Открийте ни и в

Lifestyle

Танци и графити се обединяват в името на социално отговорното изкуство на празника на София

MIKA

публикувано

на

снимка: PR

С “Отворен ден на танца” ще бъде отбелязано приключването на първия етап на проекта на ПОдЛЕЗНО по обновяване на фасадата на Центъра за танци и спорт за хора в равностойно и неравностойно положение “In the Mood All Together”. Събитието ще се проведе на 17 септември, празника на София, а целият проект е насочен към социално отговорното улично изкуство.

Фасадата на центъра за социализация “In the Mood All Together” се сдоби с уникални светещи графити, направени от талантливите артисти от L.O.V crew. Тематично от външната страна на залата са нарисувани впечатляващи танцьори. На входната врата гостите ще бъдат посрещнати от голям касетофон, дело на Димитър Стафидов от ПОдЛЕЗНО, а на следващия етап работата ще продължи и по останалите фасади и интериора на центъра.

Графитите тук се съчетават по естествен и вдъхновяващ начин с танци, музика, култура, образование и социални дейности. Целта на проектът е този вид изкуство да се използва като елемент, който свързва хората, независимо от тяхното социално положение.

“Идеята ни е да предизвикаме положителен ефект върху средата и социалните нагласи както към уличните изкуства, така и по отношение на приобщаването на хора в неравностойно положение към обществения живот”, споделя артистът Димитър Стафидоф.

Проектът се реализира по спечелен конкурс ART of the STREET/ Изкуството на улицата, организиран от магазин „На тъмно“, които дариха необходимите за изрисуването на предната фасада спрейове.

За да се постигне максимален ефект на проекта, магазин “На тъмно”, ПОдЛЕЗНО и “In the Мood Аll Тogether” обявиха кампания за рециклиране на празните флакони от спрейове. Всеки графити артист може да връща изразходваните си кенове от боя в магазина, за да бъдат украсени от деца в арт-работилница. Желанието на организаторите е да се намали този вид отпадък, като в същото време се използва повторно с образователна цел. В поредица от такива работилници децата ще научат важността на рециклирането и ще израснат с положително отношение към графити изкуството. Седмица преди откриването на центъра, първата такава работилница ще се съчетае с безплатни уроци по танци за малки и големи и всички гости ще имат възможността да наблюдават на живо художествените умения на L.O.V crew.

Програмата за “Отворен ден на танца”, който ще се проведе на 17 септември в Центъра на бул. „Шипченски проход“ 59, е следната:
14:30-15:30 ч. – демонстрация на графити арт
15:30-17:30 ч. – работилница за деца за рисуване с рециклирани материали
17:30-18:30 ч. – модерни танци за деца
18:30-19:30 ч. – зумба за възрастни
19:30-20:30 ч. – салса за юноши и възрастни
20:30-21:30 ч. – бачата

Следващото събитие на ПОдЛЕЗНО е откриването на Филмовия подлез между бул. “Цариградско шосе” и ул. “Светослав Тертер”, което ще се проведе след броени дни.

Повече информация за ПОдЛЕЗНО и техните проекти може да намерите тук.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 3 дни

JYSK България представи новата си колекция градински мебели и декорация пролет/лято 2019

Класическапреди 1 месец

BOND представят нови композиции на концерта си в София на 26 март!

Музикапреди 1 месец

Vola Open Air отново ще зарадва меломаните през юли

Културапреди 1 месец

Днес излиза новата книга на Франсис Фукуяма „Идентичност“

Музикапреди 1 месец

11 години след смъртта на Дими, Дара Екимова записа дует с него

Събитияпреди 1 месец

Инна ще разгледа Велико Търново преди концерта си на 17 март (неделя)

Дръм и Баспреди 1 месец

HMSU presents: Hospitality Bulgaria 2019

Музикапреди 1 месец

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Обществопреди 1 месец

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Lifestyleпреди 1 месец

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Горещо