Открийте ни и в

Lifestyle

Седмица на Николай Хайтов в ефира на БНР

MIKA

публикувано

на

Българското национално радио обяви дните от 12-и до 19-и септември за „Седмица на Николай Хайтов“ в радиоефира. Инициативата е в чест на 95-ата годишнина от рождението на акад. Николай Хайтов.

Това стана ясно по време на медийна среща в БНР, на която присъстваха г-н Радослав Янкулов – генерален директор на общественото радио, и г-н Здравец Хайтов – председател на фондация „Памет“.

Програма „Хоризонт“ на БНР ще информира за всички събития, които са част от програмата на фондация „Памет“. Националната програма „Христо Ботев“ – БНР е подготвила поредица от предавания и рубрики, в които ще звучи гласа на Николай Хайтов, съхранен от „Златния фонд“ на БНР. Рожденият ден на именития писател – 15 септември, ще бъде отбелязан в ефира с гостуването на неговия син в „Нощен хоризонт“ .

От 12-и септември, успоредно със “Седмицата на Хайтов” по БНР, Фондация „Памет“ е организирала богата програма, която включва прожекции на филми, постановки, изложби и творческа работилница в родното място на писателя. Сред акцентите е седмицата на Николай Хайтов в българското кино в кино „Одеон“. Софийската публика ще може да се наслади на лентите: „Шарен свят“ (новелите „Гола съвест” и „Изпит”), „Краят на песента“, „Козият рог“, „Дърво без корен“, „Мъжки времена“, „Капитан Петко войвода – XII серия „Петко ле, Капитанине”, „Орисия“. Във фоайето на кино „Одеон” ще бъде представена фотоизложба с кадри от филми по сценарий на Николай Хайтов, фотоси от снимачната площадка и плакати. В зала „Средец” на Министерство на културата от 15-и до 26-и септември 2014-а ще бъде показана фотоизложбата „Светът на Хайтов”.

По повод 80-годишнината на Българското национално радио, председателят на фондация „Памет“ направи дарение от 10 тома събрани съчинения на Хайтов. Здравец Хайтов благодари на БНР за подкрепата на обществената медия за отбелязване на годишнината на Николай Хайтов.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt обяви пускането на SkinCareAI – мобилно приложение, откриващо ранни признаци на меланом

Tехнологиипреди 2 седмици

Нови удобства за клиентите на VIVACOM в обновения online магазин

Tехнологиипреди 2 седмици

ГАЛИНКА ЧАВДАРОВА, психолог и логопед в Люлин, в безплатно видео обучение за АУТИЗМА

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis и Advantech подписват глобално споразумение за дистрибуция за по-високо ниво на IoT киберзащита

Tехнологиипреди 2 седмици

Логопед в Люлин за деца, а кабинетът е само за игри!

Lifestyleпреди 2 седмици

ИКЕА обзаведе първото споделено пространство за учене в Студентски град

Lifestyleпреди 2 седмици

НАД 20 НОВИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ПАЗАРА

Lifestyleпреди 2 седмици

Естетична клиника NeoEffect отвори врати в София

Tехнологиипреди 2 седмици

Филмово производство в облака – Microsoft и The Walt Disney Studios ще разработват съвместно иновации

Lifestyleпреди 2 седмици

Huawei представя новата си кампания „Истински истории“, в които технологичният прогрес работи, за да направи света по-добро място за живеене

Горещо