Открийте ни и в

Tехнологии

Световната организация за интелектуална собственост обяви Huawei за #1 по регистрирани международни патенти

MIKA

публикувано

на

Базираната в Женева Световна организация за интелектуална собственост (СОИС) обяви по-рано през март, че за втора поредна година Huawei Technologies оглавява класацията на международните компании с най-голям брой регистрирани патенти. През 2015 г. Huawei е кандидатствала за 3,898 патента – с 456 повече от предходната година, изпреварвайки по този показател Qualcomm, Samsung, Sony и HP.

СОИС се грижи за спазване на Договора за патентно коопериране (ДПК), по който се заявяват патентите. Това споразумение предоставя на всяка компания, регистрирала патент, защита в 148 държави.

Международните заявления за патент, входирани по ДПК, бележат нов годишен рекорд, достигайки до 218, 000 през 2015 г. или с 1.7% повече от 2014 г. „В световен мащаб заявленията за интелектуална собственост, като тези за патент, търговска марка и индустриален дизайн, предлагат добър поглед върху разпространението и локализацията на иновациите”, сподели Директорът на СОИС Франсис Гъри.

Освен престижното постижение, анонсирано от СОИС, този март Huawei се изкачи до четвъртото място в списъка на компаниите, подали заявления за патенти към Европейското патентно ведомство (ЕПВ). Броят на заявленията на Huawei в ЕПВ за 2015 г. е 1,953, като 1,197 от тях поставят за втора поредна година компанията на върха в сектора за дигитални комуникации по брой регистрации.

 

Класацията на СОИС с водещите международни компании по регистрирани патенти може да бъде намерена тук.

 

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама
Музикапреди 18 минути

Роджър Уотърс представя нова адаптация на творбата от Стравински – „Историята на войника“

Lifestyleпреди 23 минути

Седем световни имена в дизайна пристигат за фестивал през ноември

Lifestyleпреди 5 дни

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА НОВИЯ CHIVAS XV

Музикапреди 5 дни

Идва Night Shadow – български прог рок на световно ниво! Даниел Елисеев представя първия си авторски албум с промоция в Sofia Live Club на 8 ноември

Музикапреди 5 дни

Mind Trips с вокалист Алекс Раева представят с концерт новия албум “My”

Телевизияпреди 5 дни

“Фрактура” ще направи премиера на новите клипове на Trivium, Byzantine, Behemoth и Disturbed.

Музикапреди 5 дни

Нов роял „Бьозендорфер“ пристига в зала „България“ специално за концерта на 20 октомври

Спортпреди 5 дни

38 двойки взеха участие в първия ОББ тенис турнир

Музикапреди 5 дни

Лили Иванова представя три нови песни на концертите си в НДК

Културапреди 5 дни

Бестселърът „Малки пожари навсякъде“ от Селест Инг вече и на български

Горещо