Открийте ни и в

Lifestyle

Революционната ENLITEN Technology в новия Volkswagen Golf 8

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Bridgestone, лидер в модерните решения и устойчивата мобилност, обяви днес, че нейната иновативна ENLITEN Technology за леки гуми може да се приложи на гумите Turanza Eco, специално проектирани за новия Golf 8 на Volkswagen – осмото поколение на емблематичния хечбек – този път с множество вградени технологии от последно поколение. Те включват полуавтономен режим, който позволява на автомобила да шофира самостоятелно и нова технология на окачване, подобряваща управлението и динамиката при шофиране. Специално проектираните гуми Turanza Eco с ENLITEN Technology са създадени, за да подчертаят подобрената динамика на шофиране на Golf 8.

Осигуряващи супер ниско съпротивление при търкаляне1 за отлична горивна ефективност, изискващи по-малко суровини да бъдат произведени и проектирани, за да увеличат максимално ефективността на мокро и износване, гумите с ENLITEN Technology на Bridgestone предлагат значителни ползи за околната среда, като същевременно подобряват управлението на автомобила и динамиката на шофиране чрез намалена въртяща се маса, за да помогнат да се увеличи удоволствието от шофирането.

След обявената наскоро информация, че Bridgestone за първи път представя на пътя своята новаторска ENLITEN Technology в изцяло електрическия ID.3 на Volkswagen, това е още един важен момент в дългосрочното партньорство между Bridgestone и Volkswagen.

Проектирана да подобри управлението на автомобила и динамиката на движение

При разработването на новия си Golf 8 – Volkswagen имаше нужда от гума, която да предлага изключително ниско съпротивление при движение без това да е за сметка на други области на производителността. Bridgestone, дългогодишният партньор на Volkswagen, отвърна на поръчката със специално разработените гуми Turanza Eco с ENLITEN Technology, които постигат най-високия сертификат на ЕС – клас А за съпротивление при движение, както и редица други предимства.

Една от отличителните характеристики на тази специално разработена гума е подобреното управление на автомобила. Това се случва благодарение на синергията между уникалните материали, използвани за създаването на ENLITEN Technology, и новия процес на смесване, който подобрява представянето на технологията при износване на смесите – без да се губи сцеплението. В съчетание с профила на каракса с цялостен 3D дизайн на модела, който увеличава максимално представянето върху мокри настилки и износването, се гарантира, че гумите Turanza Eco с ENLITEN Technology осигуряват сцепление с мокри настилки, което постига сертификат на ЕС клас B, без да се допуска компромис с износването. Тези решения при дизайна и разработката се събират в едно, подобрявайки управлението на Volkswagen Golf 8 и съответно удоволствието от управлението на автомобила.

Наред с подобрената динамика на шофиране, поради по-ниските въртящи се маси, новата иновативна технология за леки гуми на Bridgestone поставя нов стандарт в намалената употреба на материали и устойчивостта на движение, за да осигури значителни ползи за околната среда. Гумите с ENLITEN Technology демонстрират съпротивление при движение, което е до 30 процента по-ниско от конвенционална премиум лятна гума на Bridgestone. Това допринася за намаляване на разхода на гориво и CO2 емисиите. Гумите с ENLITEN Technology позволяват и допълнителна горивна ефективност, посредством намаленото си тегло с до 20 процента от еквивалентните конвенционални премиум летни гуми на Bridgestone. Това се равнява на до 2 кг по-малко суровини, необходими за производството на всяка гума, което е още една полза за околната среда от гледна точка както на ефективността на ресурсите, така и при приключване на жизнения цикъл на гумата.

Проучване на ползите от ENLITEN Technology с Volkswagen

Разработена в Центъра за научноизследователска и развойна дейност на Bridgestone EMIA в Рим, Италия и произведена в Испания, новата 205/55R16 91H Turanza Eco гума с ENLITEN Technology ще бъде налична на европейския пазар от август 2020 г.

Вицепрезидентът по направление „Потребителски замени и оригинално оборудване“ на Bridgestone EMIA – Стивън Де Блок, сподели за събитието:

„До този момент говорихме за ENLITEN Technology като пробив при устойчивите гуми, с право, но подобренията, които тя може да направи възможни в областта на изживяването при шофиране, са също значими. Благодарение на ниското съпротивление при движение на тази гума, както и намаленото ѝ тегло, влиянието на Turanza Eco с ENLITEN Technology върху динамиката на шофиране – в частност върху двигателите с по-ниска мощност – става изключително видимо. Фантастично е, че успяваме да реализираме различните ползи на ENLITEN Technology – устойчивост на околната среда и удоволствие от управление на автомобила – в сътрудничество с дългосрочния ни партньор Volkswagen“, като в същото време продължаваме да изпълняваме нашия ангажимент да предоставяме социална и клиентска добавена стойност като компания за устойчиви решения.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Lifestyle

TOMMY HILFIGER представя MAKE IT POSSIBLE

MIKA

публикувано

на

от

Tommy Hilfiger, представен в България от SARKK SA, обявява програмата Make it possible – смел подход към екологичната и социална устойчивост, която засилва ангажимента на организацията да създава мода, която „оползотворява всеки ресурс и приветства всички“. С Make it possible модният бранд първоначално се ангажира с 24 амбициозни цели, съсредоточени около устойчивата икономика и приобщаването, подредени в четири стълба към 2030:

Кръгова икономика : Създаване на продукти, които са част от устойчива верига и циклично производство.

Създадени за цял живот: Работете с чувствителност към границите на планетата Земя. Например в областите на климатичните промени, обработването на земите, източниците на питейна вода и химически замърсявания. От това, което купуваме до мястото, където продаваме.

Приветстване на всички като добре дошли: TOMMY цели да бъде марка, която работи за всеки фен – винаги приобщаваща и напълно достъпна.

Възможност за всички: Създаване и предоставяне на равен достъп до всички възможности – няма пречки за успеха в Tommy Hilfiger.

Програмата на Tommy Hilfiger се задвижва от стратегията за напредничава мода на компанията-майка PVH Corp. В нея са заложени набор от 15 приоритета, предназначени да намалят вредните въздействия до нула и да увеличат положителните въздействия до 100%, както и да подобрят над 1 милиона живота посредством ценностната система на компанията.

„Отворих първия си магазин, People’s Place, през 1969 г. в моя роден град Елмира, за да се събират хора от всички социални групи и да споделят вълнуващи поп културни преживявания“, споделя Томи Хилфигър. „Както нашата марка се е развивала през годините, водена от този приобщаващ дух, така и нашият ангажимент за социална и екологична устойчивост еволюира. С програмата Make it Possible ще отидем още по-далеч в името на поетия от нас ангажимент. Работим върху нашата визия, като цялата организация е фокусирана върху нея и макар че все още не сме на нивото, което желаем, ще стигнем дотам.“

„Във времена на здравна, човешка, екологична и икономическа криза споделяме отговорността да намерим иновативни решения, които ще насърчат приобщаването и изградят по-устойчиво бъдеще“, каза Мартин Хагман, главен изпълнителен директор на Tommy Hilfiger Global и PVH Europe. „В природата ни е да стимулираме промяната, дори и в най-трудните времена, поради което обявяваме нашата амбициозна програма за устойчивост Make it Possible и начертахме 24 цели, които да осъществим до 2030 г. Tommy Hilfiger  има десетилетия опит в стимулирането на по-устойчиво бъдеще, включително новаторство в производството на деним с ниско въздействие върху околната среда, защита на водните стопанства и създаване на по-приобщаващи колекции. Make it Possible е един от начините, по които ще работим заедно, за да направим значим и траен принос за по-добра модна индустрия.“

