Открийте ни и в

Култура

„Пътят на тигъра“ води до… теб!

MIKA

публикувано

на

putqt_na_tigura_coverAвстрийският лектор и автор Бернхард Мьощъл ни води по пътя на силата, решителността и вътрешната мощ в „Пътят на тигъра“ (ИК „Изток-Запад“). Това е третата книга на Мьощъл, която излиза на български език, и е силно повлияна от източните философия и светоусещане.

Австриецът Бернхард Мьощъл, известен у нас и по света с книгите си „Шаолин“ и „Принципът на Шаолин“, показва как можем да извървим пътя към утвърждаване на вътрешната сила и решителност в новата си книга „Пътят на тигъра“.

В древността в Далечния изток определяли дракона и тигъра като владетели на вселената –пъргавият дракон властвал във въздуха, а силният смел тигър управлявал земята. Легендарните монаси-бойци от Шаолин също почитали двете създания, като дамгосвали символите на манастира – дракон и тигър – върху подлакътниците на монасите, които полагали успешно изпита си в манастира. И днес знаем, че тигърът не е стадно животно и прекарва по-голямата част от своя живот, бродейки и ловувайки сам. Той е символ на будност, грация и целенасочена сила – характерни за тигъра са тихата му стъпка, светкавичната му бързина, невероятната сила и ловкост, които го правят непобедим.  А подобно на всички котки, и той живее за мига и постоянно съзнава криещата се в него сила.

„Ако наистина искате, и вие можете всичко това“, категоричен е Бернхард Мьощъл.

В „Пътят на тигъра“ австриецът разкрива как да развием качествата на тигъра в себе си чрез 10 прости правила. За да постигнем спокойствие и затвърдим своята решителност, трябва да освободим ума си от всякаква излишна информация, да приемем, че позитивното мислене по-скоро пречи на развитието ни, отколкото ни помага и да преодолем страха от загубата, допълва авторът. Освен че се позовава изцяло на принципите на Шаолин, Мьощъл цитира редица световноизвестни имена, сред които Хорхе Букай, Марсел Пруст, Буда, Миямото Мусаши, Шилер, Бертолд Брехт и др.

Бернхард Мьощъл (1970) е родом от Виена, Австрия, но е живял дълги години в Азия. По време на гостуванията си в манастира Шаолин в китайската провинция Хънан Мьощъл натрупва ценен опит, тъй като живее заедно с монасите и изучава не само тяхното всекидневие, но и силата на мисълта им. Върху тези знания той изгражда книгите си „Шаолин“, „Принципът на Шаолин“ и „Пътят на тигъра“, както и семинарите, които води под марката brainworx.cc.

„Хората виждат само онова, което очакват да видят.“ – Ралф Уолдо Емерсън

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Телевизияпреди 4 седмици

“Джереми Уейд: тъмни води” с премиерни епизоди по Discovery Channel

Lifestyleпреди 4 седмици

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Музикапреди 3 седмици

Кygo & Whitney Houston: ‘Higher Love’

Горещо