Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Общество

Стартира кандидатстването за обучителната и тренинг програма Dance PORT Derida

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

В рамките на месец март 2016 г. желаещите да се включат в обучителната и тренинг програма Dance PORT Derida могат да кандидатстват за участие. Реализирана пет години подред, благодарение на финансовата подкрепа на фондация „Америка за България“, тя е изключително успешна в развиване на потенциалa и мотивацията на млади артисти за професионално ангажиране в областта на съвременния танц.

От тази година екипът на Derida Dance Center разширява обхвата на обучението и освен в сферата на съвременния танц, ще развива и танцовите умения на участниците в отделно направление по класически балет.

Всеки, който желае да кандидатства, е необходимо предварително да избере в кое направление иска да развива уменията си – съвременен танц или класически балет – и да подаде своята кандидатура за съответното направление. Подробна информация за съдържанието на програмата във всяко направление, начин и срокове за кандидатстване можете да намерите на уебсата на Derida Dance Center: http://www.derida-dance.com/qs/bg/tantzova-kompaniya/dance-port-derida

Обучението по съвременен танц се осъществява в два модула. Модул 1 е предназначен за непрофесионални участници с потенциал и силна мотивация за развитие в тази област. За тях програмата е напълно безплатна. Модул 2 предвижда редовни ежедневни класове за професионални съвременни танцьори, които желаят да поддържат формата си и да усъвършенстват уменията си.

Обучението по класически балет е изцяло насочено към класическите класове с високо ниво на детайлност: изграждане и повишаване на техническо майсторство, пируетна техника, скокове, поддръжки, вариации в разнообразна стилистика, които подпомагат развитието на артистичността на изпълнителите и тяхната издръжливост.

Dance PORT Derida 2016/2017 стартира през месец април. След приключване на периода на кандидатстване в края на март, екипът на Derida Dance Center ще направи селекцията на участниците в два етапа. На първия етап изборът ще се осъществи на базата на документите за кандидатстване. Избраните на този етап ще получат покана за участие в работно ателие с основните преподаватели в програмата, по време на което ще бъдат селектирани участниците в Dance PORT Derida 2016/2017 за всяко отделно направление.

До момента обучителната и тренинг програма Dance PORT Derida е дала възможност на много непрофесионални и професионални танцьори да изградят и усъвършенстват умения и техники, необходими за професионалната им реализация като танцови изпълнители. Най-силните страни на програмата са свързани с ежедневна ангажираност на участниците в Derida Dance Center, както и възможността за разширяване на опита им чрез участие в работни ателиета с чуждестранни хореографи и танцьори. В рамките на последното издание на Dance PORT Derida младите танцьори работиха с 12 опитни хореографи от Китай, Индия, Австрия, Португалия, Испания, Германия, Израел, САЩ и Франция.

В края на обучението по съвременен танц завършващите участват в представление на хореографа и артистичен ръководител на програмата Живко Желязков. Заключителният танцов пърформанс за Dance PORT Derida 2015/2016 все още се играе в театър „Азарян“. Желаещите могат да го гледат на 2 и 12 март от 20:00 часа. Билети на цена от 10/15 лв се продават на касите на Билетен център НДК.

Освен обучителната и тренинг програма Dance PORT Derida, екипът на Derida Dance Center реализира резидентска програма, която подпомага творци в сферата на съвременния танц и участва в редица проекти, насочени към подкрепа на развитието на това изпълнителско изкуство. Моделът на Derida Dance Center е международно оценен и включен като успешна практика в учебник „Международно предприемачество в изкуствата” на световния гигант в книгозидаването “Routledge”.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Компании

Бизнес консултантите продължават да са сред най-търсените кадри

MIKA

публикувано

на

от

снимка: ПР

ERP Academy и Висше училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) създадоха магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“, провокирани от факта, че в България има редица университети, които подготвят програмисти, но  няма нито една специалност, насочена към процеса на внедряване на системи за управление на бизнеса. Сфера, в която специалистите трябва да разбират както от софтуерни технологии, така и от счетоводство и финанси, управление на бизнес процеси и много други области.

Магистърската програма е първата по рода си в България, която подготвя изключително търсените и ценени консултанти по бизнес софтуер. С нея студентите се реализират не като програмисти, а като специалисти по внедряване, продажба и поддръжка на висок клас решения за управление на бизнеса – професии, които стават все по-търсени в световен мащаб. Програмата е с икономическа насоченост, но се фокусира върху това как информационните технологии помагат за укрепването на модерни предприятия, които се стремят да постигнат своите стратегически приоритети чрез използването на нови технологии.

Освен задължителните теоретични знания и практически умения, свързани с управлението на сложни системи за управление на бизнеса, студентите получават и задължителните за всеки добър бизнес консултант съвети, свързани с бизнес комуникациите. Курсът се води от  доц. д-р Даниела Илиева-Колева – професионален консултант по бизнес етикет и международен протокол. Нейният профил включва богат опит в бизнес комуникацията, интеркултурна комуникация и презентационни умения. По време на курса студентите научават не само успешни техники за комуникация и въздействие, а и безценните знания и умения, свързани с по-добро разбиране на човешката природа, на начина, по който функционира мозъкът и причинно-следствената връзка между анатомични и когнитивни процеси.

Магистърската програма „Бизнес анализ и ERP решения“ залага силно идеята на западния модел на преподаване, като от студентите се изискват решаването на реални бизнес казуси и участие в ролеви игри. Програмата включва обучение по някои от най-перспективните сфери на бизнес софтуера като системите от клас ERP, CRM, BPM (Business Process Management), бизнес анализите и управлението на големи масиви от данни, обединените комуникации (unified communications), мобилните приложения, Internet of Things (Интернет на нещата), бизнес комуникациите и други. По време на обучението си студентите получават възможност за изява на своите умения, а тези от тях, които се представят най-добре получават предложение за реализация в компаниите, партньори на магистратурата.

Продължете понататък

Кино

“Принцесата на покера ” идва предпремиерно в кината този петък

MIKA

публикувано

на

от

От този петък препремиерно в кината зрителите ще могат да гледат Принцесата на покера – режисьорският дебют на известния сценарист и драматург Арън Соркин (Доблестни мъже, Социалната мрежа, Стив Джобс), който получи номинация за „Оскар“ 2018 за най-добър адаптиран сценарий. Принцесата на покера разказва историята на една от най-интригуващите жени на XXI в. в Америка – Моли Блум, в чиято роля влиза великолепната Джесика Частейн (Марсианецът, Пурпурният връх, Враг номер едно, Интерстелар).

Принцесата на покера идва в кината на 23 февруари. Най-нетърпеливите ще имат възможност да гледат филма предпремиерно от 16 февруари.

Продължете понататък

Горещо