Открийте ни и в

Класическа

Софийската филхармония oткрива новия 88-ми творчески сезон

MIKA

публикувано

на

Стартът ще бъде даден този петък в зала „България“

Този петък, 30 септември, Софийската филхармония открива своя 88-ми творчески сезон от 19:00 часа в зала „България“. Концертът ще се състои под палката на харизматичния диригент Константин Тринкс, в изпълнение на пленителното сопрано Александра Любчански и с участието на НФХ „Светослав Обретенов“ с диригент Славил Димитров. В рамките на вечерта ще оживеят митове и образи от легендите, претворени в бляскави романтични произведения.

Този концерт слага началото на един динамичен творчески сезон, обединен около световни имена и музикални шедьоври, с което Софийска филхармония дава заявка за един изключителен, вълнуващ творчески сезон.

Изпълнители и диригенти от световна класа, най-актуалните имена в световните афиши и млади, но ярко изгряващи звезди, ще застанат пред Националния оркестър и Националния филхармоничен хор.

Творчеството на Владигеров, Вагнер и Щраус е белязано от характерните за романтичната епоха разточителство и размах на изразните средства.  Това определя и облика на програмата, в която оркестърът избухва в пищни хармонии, а пътят към съвършенството е път към Любовта.

Александра Любчански е многостранен артист – блестяща пианистка с със съзвездие от престижни награди и водещо сопрано в редица престижни оперни театри с внушителен репертоар. Работила е със забележителни диригенти като Валери Гергиев, Кент Нагано, Айвър Болтън, Стефан Золтеш, Лотер Цагросек, Роберто Патерностро, Кристоф Попен.

Константин Тринкс е диригент, известен със своята изключително активна творческа работа. Той е международно признат интерпретатор на творбите на Щраус и Вагнер, откъси от които ще представи и пред публиката на концерта. Младият диригент завладява сцена след сцена с постановки, топло приемани, както от публиката във Франкфурт, Париж, Дрезден, Щутгарт и мн.др, така и от критиката. Софийската публика го познава от ярката му работа в „Тристан и Изолда“ на Софийската опера.

Билети на касата в зала „България“ и в мрежата на Еventim.bg.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Фестивалпреди 3 дни

Най-големите звезди на българския хип-хоп ще взривят сцената на HELL ENERGY Fest

Обществопреди 3 седмици

Рециклирането на 100% от алуминиевите кенове пести енергия, която може да захрани 4 милиона домакинства за цяла година

Поппреди 3 седмици

Ясен Григоров е режисьор на видеото към новия сингъл на Алек Кирев

Tехнологиипреди 2 месеца

DataArt обяви пускането на SkinCareAI – мобилно приложение, откриващо ранни признаци на меланом

Tехнологиипреди 2 месеца

Нови удобства за клиентите на VIVACOM в обновения online магазин

Tехнологиипреди 2 месеца

ГАЛИНКА ЧАВДАРОВА, психолог и логопед в Люлин, в безплатно видео обучение за АУТИЗМА

Tехнологиипреди 2 месеца

Acronis и Advantech подписват глобално споразумение за дистрибуция за по-високо ниво на IoT киберзащита

Tехнологиипреди 2 месеца

Логопед в Люлин за деца, а кабинетът е само за игри!

Lifestyleпреди 2 месеца

ИКЕА обзаведе първото споделено пространство за учене в Студентски град

Lifestyleпреди 2 месеца

НАД 20 НОВИ ТЪРГОВСКИ ОБЕКТА ЗА ПЪРВИ ПЪТ НА ПАЗАРА

Горещо