Програмата Make it Possible отбелязва най-новото значимо събитие в трансформацията на Tommy Hilfiger към устойчиво развитие. Основните постижения включват пускането в продажба на колекцията Tommy Hilfiger Adaptive, предназначена да улесни обличането на възрастни и деца с увреждания, и глобална програма Tommy Hilfiger Fashion Frontier Challenge, насочена към подпомагане на стартиращи и разширяващи се бизнеси, които насърчават приобщаването и устойчивото развитие в модата. Съвсем наскоро Tommy Hilfiger стартира програма People’s Place, за да подобри представянето на цветнокожите и хората от малцинствени етнически групи (BIPOC) в модната и творческата индустрия. Към днешна дата повече от 80% от дизайнерите на Tommy Hilfiger са обучени да прилагат стратегии за устойчивата икономика в дизайна. През 2019 г. 72% от памука, използван от компанията в световен мащаб, идва от по-устойчиви източници. Освен това 2 милиона деним модела са произведени с по-ниско въздействие върху околната среда, намалявайки количеството на използваната вода и енергия. Всяка сезонна колекция на модния бранд включва по-устойчиви стилове. Като доказателство може да посочим 50% по-устойчиви модели , планирани за пролетта на 2021 г., които са двойно повече от пролетта на 2020 г.

Tommy Hilfiger осъзнава, че никоя компания не може самостоятелно да промени  глобално пейзажа на устойчивото развитие. Като част от PVH Corp. , брандът обедини усилията си с индустриални партньори, като подписа Договор за устойчиво развитие в модата (The Fashion Pact) през август 2019 г. Освен това организацията се присъедини към фондация Елън Макартър за мода, основаваща се на принципите на кръгова икономика и повече инициативи за редизайн на вече използвания деним. През последните няколко години Tommy Hilfiger си партнира с WWF за справяне с водните рискове в стратегическите местоположения от веригата за доставки. Това включва обучение по управление на водни рискове за доставчици и индустриални паркове в басейна на река Тайху в Китай. WWF служи като основен партньор на марката за новата програма за управление на водите във Виетнам и басейна на река Меконг.

По време на своята трансформация Tommy Hilfiger ще споделя напредъка си. За повече информация относно програмата Make it Possible и пълен преглед на постиженията до момента посетете: http://sustainability.tommy.com. Продуктите на марката може да намерите в България, в бранд бутиците в The Mall, Serdika Center и Paradise Center.

Продължете понататък

Lifestyle

Екшън и метеорен дъжд по каналите FilmBox

MIKA

публикувано

на

от

Вълнуващ и наситен с екшън петък, очаква зрителите на Filmbox. Минисериалът „Метеор: Път към унищожение“ ще наелектризира обстановката у дома, като началото на първата му част започва в 18:50 ч., а веднага след това започва и кулминацията на историята от 20:25 ч.

Какво ще стане, ако на Земята започнат да валят метеори с размерите на камион? „Метеор: Път към унищожение“ разказва историята на известния учен и теоретик проф. Даниел Леман (Лойд) и неговия екип, които се опитват да спасят планетната от неизбежен сблъсък. Докато Съединените щати се подготвят за апокалипсис, професорът и армията търсят научен начин да спрат това, което се очаква да връхлети Земята. Започва евакуация на градовете, болниците са препълнени, а жертвите са хиляди. Никъде не е безопасно, защото е невъзможно да се предвиди, къде би бил следващият удар. Дали въпреки надпреварата с времето учените и военните да вземат правилните решения и какви конспирации се кроят между Великите сили – зрителите могат да проследят този петък от 18:50 ч. и от 20:25 ч. по FilmBox.

В главните роли влизат Били Кeмбъл, Кристофър Лойд, Майкъл Рукър, Марла Соколоф и Стейси Кийч. Филмът е част от разнообразната есенна програмата, която каналите на FilmBox предоставят на зрителите.

Продължете понататък

Горещо