Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Tехнологии

Технологиите на Samsung помагат на хората да разкрият пълния си потенциал

MIKA

публикувано

на

снимка: global.samsungtomorrow.com

Кампанията Launching People на Samsung търси творчески и иновативни идеи, които могат да покажат колко големи са възможностите на технологиите, когато става дума за решаване на истински предизвикателства и проблеми, пред които е изправено обществото. Тя е насочена към днешните млади хора, които свободно използват дигиталните технологии и за които тези технологии са мощен инструмент, които биха използвали, за да реализира своя потенциал и идеи.

Launching People е глобална кампания, която ще се реализира в 12 държави, включително и България с два отделни елемента: Be Fearless и Mixed Talents. Кампанията надгражда своя предишен успех, при който технологиите помагаха на хората да реализират мечтите си чрез нови открития и възможности

„Искаме да помогнем на хората да почувстват технологиите, да „дишат“ с тях и да ги използват, за да отключат своя невероятен потенциал – заяви д-р У. П. Хонг, президент и главен маркетинг директор на Samsung Electronics. – Launching People е кампания, която им помага не само да създадат нещо, към което се стремят или за което са мечтали, но и кампания, която внася значима промяна в ежедневния живот.“

Хората по света могат да участва в кампанията и да проследят нейните технологични открития на www.samsung.com/launchingpeoplе, както и на корпоративните страници на Samsung в социалните мрежи в това число Facebook и YouTube. За българските активности потребителите могат да следят какво ще се случва на страницата във Фейсбук на Samsung Bulgaria.

Бъди безстрашен! Преодолей страха!

Днешното поколение е изправено пред редица ежедневни страхове, включително често срещани страхове, каквито са страхът от височини, летене, вода, говорене пред публика, дори интервюта за работа и това може да бъде пречка за постигане на напредък в живота им.

Програмата на Samsung Launching People BeFearless цели да помогне на младите хора да преодолеят страховете си и да разгърнат пълния си потенциал с помощта на завладяващото изживяване на виртуална реалност с помощта на Samsung Gear VR.

Каролин Еверсън, вицепрезидент на Global Marketing отдела във Facebook, заяви: „Ние приветстваме усилията на Samsung да помагат на хората да преодоляват страховете си чрез използването на технологии. Щастливи сме да си сътрудничим със Samsung като комуникационен партньор, който да споделя #BeFearless истории и да вдъхновява хора.“

Използвайки хаштаг #BeFearless, хората могат да подкрепят участниците, които се срещат директно с това, от което най-много се боят и след това да използват успешните истории като вдъхновение за преодоляване на страховете в собствения си живот.

България ще подкрепи и ще бъде част от програмата BeFearless през ноември с локални активности и кампания, когато ще бъде представен Samsung Gear VR Light и на българския пазар. Фейсбук страницата на Samsung България ще информира кога и какво предстои и как българите могат да участват в тази програма.

Творчески микс, който запалва искрата

Често някои от най-добрите идеи се раждат, когато се срещнат хора от две много различни професионални сфери. Именно затова Samsung превръща креативния заряд на кампанията Mixed Talents в неин ключов елемент. Събирайки заедно талантливи хора с много различни умения и познания, прибавяйки идеите и въображението на обществото и допринасяйки с иновативните технологии на Samsung, кампанията Launching People се стреми към създаването на решения, които са уникални и имат положителен принос върху обществото.

Mixed Talents ще се проведе в осем държави и ще се фокусира върху решаването на регионални предизвикателства:

  • В Италия например Mixed Talents се надява да подобри пътната безопасност чрез преодоляване на 24% от инцидентите при младите шофьори на скутери и мотоциклети.
  • В Южна Африка фокусът ще бъде върху разработването на инструменти, които помагат на предприемачите да получат необходимите умения и информация, от която се нуждаят, за да успеят.
  • В Австралия експертите ще се занимаят с въпроса за сътресенията и ударите при ръгбито, което е един от най-популярните спортове в страната. Технологиите могат да помогнат спортът да стане по-безопасен чрез идентифициране на рисковете и намиране на подходящ начин за защита на играчите, без това да възпрепятства представянето им на терена.
  • В Китай инцидентите, причинени от неправилно пресичащи пешеходци, ще са това, с което Launching People се надява да се справи.
  • Междувременно в Латинска Америка хората имат огромно желание – особено младите хора – да се почувстват значими за обществото, но доброволческите мрежи не са толкова силни, колкото биха могли да бъдат. Технологиите могат да създадат инструменти за подпомагане на доброволци да се свържат помежду си и да обединят усилията си. Кампанията ще проучи как да се случи това в Чили, Колумбия, Мексико и Перу.

Използвайки хаштаг #MixedTalents всеки може да проследи историите, създаден от двама експерти от две много различни сфери, както и да допринесе към програмата чрез добавяне на своя идея.

Глобалната кампания на Samsung Launching People стартира през 2013 г. и има за цел да помага на хората не само да използват технологиите, за да разгърнат пълния си потенциал, но и да използват технологиите, за да постигнат реална промяна в обществото. Научете повече за програмата с нас.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Tехнологии

Нов аранжимент на популярната Galaxу мелодия „Отвъд хоризонта“

MIKA

публикувано

на

от

снимка: forbes.com

Смартфоните вече са неизменна част от нашето ежедневие, а тонът им на звънене придобива все по-голямо значение за модерния потребител. „Отвъд хоризонта“ е може би една от най-популярните смартфон мелодии, тъй като е фабрично вградена във всички Galaxy телефони от 2011 г. насам. Като резултат е станала толкова разпространена, че често чуем ли добре познатото звънене, се чудим дали не звъни собственият ни телефон.

