Открийте ни и в

Музика

„Стрийт Арт Фест” Пловдив за четвърта поредна година

MIKA

публикувано

на

Тази година „Стрийт Арт Фест” Пловдив ще се проведе в ОУ „Димитър Талев“, а датите са 26 и 27-ми септември. Графити артисти от цяла България ще рисуват отново в Пловдив. Събитието  започва от 10:00 часа на 26-ти и ще приключи в 19:00 часа на следващия ден. Вечерта е запазена за  взривяващо партив клуб „NoSense” в Капанa, с участието на специалните гости от Fruti Session– едни от най-свежите DJ crew-та в България , които ще ви отведат в различните измерения на музикалното възприятие и ще заредят всички с още повече еуфория и адреналин.

По време на светлата част от деня фестивала ще има няколко сцени:

  • Художествено оформление на фасадите на сградата на ОУ „Димитър Талев“. В събитието ще вземат участие едни от най-известните графити артисти в България, като Настера, Естео, PTK, CMS и много други.
  • Работилници за малки и големи – графити уъркшоп и много други.

За повече информация относно работилниците и събитието – следете Фейсбук страницата на събитието:Тук!

За да се включите в работилниците, записването става на място.

За доброто настроение ще се грижат DJ, които ще вкарат допълнителна атмосфера на събитието. През двата дена ще се чуят преплитане на множество стилове модерна, олд скуул, етно и електронна музика.

„Стрийт Арт Фест“ Пловдив се откроява с оригиналност и характер, което го нарежда сред най-добрите събития от този род в България. Фестивалът е изцяло насочен към младите хора и дава поле за изява и реализация на способностите им. Участие в събитието взимат най-добрите улични артисти от цяла България, което го прави един значим фестивал на национално ниво. „Стрийт Арт Фест“ Пловдив е един от малкото фестивали в България, които са насочени към уличното и графити изкуство, което популяризира града по един оригинален начин, като генерира ясен артистичен резултат и привлича нови публики. Чрез използваните модерни и иновативни решения в сферата на културата се променя средата, която обитаваме и  се превръща в  по-модерна и красива, като с това привличаме интереса на гражданите и гостите на града

„СТРИЙТ АРТ ФЕСТ“ Пловдив се превърна в една запазена марка, която обединява всички жители на град Пловдив под знака на изкуството, свободата и младежкото творчество.

„Стрийт Арт Фест“ Пловдив бе част от кандидатурата и допринесе за спечелването на титлата „Европейска столица на Културата“ на гр. Пловдив за 2019 г. и цели да помогне в посока изграждане на цялостна културна стратегия, която ще представи Пловдив не само като най-старият „жив“ град, а и като модерен и развиващ се европейски център на Съвременното Изкуство.

„Стрийт Арт Фест” се осъществява с подкрепата на Община Пловдив и е част от Културния календар за 2015 г.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо