Открийте ни и в
Exit Festival

Lifestyle

Седмица на Николай Хайтов в ефира на БНР

MIKA

публикувано

на

Българското национално радио обяви дните от 12-и до 19-и септември за „Седмица на Николай Хайтов“ в радиоефира. Инициативата е в чест на 95-ата годишнина от рождението на акад. Николай Хайтов.

Това стана ясно по време на медийна среща в БНР, на която присъстваха г-н Радослав Янкулов – генерален директор на общественото радио, и г-н Здравец Хайтов – председател на фондация „Памет“.

Програма „Хоризонт“ на БНР ще информира за всички събития, които са част от програмата на фондация „Памет“. Националната програма „Христо Ботев“ – БНР е подготвила поредица от предавания и рубрики, в които ще звучи гласа на Николай Хайтов, съхранен от „Златния фонд“ на БНР. Рожденият ден на именития писател – 15 септември, ще бъде отбелязан в ефира с гостуването на неговия син в „Нощен хоризонт“ .

От 12-и септември, успоредно със “Седмицата на Хайтов” по БНР, Фондация „Памет“ е организирала богата програма, която включва прожекции на филми, постановки, изложби и творческа работилница в родното място на писателя. Сред акцентите е седмицата на Николай Хайтов в българското кино в кино „Одеон“. Софийската публика ще може да се наслади на лентите: „Шарен свят“ (новелите „Гола съвест” и „Изпит”), „Краят на песента“, „Козият рог“, „Дърво без корен“, „Мъжки времена“, „Капитан Петко войвода – XII серия „Петко ле, Капитанине”, „Орисия“. Във фоайето на кино „Одеон” ще бъде представена фотоизложба с кадри от филми по сценарий на Николай Хайтов, фотоси от снимачната площадка и плакати. В зала „Средец” на Министерство на културата от 15-и до 26-и септември 2014-а ще бъде показана фотоизложбата „Светът на Хайтов”.

По повод 80-годишнината на Българското национално радио, председателят на фондация „Памет“ направи дарение от 10 тома събрани съчинения на Хайтов. Здравец Хайтов благодари на БНР за подкрепата на обществената медия за отбелязване на годишнината на Николай Хайтов.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Компаниипреди 2 седмици

JYSK България отчита ръст от 27,5% в оборота и 28,8% увеличение на касовите бонове

Телевизияпреди 1 седмица

„Да продадеш колата си“ с премиерни епизоди по Discovery Channel

Фестивалпреди 3 седмици

Най-големите звезди на българския хип-хоп ще взривят сцената на HELL ENERGY Fest

Обществопреди 1 седмица

Звездите завършват житейския си път по различен начин, често експлозивно. Но какво остава (или не) след смъртта на една звезда?

Музикапреди 2 дни

Нов албум и ново видео представиха Pavell & Venci Venc’ с подкрепата на HELL ENERGY

Галерияпреди един ден

Изявени БГ артисти в експериментална обща изложба в рамките на „Принт. Тест. Арт.“

Lifestyleпреди един ден

Вълшебна Коледа с подаръци в Сердика Център

Музикапреди един ден

Bomfunk MC’s, En Vogue, Kosheen, Nana, Vengaboys на Spice Music Festival 2020

Lifestyleпреди един ден

Билетите за Евровизия 2020 в продажба от 12 декември

Lifestyleпреди 2 дни

Гурме, спане и виртуална реалност вече предлага най-голямото летище в Холандия

Горещо