Всяка година „Отвъд хоризонта“ има ново звучене, за да бъде в унисон с цялостното излъчване и стил на най-новите модели Galaxy. Тази година Samsung възложи на исландския композитор Петър Йонсон да пречупи мелодията през своята творческа призма.

Минималистичният аранжимент на Йонсон, разгърнат чрез деликатно наслагващ се инструментал, отвежда слушателите на пътуване отвъд хоризонта, за да открият красотата на необятното. Мелодията започва с нежни тонове от пиано, което изпълнява и основната тема. Към нежното звучене постепенно се въвеждат и останалите инструменти, докато музиката не достигне кресчендо и след това се разнесе и постепенно затихне.

За представянето на най-новия аранжимент на „Отвъд хоризонта“ е заснето и специално видео. То започва със сцена, в която самият композитор Петър Йонсон изпълнява творбата си на пиано. Първоначалните кадри преливат в един плавен и приказен полет над исландските равнини. Секващите дъха гледки над скандинавски мъгливи планини, назъбени и с причудливи форми скали, горещи гейзeри и снежни хълмове, са заснети с панорамни камери над Исландия.

Авторската интерпретация на „Отвъд хоризонта“ на Йонсон, провокира в слушащите я най-съкровени и често загърбвани в ежедневието ни неподправени и съкровени чувства. Тазгодишният аранжимент на популярната Galaxy мелодия релаксира съзнанието и лекува душата, като деликатно гали слуха на всеки, които я чуе, без значение на възрастта.

За да се насладите на най-новото звучене на популярната Galaxy мелодия „Отвъд хоризонта“ под аранжимента на Петър Йонсон, моля последвайте този линк.

Продължете понататък

Tехнологии

Специален гост на Game Dev Summit Monthly #4 e композиторът Борислав Славов

MIKA

публикувано

на

от

Четвъртото издание на Game Dev Summit Monthly, което се осъществява в партньорство с B12 Games, насочва вниманието на публиката към една рядко дискутирана тема – музиката за видео игри. В рамките на събитието, което ще се проведе на 22 февруари в клуб Culture Beat от 19:30 ч., ще гостуват и сръбското независимо game dev студио Demagog, които ще представят своята пост апокалиптична игра Golf Club: Wasteland. Финалът на вечерта ще бъде отбелязан с турнир по Street Fighter на аркадни автомати, организиран от ARACADA.

Специален гост на събитието е композиторът Борислав Славов. Неговата кариера започва преди повече от 17 години със създаването на музиката към играта на Black Sea Studios – Knights of Honor. След своя успешен дебют, композиторът продължава да се развива в game dev индустрията и работи по игри като “Two Worlds II”, “Worldshift” (като композитор) и “Gothic 3” (като музикант). През 2009 г. става част от екипа на Crytek, където работи до началото на 2016 г. по игрите “CRYSIS 2”, “CRYSIS 3”, “Warfare” и “RYSE: SON OF ROME” като композитор и музикален директор.

От 2016 г. кариерата на Борислав продължава в Larian Studios. Там той създава музиката на световно признатата ролева игра “DIVINITY: ORIGINAL SIN 2”, която е носител на множество награди през 2017 г., включително “Игра на годината 2017” от PC Gamer.

Борислав е експерт в създаването на адаптивна музика за видео игри и ще разкаже повече за това в лекция на тема – “Музиката която се променя и адаптира, според вашите решения и действия (в играта).”

За първи път в рамките на Game Dev Summit Monthly ще има чуждестранни гости  – сръбското независимо студио – Demagog. Те са победители в състезанието #PitchSlap, което е част от конференцията за разработчици на видео игри Horizon. Demagog ще представят своя последен проект –  Golf Club: Wasteland. Вдъхновяващо съчетание от визия, оригинален саундтрак и сатирични референции към съвременното общество, тази игра е от типа puzzlle adventure и за нейната презентация в България пристига един от основателите на Demagog Studio – Игор Симич.

Работата на Игор, който завършва Колумбийския университет в Ню Йорк, е участвала в експозициите на редица музеи в цял свят, арт биеналета и филмови фестивали, а в момента е част от галерията Anita Beckers във Франкфурт.  Заедно с екипа на Demagog Studio, Игор разработва още две мобилни игри със сатиричен привкус- Crisis Expert и Children’s Play.

За това издание Game Dev Summit Monthly обединява усилия и с ентусиастите от ARACADA, за едно специално предизвикателство – турнир по Street Fighter на аркадни автомати! За победителя е осигурена награда – билет за The World of Video Game Music – мултимедиен концерт, в който светът на видеоигрите ще оживее с Оркестъра на Класик ФМ радио!

ARACADA ще бъдат в Culture Beat още от 19:00 часа и ще дадат възможност на всеки желаещ да пробва тяхната серия аркадни автомати с топ-ретро заглавия – Cadillacs adn Dinosaurs, Golden Axe, Aero Fighters, Street Fighter, Super Pang и мн.др.

Game Dev Summit Monthly #4 е със свободен вход, но изисква регистрация на адрес: https://goo.gl/pujS7d.

Продължете понататък

Горещо