Открийте ни и в

Общество

Световни марки се обединяват в подкрепа на Световната продоволствена програма и семействата, засегнати от войни

MIKA

публикувано

на

На 21-ви септември – Международният ден на мира, световни компании от различни сектори и географско положение, обединиха сили с безпрецедентна кампания. Тя има за цел да подчертае жизненоважната роля на хранителната подкрепа за създаване на по-спокоен и миролюбив свят. Много от  компаниите предоставят телевизионно и дигитално медийно отразяване, като по този начин набират подкрепа за Световната продоволствена програма към ООН (World Food Programme – WFP). Това е и основната структура на ООН, която се бори с глада по света.

В момент, когато бежанската криза нараства, а хуманитарните ресурси са оскъдни, примерът на тези компании, възприет първоначално от McDonald’s, определя по осезаем начин възможностите на хората да помогнат на пострадали и бежанци, които нямат възможността да изхранват своите семейства. Списъкът с компании включва брандове като Burger King, Cargill, DreamWorks Animation, Facebook, Google, MasterCard, McCain, McDonald’s, OMD, Twitter, TBWA и United Airlines.

“Днешният ден дава възможност на хора от различни региони и култури да се обединят в името на един по-мирен свят, в който няма глад.” споделя Ертарин Казън, Изпълнителен директор на СПП. “Хранителната помощ играе основна роля по време на конфликт, защото спомага за спасяването на човешки животи и намалява страданието. Хранителните ресурси сплотяват семействата и ги поддържат заедно. Осигурената храна дава на хората надежда в моментите на отчаяние, както и премахва необходимостта от крайни мерки, които понякога остават единствената възможност за оцеляване.“

Част от компаниите предоставят безвъзмездно медийни и социални канали, за да обърнат внимание върху 30-секундно видео, носещо знака на СПП и наречено “Символи” (Symbols). Глобалната рекламна компания TBWA създава видеото със средства, предоставени от McDonald’s. То има за цел да покаже връзката между войната и глада, както и измеренията на днешните проблеми. Показано е и по какъв начин даренията към СПП могат да помогнат в името на промяната. Много от компаниите споделят посланията чрез личните си профили в социалните мрежи, като използват създадени за случая изображения, които допълнително призовават за подкрепа към засегнатите семейства чрез дарение към СПП.

“Човечеството има бъдеще, когато е обединено. Тази кампания е страхотен пример за съвместната работа между потребителя и компаниите, в името на общата цел – бъдеще без глад.” – добавя Казън.

Всички средства, набрани от кампанията, ще влязат във фонда на СПП за спешни случаи, който служи за подкрепа на най-сериозните кампании, включващи проблемите в Сирия, Ирак, Южен Судан и Йемен. Броят на бежанците в момента е най-голям от годините на Втората световна война и това сериозно повишава необходимостта от ресурси.

“Частният сектор има възможността да изиграе значителна роля в премахването на глада по света и насърчаването на по-мирно бъдеще.” споделя Джей Олдъс, Директор партньорства с частния сектор към СПП. “Тази световна инициатива е добър пример за начина, по който брандовете се обединяват, за да окажат осезаемо въздействие върху живота на нуждаещите се.”

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Реклама
Lifestyleпреди 10 часа

СОФИЯ ПРИВЕТСТВА НОВИЯ CHIVAS XV

Музикапреди 10 часа

Идва Night Shadow – български прог рок на световно ниво! Даниел Елисеев представя първия си авторски албум с промоция в Sofia Live Club на 8 ноември

Музикапреди 10 часа

Mind Trips с вокалист Алекс Раева представят с концерт новия албум “My”

Телевизияпреди 10 часа

“Фрактура” ще направи премиера на новите клипове на Trivium, Byzantine, Behemoth и Disturbed.

Музикапреди 10 часа

Нов роял „Бьозендорфер“ пристига в зала „България“ специално за концерта на 20 октомври

Спортпреди 10 часа

38 двойки взеха участие в първия ОББ тенис турнир

Музикапреди 12 часа

Лили Иванова представя три нови песни на концертите си в НДК

Културапреди 13 часа

Бестселърът „Малки пожари навсякъде“ от Селест Инг вече и на български

Класическапреди 13 часа

На 19/10 излиза новият албум на 2CELLOS – ,„Let There Be Cello“

Музикапреди 13 часа

Три концерта в „Октомврийските джаз вечери“ на КНИГАТА

Интервюпреди 4 седмици

Васил Петров: „Аполония е дълга традиция, но винаги те предизвиква да направиш нещо ново“

Gamingпреди 4 седмици

София ще има своя Нощ на игрите

Lifestyleпреди 4 седмици

Следете в реално време: WIND2WIN – първото уиндсърф предизвикателство по Черноморие!

Културапреди 4 седмици

Третата книга от поредицата на хитовата „Прелъстена” е тук!

Кинопреди 4 седмици

46 филма и много любов на CineLibri 2018!

Кинопреди 4 седмици

В новия трейлър на „Мери Попинз се завръща“ зрителите ще станат свидетели на зрелищното „кацане“ на невероятната Мери

EDMпреди 3 седмици

Диското изпраща лятото в MEMENTO

Музикапреди 3 седмици

Djane Monique събра Стойчо Керев и Снежана Макавеева в музикалния проект „Самодива”

Lifestyleпреди 3 седмици

Хиляди подкрепиха националите в Lidl фен зони

Lifestyleпреди 3 седмици

Моделът Юлия Кулиш избира ризи за Дидо от Д2

Горещо