Открийте ни и в

Музика

Родопски баби посрещат диджеи от Мексико и Холандия

MIKA

публикувано

на

От 24 до 26 юни мистичното родопско село Долен ще бъде огласено от пъстрата музика на едни от най-иновативните world music диджеи от световната клубна сцена, специални гости на Zenith Fusion Festival.

Rebel Up! е глобален музикален колектив, съставен от белгийски и холандски музиканти. „Специализирали сме се в множество локални музикални стилове от целия свят, без значение дали става дума за фолклор, фюжън, етно, поп или електроника. Ние сме един глобален джубокс“, разказват за себе си Rebel Up! Подобно на Zenith колективът не е фокусиран само върху музиката – от пет години те организират благотворителни вечери, които подпомагат  различни международни каузи. Следващата им вдъхновяваща дестинация ще бъде родопското село Долен.

Другият музикален гост на фестивала е мексиканецът Gypsy Box, който разчупва стереотипите и смесва фолклорни мотиви от цял свят с най-новото електронно звучене. Той е основател на испанското Balkan Fever Party и активен член на United Global Beats. Gypsy Box представя своята  уникална музика на престижни фестивали в Европа и Америка.

Rebel Up! и Gypsy Box ще свирят на една сцена с най-актуалните български групи, които смесват фолклорна музика със съвременни жанрове – Мерудия, Тъпани и гайди, Oratnitza, Kottarashky & The Rain Dogs и DJ Dharba. За да бъде разнообразието още по-голямо, в програмата ще се присъединят Vataff Project, Selector Lazy Face и The Bedlam Club. Всяка вечер музикалната програма на фестивала ще стартира с местни фолклорни формации, носители на автентичното фолклорно звучене.

Фестивалът ще покаже традиции и съвременност в изкуството и в предприемачеството. Поднесен по нов и креативен начин, фолклорът ще прескочи границата на традициите и ще заеме своето пълноправно място в глобалния свят. „Представете си само, музикант от Монголия или Перу да пее с бабите от Сатовча и Долен. Звучи почти невероятно, но ще работим в тази посока”, коментира  директорът на фестивала Тим Гюбел.

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]Zenith2016_Dolen6[/media-credit]

Zenith Fusion Festival пусна в продажба само 300 комбинирани билета за трите дни. Гостите на село Долен ще имат възможност да се докоснат до тайните на лечебните билки, които имат своето обещаващо бъдеще чрез биологичното отглеждане. В програмата са предвидени разходки в околността, лекции за начините за опазване на архитектурното наследство, демонстрации за домашно приготвяне на бира, музикални мастър класове и още много интересни занимания, които ще направят престоя незабравим.

 

Децата в село Долен са добре дошли! За чудесното им прекарване на фестивала ще се погрижат аниматори, с  които ще взимат уроци по гайда и ще си разказват родопски приказки. И понеже всички деца обичат анимациите, организаторите предвиждат и специален филмов уъркшоп.

До 1 май комбинираните билети за Zenith Fusion Festival ще са на цена от 50 лева, след това те ще струват 75 лева. Вход свободен за деца под 12 години!

Zenith Fusion Festival се осъществява с медийната подкрепа на Dnes.bg, Binar.bg, Actualno.com, Offnews.bg, БНР-Радио България, Meloman.bg, Djambore.bg, Stand.bg, Timeart.me, Vibes.bg, Списание 8, Peika.bg, Banitza.net, Списание GoBio.

Може да закупите билети онлайн на: http://bit.ly/ZENITHfusionfestival

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Музика

Деси Добрева с концерт в Бургас

MIKA

публикувано

на

от

Oгнената самодива на българската етно музика Деси Добрева и Лудо Младо Бенд подготвят зрелищен спектакъл на 26-ти юли от 21ч. в Летен театър на гр. Бругас. На сцената ще излязат и танцова формация „Гераци“.

Билети можете да откриете Eventim, Grabo.bg и на касите на Държавна опера Бургас.

Продължете понататък

Музика

Фестивалът EXIT 2.0 с намален капацитет на присъстващите

MIKA

публикувано

на

от

Както по-рано обявихме, след като сръбският премиер помоли фестивала EXIT да не отменя, а да се състои през август, организаторите работят денонощно, за да създадат специално и значимо събитие за 20-тия рожден ден. С датите, определени за EXIT да се проведе от 13 до 16 август, се обявява първата вълна от повече от 30 изпълнители, включително Amelie Lens, Black Coffee, Nina Kraviz, Paul Kalkbrenner, Boris Brejcha, Tale Of Us, Robin Schulz, Ofenbach и Laibach. Roni Size, който оглави фестивала преди 20 години, ще изнесе и изключителен B2B сет с LTJ Bukem заедно с MC Dynamite. Всички артисти ще се съберат, за да изпълняват и творят на един от най-обичаните и награждавани фестивали в света, който започна като движение за мир и свобода през 2000 г.

Публикуваме без промени официалното становище на организаторите на фестивала, с което се намаля фестивалния капацитет и органичава броя на присъстващите, с цел следването на всички здравни и правителствени указания.

По-рано тази пролет нашият премиер ни помоли да не отменяме фестивала, а по-скоро да го отложим до средата на август. По това време броят на новите случаи за ден постоянно рязко спадаше и дори най-предпазливите ни здравни експерти направиха няколко публични изявления, които предполагаха, че нулата ще бъде достигната през юни, почти два месеца преди новата дата през август. Също така, цяла Сърбия беше изцяло отворена по това време, без ограничения в публичните събирания на открито и всички граници – отворени.

Вече два месеца живеем в напълно отворена страна, а през последните няколко седмици се наблюдава ново развитие на епидемията в няколко общини в Сърбия с нарастване на нови ежедневни случаи. Тези общини са поставени под строг мониторинг, като се прилагат някои по-строги разпоредби.

В град Нови Сад и провинция Войводина, където се провежда фестивалът EXIT, към този момент няма обявена извънредна ситуация, но новите мерки за безопасност са възможни в следващите дни.

Във всеки случай искаме да бъдем изключително предпазливи, тъй като здравето на нашата публика, артисти и всички служители на фестивала е наш основен приоритет. Ето защо решихме допълнително да намалим фестивалния капацитет и да ограничим броя на присъстващите. Това ограничение може да е над 90% от обичайния капацитет на фестивала, за да се гарантира, че всичко върви възможно най-безопасно. Ако здравната ситуация не се подобри, това може да бъде дори 99% намаление само с символични няколкостотин души в аудиторията. В този случай ние ще фокусираме основната си дейност в онлайн излъчване на живо.

Ще продължим да се консултираме тясно със здравните и правителствените служители по отношение на всички мерки за безопасност и ще следваме техните указания за това, което ще бъде възможно след пет седмици по отношение на фестивалния формат.

Продължете понататък

Горещо