Открийте ни и в

Култура

Тайните на корейските занаяти се разкриват в София

MIKA

публикувано

на

Korean Crafts poster

По повод 25-годишнината от установяване на дипломатически отношения между Република Корея и Република България, корейското посолство организира редица културни събития.

Най-атрактивното от тях ще доведе в България 12 корейски майстори-занаятчии, които ще покажат на българската публика тайните на корейските занаяти. В изложбата ще бъдат показани 140 експоната, включващи корейски традиционни мебели, пана, керамика, копринени картини, шевици, музикални инструменти и много други.

Изложбата е озаглавена „Тайните на корейските занаяти” и ще бъде официално открита на 25 март 2015 от 18:30 часа в Изложбен център „Шипка“ 6 в столицата.

„Изложбата е добра възможност за обмяна на практически опит и умения, и в същото време да покажем на българската публика че традиционните занаяти са част от съвременния живот на корейците, а не артефакти от миналото” – споделя Н.Пр. посланик Шин Менгхо.

Два дни след официалното откриване, корейски майстори-занаятчии ще направят и специална демонстрация на занаятите си. По време на своеобразната работилница посетителите ще могат да се включат в измайсторяването на „Najeon” – украса за огледало или “Chogo” – поставки от слама и трева.

Работилниците ще бъдат водени лично от майсторите Мьонг-дже Чонг и Сун-джа Хан. Местата са ограничени, затова, ако искате да докоснете до вълшебството на корейските занаяти, бъдете точни – 27 март от 18.30 в галерията на ул. Шипка 6.

Всеки, който посети изложбата до 9 април 2015 може да попадне на късметлийските два часа дневно, в които ще бъде почерпен с корейски традиционен чай с аромат на орхидея от с. Чеджу или ликьор Мунбе-джу – една от любимите напитки на династията Корьо (X-XІV в. ).

А тези, които публикуват своя снимка от изложбата на facebook страницата на събитието (https://www.facebook.com/events/362555810607552/permalink/363246693871797/ ), могат да спечелят корейски сувенир от посолството на Република Корея  у нас.

Напомняме ви също така, че по повод годишнината от двустранните дипломатически отношения, в Столичната библиотека бе открит „Корейски кът”. Там на разположение на българската публика са разнообразни материали за съвременното развитие, културата и историята на Корея.

ВХОД СВОБОДЕН!

Korean Crafts poster 2

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Lifestyleпреди 2 седмици

Последен шанс за участие в конкурса за мобилна фотография Huawei InFocus Awards с награда 10 хиляди евро

Lifestyleпреди 2 седмици

Лидл България те предизвиква да споделиш твоето мнение

Горещо