Открийте ни и в

Събития

Сливница – домакин на европейски театрален фестивал

MIKA

публикувано

на

Сливница става домакин на престижно театрално събитие. Първото издание на Европейския фестивал на пътуващия театър ще се проведе в периода 05-ти – 11-ти октомври 2015-та година на изцяло обновената сцена на народно читалище „Съзнание-1907 г.“ в града.

Неговата мисия е:

Да предостави сцена за изява на талантливи аматьорски формации от България и Европа;

Да насърчава мултикултурния диалог, да стимулира културния обмен и обмяната на професионални идеи между творци и артисти от различни краища на Европа;

Да запознае българската публика с постиженията на европейския театър.

 

Събитието се провежда с ексклузивното партньорство на община Сливница, под патронажа на кмета Васко Стоилков.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“500″]Nikolay Gunderov-vizitka[/media-credit]

 

Oрганизатор на Европейския фестивал на пътуващия театър е No Limits Group Ltd. Творчески директор на фестивала е популярният и обичан режисьор Николай Гундеров. Николай Павлов Гундеров е роден през 1974 г. Завършва славянски филологии в Софийския университет, а след това режисура и драматургия в Академията за изящни изкуства в Прага. Авторският му спектакъл „Леки четива“ е оценен от Международната академия за изкуства в Париж и представен в редица европейски столици. За стихосбирката си „Синтаксис на грижите“ е оценен като най-добър дебютант на „Южна пролет“.

Спектъкълът му „Вернисаж“ от Вацлав Хавел получава наградата за режисура на чешката театралната академия DAMU, а през 2005 г. на Международния студентски фестивал във Варшава взима наградата за актьорско майсторство „Ян Кречмер“ на Съюза на полските актьорски асоциации. Режисирал е спектаклите „Мъж на верижка“ от Ж. Фейдо (Жижковски театър, Прага), „Пациенти & клиенти“ по Марк Камолети (Сатиричен театър, София), „Вернисаж“ от Вацлав Хавел (Театър „Елиадовна книховна“, Прага), „Рейс“ по Станислав Стратиев (НАТФИЗ, София), „Г-жа министершата“ от Б. Нушич (Театър „Диск“”, Прага).

Участва като актьор във филма на Иржи Менцел “Обслужвах английския крал”. Съосновател на естествения театър „Trifonoff & Gunderov“. От 2007 г. Николай Гундеров е режисьор в Сатиричния театър, където с успех постави „Детектор на лъжата“ на Василий Сигарев. Днес той се нарежда сред най-обичаните и успешни режисьори в Чехия, където билетите за неговите постановки свършват много преди датата на самото представление.

За повече информация посетете официалния уебсайт на фестивала: www.traveltheatrefest.eu

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 1 седмица

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 1 седмица

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Lifestyleпреди 1 седмица

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Горещо