Открийте ни и в

Общество

Първото онлайн издание на фестивала „Свободата да бъдеш“ започва

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Виртуалният формат ще позволи достъп до всяка лекция от всяка точка на света

След броени дни, на 27 юни, ще се проведе първото онлайн издание на фестивала „Свободата да бъдеш“. За 10-годишната си история той заслужено се утвърди като най-значимото събитие за личностно развитие и усъвършенстване в България. Поради големия интерес, от 2015 г. насам ежегодно се очертават два големи блока – пролетна и есенна сесия на фестивала, които указват на хилядите любознателни почитатели пътя към по-щастливо, здравословно и пълноценно ежедневие.

Тъй като извънредната обстановка прави редовното протичане на събитието невъзможно, всички почитатели на темите за израстването, за по-удовлетворяващия и успешен живот ще могат да се насладят на лекциите по нов начин  –  през личните си устройства с достъп до интернет. Позитивите от това първо виртуално издание не са за пренебрегване. Този път „Свободата да бъдеш“ ще може да се гледа не само у нас, а от всяка точка на света в платформата Neterra.TV+, предлагаща все по-актуално и разнообразно съдържание. Това ще даде на заинтересованите възможността да изгледат всяка една лекция в програмата, като ще имат на разположение 7 дни. Така всеки ще оформи по най-оптимален за него начин своя собствена селекция с най-интригуващите теми и лектори, задълбочавайки се в материята по всяко време, където и да е.

Програмата на фестивала „Свободата да бъдеш“ отново ще предложи изключително богато разнообразие. Сред имената на 25-те експерти в сферата на личностното опознаване, балансиране и развитие са Мадлен Алгафари, Мартин Иванов, доц. д-р Румен Бостанджиев, проф. д-р Десислава Бошнакова, Иво Величков, д-р Огнян Димов, Татяна Рулко, Маргарита Асадурова, д-р Стоян Везенков и много други. Някои от темите са „Зрялост и лична отговорност“, „Вътрешната игра, която играем със себе си“, „Четирите предизвикателства на живота след 35 години“, „Интуицията в живота и в бизнеса“, „Жанровете в любовта“, „Изграждане на увереност във време на промени“, „Мозък и емоции“, „Психология на доверието“ и още редица интригуващи.

Всички лекции от онлайн изданието на фестивала „Свободата да бъдеш“ са предварително записани от професионален екип, без публика. Те ще бъдат достъпни единствено виртуално, само в платформата Neterra.TV+, което ще позволи на всички желаещи да преодолеят ограничения капацитет на живото събитие. Най-утвърденият роден фестивал за всички, търсещи пътя към по-щастливо, здравословно и пълноценно ежедневие, който ги среща с едни от най-добрите специалисти в областта на личностното развитие, приложната психология, модерни и древни учения, възгледи и идеи за тялото и духа, алтернативни терапии и методики, започва на 27 юни.

Пълната програма на фестивала, детайли за темите и лекторите може да откриете на официалната страница на „Свободата да бъдеш“ и на официалната страница във Facebook.

Подробна информация за двете разновидности на достъп – за 24 часа или 7 дни, може да откриете тук:  https://neterra.tv/plus/justbe.

За групови или корпоративни билети и отстъпки може да пишете на e-mail: tickets@justbe.bg.

И двата вида билети дават достъп до всички теми, включени в програмата, но за различен срок. Срокът започва да тече от 10:00 на 27 юни 2020. Лекциите ще се излъчват поетапно в часовете, както са обявени в програмата, а след „премиерата“ им ще останат активни до края на валидност на съответния достъп.

Организатори: „Институт за изкуство и терапия Либера“ и „Провента Партнерс“ ООД.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Музика

Виктория получи награда за най-добър артист от европейското радио ESC Radio

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

Виктория получи награда за най-добър артист на 2020 година от европейското радио ESC Radio. Отличието се връчва всяка година, като изборът е в ръцете на слушателите на независимото радио, което излъчва европейска музика и песни от конкурса Евровизия целогодишно. Виктория трябваше да получи своята награда в Берлин, където е основният офис на станцията, но невъзможността за пътуване принуди организаторите да ѝ изпратят кристалната статуетка в София.

Виктория не скри радостта си в социалните мрежи:

„Може би по снимката си личи щастието ми от това, че спечелих наградата на ESC Radio за най-добър артист (жена) от Евровизия 2020! Щастлива съм, че трудът на екипа ми беше оценен. Готвим се с пълна сила за следващата година!“

Това не е първото международно отличие, което Виктория получава тази година. Българката беше големият фаворит за победа на конкурса Евровизия 2020 преди събитието да бъде отменено заради пандемията от коронавирус. Виктория получи наградата на зрителите на международната телевизия Out TV и спечели едно от най-оспорваните онлайн гласувания на Eurovision Online.

В края на месец юни Виктория представи своя видеоклип към песента „alright”. Това е първият ѝ музикален проект след българската песен на Евровизия 2020 „Tears Getting Sober”. Новата ѝ песен е създадена по време на музикалните лагери за Евровизия в София през януари и носи послание за надежда и ново начало.

Екипът на Виктория вече работи по кампанията на България за Евровизия 2021. Това включва и провеждането на международен музикален лагер за създаване на песни за Евровизия на Българското Черноморие през август.

Продължете понататък

Lifestyle

Лятно училище в НБУ! Нова възможност за вашите деца

MIKA

публикувано

на

от

Преподаватели от Нов български университет и външни лектори отварят виртуално вратите на знанието за всички ученици от 8 до 12 клас. В рамките на четири седмици – от 13 юли до 07 август 2020 г., поредица от онлайн занятия ще въведат младежите в света на рекламата, графичния дизайн, дигиталния маркетинг, туризма, предприемачеството, финансите, информационните технологии.

 На живо, във виртуална среда, участниците ще се обучават как да отстояват и продават идеите си, как да управляват проекти, да разказват истории в маркетинга и рекламата, да разработят туристически пакет, да разбират и управляват финанси, ИТ курсове и как да се подготвят за бъдеща кариера.

 Целта на проекта е участниците да развиват различни ключови умения, да прилагат знанията си в реални ситуации, да се запознаят с възможностите за обучение на НБУ и … да се забавляват.

 Занятията (уъркшопи) ще са с продължителност от 45 минути за 1 учебен час, разпределени в сутрешни и ранно следобедни сесии, с фокус върху ключови умения с ценно приложение и подготовка за бъдещето. Обученията ще се провеждат в електронната обучителна платформа на Училището за професионално и продължаващо обучение при НБУ: https://lll.nbu.bg

 Пълна програма по седмици и повече информация можете да намерите тук: https://teenschool.nbu.tzarsimeon.bg/

 Участниците ще получат сертификат от НБУ с указаните курсове и обучения, през които са преминали.

 Лятно училище в НБУ е проект на Училището за професионално и продължаващо обучение при НБУ и Училище „Цар Симеон Велики“, гр. София.

Продължете понататък

Горещо