Открийте ни и в

Музика

Даниел Муньоз с над 200 изпълнения в ролята на Радамес гостува в “Аида” на 27 май

MIKA

публикувано

на

Alisa ZinovjevaСветовните оперни величия Даниел Муньоз, Марцио Джоси и Алиса Зиновиева  са в България за репетциите на грандиозната постановка “Аида”, която ще се състои на 27 май в Зала 1 на НДК. Талантливите солисти непрекъснато впечатляват организаторите от Монте Мюзик и Държавна опера Русе с огромния си професионализъм, добронамерно и приятелско отношение към диригент, оркестър и хор. Единствените изисквания на звездите са по време на репетициите да има топъл чай, кафе и вода.

Тенорът Даниел Муньоз е влизал многократно в ролята на главния военнокомандващ на египетската армия, любимец е на главния диригент и директор на Метрополитън – Джеймс Ливайн, с който има над 200 спектакъла. Диригентът Найден Тодоров споделя за него – “Изключителен глас и артист, гордея се че той ще е част от продукцията ни на „Аида“ в Зала 1 на НДК, баритонът Марцио Джоси е сред най-търсените на европейската оперна сцена, а за Алиса Зиновиева думите са малко. Тя е изключително подготвена, дисциплинирана и не на последно място развълнувана, защото това ще е първата Аида, която ще изиграе. Образът на етиопската принцеса е много силен и ролята й изисква изключителни вокални качества и артистичност, а Алиса е перфектния изпълнител за тази роля”, разказва впечатленията си Маестрото, който е творчески директор на суперпродукцията.

„Аида“, която ще имаме възможността да гледаме само веднъж в този състав на 27 май, освен с брилянтен подбор от солисти, хор, оркестър и балет, ще се отличава с пищни декори и интересни визуални решения на режисьора Огнян Драганов. В неговата интерпретация има запазена роля за истинска камила, огнено шоу, автентичен африкански балет, балерина-змия, които допълват сюжетната линия на спектакъла.

Билети за шедьовъра на Верди “Аида” все още могат да бъдат закупени в Билетния център на НДК, мрежите на ticketportal и eventim, а цените са от 20 до 60 лв.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

No Banner to display

Кинопреди 2 седмици

„Цар Лъв“ продължава да господства у нас с боксофис над 2 млн. лева досега!

Дръм и Баспреди 2 седмици

HMSU: Завръщането на Chase & Status

Tехнологиипреди 2 седмици

Кирил Николов-Дизела с нов опит за рекорд по маршрута Е4

Tехнологиипреди 2 седмици

Екипът на МенторМейт надхвърли 500 служители

Tехнологиипреди 2 седмици

eSky Group на 5-ти континент за 15-ия си рожден ден

Lifestyleпреди 2 седмици

Спечели вълнуващо пътешествие в Европа с Wizz Air, Радио N-JOY и American Tourister

Tехнологиипреди 2 седмици

DataArt пуска решение с отворен код, спестяващо време и ресурси на .NET разработчиците

Tехнологиипреди 2 седмици

Acronis пуска ключова нова версия на решението си за виртуализиране на компютърни системи и киберзащита на периферни устройства – Acronis Cyber Infrastructure 3.0

Културапреди 2 седмици

Сборникът „Истории от 90-те“ с предпремиера във Варна този петък

Tехнологиипреди 2 седмици

С апликацията E-SOS проследяваме в реално време новия опит за рекорд на Кирил Николов-Дизела

Горещо