Открийте ни и в

Музика

София Фюжън Фест в “Mixtape 5” през октомври

MIKA

публикувано

на

sofia-fusion-festival-posterЗаражда се нов фестивал на софийската сцена, който съчетава различни музикални елементи в едно синхронизирано цяло. Първото издание на София Фюжън Фест ще се проведе на 23-ти и 24-ти октомври в двете зали на столичния клуб “Mixtape 5”.
Дневната програма на фестивала (B-Side) включва изложение на ръчно изработени музикални инструменти от български автори и музикален базар. На сцената на голямата зала и в двете фестивални вечери ще излязат по седем популярни български фюжън групи, за да представят многообразие от звуци и възможности.
Преди същинската октомврийска част, обаче, се задава подгряващо двудневно събитие. София Фюжън пре-Фест ще събере почитателите на етно фюжън музиката на 25-ти и 26-ти септември. Локацията е малката зала на “Mixtape 5”, а участниците са следните:

25-ти септември/четвъртък

  • Чаушеви трио откриват фюжън вечерта.
  • Величка Чаушева-вокал, Вели Чаушев – китара и тамбура и Любомир Ангелов – пиано. Специален гост- солист на триото ще е Диана Чаушева.
  • Хор Кипри ще озвучат пространството в „Mixtape 5“ с акапелни фолкорни изпълнения. Ансамбълът се състои от десет народни певици, които интерпретират с авторски разработки фолклорното ни творчество, облечени в традиционни за него носии.
  • Тъпани и Гайди ще придадат завършек на тематичната вечер. Групата съчетава традиционния родопски звук на каба гайда с австралийско диджериду и перуански кахон – истински фюжън, който съчетава традиционни първобитни инструменти от три континента. Всичко това плюс прекрасния глас на Валентина Добрева пренася публиката от девет планини в десета.

26-ти септември/петък:

  • Brincandeira/ Capoeira са в началото на втората вечер на пре-Феста и ще изпълнят батукада (бразилска перкусионна музика) с традиционни бразилски инструменти. Brincandeira са самба карнавал, предаващ атмосферата на Рио де Жанейро. Тези огнени ритми, разбира се, не могат да минат без танци: освен,че свирят, музикантите танцуват и капоейра.
  • So5 в Mixtape 5 ще продължат да носят посетителите по течението на бразилските ритми. Вечерта ще е изпълнена с огнената страст, защото музиката им едновременно напомня за емоциите от едно запомнящо се Световно и за един незабравим и шарен карнавал с участието на фюжън вокали, китара, клавишни, бас и барабани.
  • Echoo – Balkan Samba ще представят авторска музика в стиловете боса нова, етно джаз, фюжън и бийт бокс. Групата акцентира на екзотичното акустично звучене и импровизацията като начин на съчетаване на различни музикални традиции и звуци.

Билетите за пре-Феста са ограничени до 200 бр.
10 лв. – еднодневен билет /предварителна продажба
15 лв. – еднодневен билет на място

20 лв. – двудневен билет/ предварителна продажба
25 лв. – двудневен билет на място (25.09)

Fusion (от англиски) означава сливане, преливане. Използва се за комбиниране на много различни елементи в едно синхронизирано цяло.
В музиката Фюжън е музикален жанр, в който първоначално се преплитат елементи от джаз, фънк, R&B и рок. От джаза той взаимства акцента върху импровизацията, от фънка – ритмите и груува, а от рока – електрическите инструменти, новите звуци и възможностите, които те предлагат. Многообразието от нови звуци и свежи музикални идеи, които е породил този стил,става причина той да стане любим на много съвременни музиканти– и , които откриват в него богат материал за вдъхновение и изпълнение.
Събитието във FB: https://www.facebook.com/events/1462153854026728/?fref=ts

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Телевизияпреди 4 седмици

“Джереми Уейд: тъмни води” с премиерни епизоди по Discovery Channel

Lifestyleпреди 4 седмици

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Музикапреди 3 седмици

Кygo & Whitney Houston: ‘Higher Love’

Горещо