Открийте ни и в

Култура

С концерт на Крах Кистен Оркестър ТАМ открива своя четвърти сезон

MIKA

публикувано

на

На 12-ти септември  TAM отваря врати за четвърти пореден сезон.

ТАМ е независимо пространство за културни и социални събития, създадено през декември 2012 г. от Галин Попов (България) и Виолет Берато (Франция), намиращо се във Велико Търново. ТАМ функционира като отворена сцена за представяне на иновативни културни и артистични форми и практики и представя млади и утвърдени автори от страната и чужбина в богата програма от литературни събития, танцови и театрални спектакли, концерти, дискусии и филмови прожекции.

Новият сезон ТАМ ще бъде открит с музикален пърформанс на Krachkisten Orchestra (Крах Кистен Оркестър) от Германия.

Крах Кистен Оркестър е създаден през 2009г. в Хамбург от художничката Тинтин Патроне. Инструментите на групата са 19 квадратни кутии, напомнящи китарни усилватели, изпълнени в стила на Пийт Мондриан, създадени от самата Тинтин. Крах Кистен Оркестър се състои от тези 19 аналогови инструмента, създадени в домашни условия и поверени на приблизително 22 музиканти в различни комбинации. От създаването на оркестъра броят на участниците в ансамбъла постоянно расте, поради непрестанното търсене на монофонични звуци, музикални дилетанти и не-музиканти.

Инструментите са вдъхновени от италианския футурист Луиджи Русоло и изобретените от него преди около 100 години Intonarumori. Подобно на неговите инструменти, всяка кутия издава собствен специфичен звук, който може да бъде модифициран чрез копчета и бутони. Звукът на произведената музика превключва между шум, полка, електро и хип хоп и винаги е в резултат на импровизация. Музикалността не е условие за приемане в ансамбъла – достатъчно е човек да има два показалеца и облекло за джогинг.

На 12-ти септември (тази събота), от 22:00 ч., ТАМ – ул. Марно поле 2А, Велико Търново. 

Вход свободен.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Горещо