Открийте ни и в

Музика

Росалия представи El Mal Querer

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Преди броени дни излезе новият албум на испанската сензация Росалия, озаглавен El Mal Querer (Вирджиния Рекърдс/Sony Music). El Mal Querer е втори студиен проект на родената в Барселона певица и композитор. Албумът е написан и копродуциран в сътрудничество с Pablo Díaz-Reixa (El Guincho).

El Mal Querer е венецът на двегодишен процес на създаване и развитие. Основното послание в албума е убеждението ми, че няма само един начин, по който може да се изпълнява и интерпретира фламенко. El Mal Querer олицетворява фламенко музиката, така както аз я разбирам тук и сега“ – споделя певицата.

El Mal Querer е албум, структиран в отделни музикални глави и разказва историята на една разрушаваща любовна връзка, различните фази, през които минава лирическата героиня – нейните моменти на възход и падание. Албум, в който основният музикален фокус е върху вокалите, придружени от традиционните за фламенкото palmas (пляскания с ръце) и pitos (щракане с пръсти) в комбинация с електронна музика, ърбан саунд и бийтове. Всичко това дава възможността Росалия да „разкаже“ историята на “El Mal Querer” на собствен и оригинален „език“.

“Някои хайку стихове силно ми напомнят за ‘quinteta de seguiriya’(вид фламенко стил) и това ме кара да мисля, че хората, които живеят на другия край на земята, изживяват същите разочарования като мен, разбиват им по същиюя начин сърцето и ето защо езикът на El Mal Querer е универсален”.

Концепцията за цялата графична визия на албума и образите на Росалия са дело на испано-хърватския художник, фотограф и артист Филип Кустич, който по изключителен начин успява да илюстрира цялата символика в El Mal Querer като за всяка една музикална глава в албума използва персонален визуален код.

Преди премиерата на албума, от El Mal Querer излязоха два официални сингъла (музикални епизоди): “Malamente (Cap.1:Augurio), който взриви музикалната общност и до момента има над 50 милиона стрийминга и вече е с двойно платинен статус на продажби в Испания ; „Pienso En Tu Mirá (Cap.3: Celos)“ с над 35 милиона стрийминга в платформите и платинен сингъл в Испания. На 31/10, два дни преди премиерата, излезе неочаквано още една песен от албума – Di Mi Nombre (Cap.8: Extásis) заедно със страхотния клип, дело на режисьора Henry Scholfield (Dua Lipa, AlunaGeorge). Снимките са реализирани през септември в Лос Анжелис по време на промо обиколката на Росалия в САЩ.

“За мен продуцирането означава взимане на решения и не съжалявам за нито един избор, който направих в албума”

В края на септември, стана ясно, че Росалия е най-номинираната изпълнителка на предстоящите 19-ти награди Грами за латино музика – в 5 категории („Запис на годината“, „Песен на годината“, „Най-добро ърбан / фюжън изпълнение“, „Най-добра алтернативна песен“ и „Най-добро видео“). През 2017 година Росалия беше номинирана в категорията „Най-добър нов артист“.

Всички версии на “El Mal Querer” на физически носител (CD & 2-LP) са налични в онлайн магазина www.musicmall.bg тук.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо