Открийте ни и в

Класическа

СВЕТОВНИ УЧЕНИ АПЛОДИРАХА КОМПОЗИТОРА ДИМИТЪР КИРОВ

MIKA

публикувано

на

Световноизвестни учени аплодираха авторския концерт на композитора Димитър Киров, който той изнесе в една от вечерите на международна конференция „БАЛКАНИРЕКО ‘16“ (Балканска икономическа реконструкция и екология), организирана от Балканската академия на науките и културата (БАНК) и Столичнен дом на науката и техниката, член на Федерацията на научно-техническите съюзи в България.

В него взеха участие Оркестър Симфониета София и Джаз формация „София“. Под палката на диригента Христо Павлов величествено прозвуча „Тържествена увертюра“ изпратена с бурни аплодисменти. Известният мецосопран Олга Михайлова – Динова така дълбоко изразяващо изпълни песента „Сама“, че публиката, наред с ръкоплясканията си викаше „браво“.

В програмата на концерта бяха включени още „Интермецо“ из второ действие на балета „Албена“ по Йордан Йовков и „Рондо“ – III част от балетната сюита „Амур и Психея“. С изключителен интерес бяха посрещнати шестте музикални пиеси на Димитър Киров, чудесно изпълнени, с очевидна емоционалност от оркестъра с неподправения усет, че свирят музика на композитора, когото наричат българският Клайдерман, но и на композитор  – сърцеведец. Това бе високо оценено от публиката, която принуди композиторът да отговори на радушния му прием с многобройни дълбоки поклони.

Композиторът Димитър Киров и диригентът доц. д-р Христо Павлов бяха удостоени и с академични титли от БАНК за приноса им в областта на културата – Доктор хонорис кауза. Такава получи и Божидар Хаджистоянов – за изобразително изкуство. По време на специалния коктейл даден от организаторите за делегатите и гостите на международната конференция, Димитър Киров и Христо Павлов бяха непрекъснато заобиколени от почитатели, които искаха техни автографи върху програмите на концерта и ги поздравяваха за тяхното почетно звание.

Авторът на химна за „Пирогов“ бе подготвил и лекция на тема „За гносеологическите способности на музиката. Дава ли ни музиката познание“, която ще бъде включена в книгата с доклади от „БАЛКАНИРЕКО ‘16“.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 4 седмици

Дани Спартак готви в любимата кухня на звездите в Хасиенда Резидънс

Музикапреди 3 седмици

“ВРЕМЕ ЗА ФОЛКЛОР” на 15 април в зала 1 на НДК

Lifestyleпреди 3 седмици

Дария Симеонова се разкрасява с любимата терапия на Джей Ло

Gamingпреди 3 седмици

HONOR представи революционна технология за мобилен гейминг Gaming+ на MWC 2019

Lifestyleпреди 3 седмици

Деси Бакърджиева дарява две ин витро процедури за Цветница

EDMпреди 3 седмици

Deborah De Luca и Matador гостуват на YALTA CLUB

Културапреди 3 седмици

Интернет сензацията „Човекът с котките“ на Кристен Рупениън излезе на български

Музикапреди 2 седмици

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Lifestyleпреди 2 седмици

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Обществопреди 2 седмици

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Горещо