Открийте ни и в

Общество

Танцов тренинг в четири стила с американски специалисти през пролетната ваканция

MIKA

публикувано

на

Наложилата се вече изключително успешна интензивна танцова програма „Танцова работилница Dance It!” ще се проведе тази година от 2-ри до 7-ми април в София, в Dance Station в Национален дворец на културата, със заключителен спектакъл на 7-ми април от 19 ч. в Дом на културата „Искър“ – бул.“Кръстю Пастухов“ № 23 (до метростанция „Искърско шосе“). В течение на една седмица участниците посещават класове в четири различни танцови стила. Класовете се водят от утвърдени хореографи от САЩ, които са активно действащи професионалисти, на върха на преподавателската и творческата си кариера. В продължение на една седмица те водят класове и градят репертоар, споделяйки по този начин своя уникален опит и творчески подход, които не са достъпни за танцьорите в рутинното им обучение. Репертоарът се показва в последния ден в голям финален спектакъл – комбинация от иновативната работа на хореографите с участието на всички танцьори от Работилницата.  Всяка година няколко от най-добрите участници получават стипендии за лятно обучение в едни от утвърдени танцови училища и компании в САЩ. 

Учителите и стиловете тази година са: Пола Уебър, КЛАСИЧЕСКИ БАЛЕТ – СТИЛ БАЛАНШИН, ръководител на Катедра „Танц” в „Консерватория за музика и танц” в Университета на Мисури в Канзас Сити; Гари Абът, СЪВРЕМЕНЕН ТАНЦ, Deeply Rooted Dance Theatre, „Консерватория за музика и танц” в Университета на Мисури в Канзас Сити; Кирстен Купър, ДЖАЗ, Пасифик Нортуест Балет – Сиатъл и Westlake Dance Center – Сиатъл и Петър Илиев, ХАРАКТЕРЕН ТАНЦ, Пасифик Нортуест Балет – Сиатъл, Балет Чикаго, фондация „Танцово изкуство – Илиев“

Допълнителна поанта тази година ще е спектакълът на Deeply Rooted Dance Theater от Чикаго. Цялата компания с двама гости от Южноафриканската република ще са в София и ще участват включително и в заключителното събитие на „Работилницата“. Deeply Rooted („Дълбоко вкоренени“) е танцова компания в Чикаго, САЩ, със солидна тридесетгодишна история и дълбоки традиции в преподаването и представянето на Афро-американски танц в САЩ и по света. Спектакълът включва INDUMBA (европейската премиера!) на забележителния хореограф от Южноафриканската република Фана Чабалала и Desire на Гари Абът, артистичен директор на компанията. В критическия си анализ на танцовите представления през годината („Ten Best Dance Performances in 2017“), критиците на Chicago Tribune отличават INDUMBA като „…безспорно танцът на годината.“

Това ще е единадесето издание на пролетната “Танцова работилница”, която се провежда от 2008-ма година насам. Досега в нея са участвали над 1000 танцьора от България, Сърбия, Румъния, Гърция, Македония, Черна гора, Португалия и САЩ. Над 50 млади таланта са получили стипендии за обучение за училища като Pacific Northwest Ballet – Сиатъл, Ballet Chicago, Debbie Reynolds Dance Studios – Лос Анжелес, Syracuse University – Ню Йорк, Deeply Rooted Productions – Чикаго, Kansas City Ballet, American Dance Festival и др. Много от бившите стипендианти на фондацията работят към момента в танцови компании в Италия, Германия, САЩ, както и в държавни танцови институции и частни танцови формации в България.

За повече информация и записване: http://www.ilievdance.org/programs/spring-intensive-2018

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

EDMпреди 4 седмици

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 4 седмици

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Tехнологиипреди 4 седмици

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 4 седмици

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Кинопреди 4 седмици

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 4 седмици

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Културапреди 4 седмици

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

Телевизияпреди 4 седмици

“Джереми Уейд: тъмни води” с премиерни епизоди по Discovery Channel

Lifestyleпреди 4 седмици

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Музикапреди 3 седмици

Кygo & Whitney Houston: ‘Higher Love’

Горещо