведения, които са лесни за слушане и разбираеми от всички. Целта ни е да привлечем не само традиционните фенове на класическата музика, но и тези, които до този момент не са имали възможност да се докоснат до това изкуство.“

Необикновените концерти ще посрещнат гостите си в изисканата атмосфера на зала Мати’д. Кафе и класика дава възможност да посетителите да чуят изпълненията на изявени таланти от Националната музикална академия „Панчо Владигеров“. Програмата е съставена от въздействащи класически произведения. А комбинацията от елегантна атмосфера със закуска и кафе в неделната сутрин е гаранция за незабравимо, релаксиращо и различно изживяване. Гостите ще могат да забравят ежедневието си и да посветят два часа на себе си и на музиката в приятна компания.

Първи в поредицата концерти Кафе и класика ще се представят квартет „Сапаев“. Това са младите професионалисти: Санджар Сапаев – цигулка, Иван Стайков – цигулка, Радослав Йорданов – виола, Станислав Ушинкин – виолончело. Четиримата участват в майсторски клас по камерна музика на проф. Мартин Валт (Австрия), член на Виенската филхармония.

Входът е 25 лв. Билети можете да намерите на: http://ticketportal.bg/, магазини Office 1, книжарници Booktrading, билетен център НДК, книжарница Greenwich, книжарница „Бард“, каса Арена Армеец, магазини – На тъмно.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо