Открийте ни и в
Jesus Christ Superstar

Tехнологии

ТЕХНОЛОГИЯТА ТЕРМОПОМПА ВЪЗДУХ-ВОДА ПОСЯВА СЕМЕНАТА НА НОВИ ТЕНДЕНЦИИ ЗА ЗЕЛЕН ЖИВОТ

MIKA

публикувано

на

Когато хибридните коли се появиха за първи път, потребителите се впечатлиха от това, че са приятелски настроени към околната среда, но не ги спечели факта, че са по-малко ефективни от задвижваните само с гориво превозни средства. Скоро след това обаче, бързите подобрения в хибридните и електрически мотори създадоха напълно нова вълна автомобили, променящи всеобщото мнение и качеството на живот. Паралелно с големия прогрес при разработването на природосъобразни средства за транспорт и източници на енергия, друг пазар, претърпял невероятни промени, е този на строителната индустрия и планирането на градската среда, където еко офисите и домовете, покачващи стандарта на живот, са изключително актуални.

[media-credit id=2 align=”alignright” width=”220″]LG Therma V_2[/media-credit]

Да бъдеш зелен: вече не само за природозащитници

Устойчивото повишаване на загрижеността за природата събуди и ангажира еко съвестта на много потребители по целия свят. Въпреки това, дори потребители без грижа за природата могат да се възползват от природосъобразни подобрения в дома или офиса си. Според застъпниците за енергийна независимост, собствениците на домове в цяла Европа инсталират термопомпи въздух-вода (AWHP) и предприемат други стъпки, за да бъдат все по-енергийно независими.

За тези, чиито решение да инвестират в природосъобразни продукти не се влияе от моралните призиви на зелените движения или моментното състояние на геополитиката, основно остава желанието за по-малки месечни сметки за енергия. Въпреки че категорично осигуряват възвръщаемост в дългосрочен план, в миналото високата първоначална цена демотивираше хората да инвестират в соларни панели, термопомпи въздух-вода и други технологии с грижа за природата. Освен подобренията, които увеличиха ефективността на тези технологии, се наблюдава и постоянен спад в цените им. В последно време правителства започнаха да предлагат данъчни кредити и други стимули на собствениците на домове, които инсталират природосъобразни технологии. В комбинация с падащите цени на зелените технологии, облекченията и интелигентното градоустройство снижиха финалната бариера за хората, които търсят начини да подобрят ефикасността на домовете и офисите си, но не са имали финансовата възможност.

LG Therma V_3Въздух: най-големият възобновяем ресурс

Отказването от газта и нефта като средства за отопление е продиктувано от термопомпите въздух-вода, вълнуваща технология, която много считат за следващата стъпка в обновяемата енергия. Помпите разчитат на топлина от въздуха навън, за да затоплят вода вътре в дома, позволявайки ѝ да тече ефективно, като изразходва малко електричество. Вкарвайки топлина от извън даден дом, помпата доставя повече топлинна енергия в домакинството от тази, която взима от електрическата мрежа. Например, една типична термопомпа комбинира 1kW електричество с 2kW заобикалящ въздух, за да създаде отопление с обща мощност 3kW, което означава, че близо три пъти повече топлина е генерирана със същото количество електричество.

LG Therma V: преформулиране на ефикасността

Обикновено стремежът на собствениците на домове да живеят зелено и „по-умно“ е мотивиран от желание да защитят околната среда, убеденост във важността на енергийната независимост или от идеята да намалят месечните си разходи за енергия. Иновативната термопомпа въздух-вода на LG отговаря на всички тези изисквания, превръщайки я в естественото решение за всеки, който иска да подобри дома или офиса си.

Therma V на LG е оборудвана с помпа от високоефективен клас А, която е приблизително 65% по-ефективна от традиционните водни помпи.

Освен това моторът BLDC на Therma V предлага допълнително пестене на енергия до 40%, когато е включена на ниска скорост, и 20% на висока скорост в сравнение с моторите на климатиците. Системата е напълно съвместима с радиатори, домашни цилиндри за гореща вода и соларни панели, давайки гъвкавост на инсталационния процес. Намалявайки освобождаването на въглероден диоксид на дадена сграда, издръжливостта ѝ на електричество и месечни разходи, Therma V на  LG е идеална за всички, които искат да живеят зелено, независимо от мотивацията си.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Tехнологии

Нов аранжимент на популярната Galaxу мелодия „Отвъд хоризонта“

MIKA

публикувано

на

от

снимка: forbes.com

Смартфоните вече са неизменна част от нашето ежедневие, а тонът им на звънене придобива все по-голямо значение за модерния потребител. „Отвъд хоризонта“ е може би една от най-популярните смартфон мелодии, тъй като е фабрично вградена във всички Galaxy телефони от 2011 г. насам. Като резултат е станала толкова разпространена, че често чуем ли добре познатото звънене, се чудим дали не звъни собственият ни телефон.

Всяка година „Отвъд хоризонта“ има ново звучене, за да бъде в унисон с цялостното излъчване и стил на най-новите модели Galaxy. Тази година Samsung възложи на исландския композитор Петър Йонсон да пречупи мелодията през своята творческа призма.

Минималистичният аранжимент на Йонсон, разгърнат чрез деликатно наслагващ се инструментал, отвежда слушателите на пътуване отвъд хоризонта, за да открият красотата на необятното. Мелодията започва с нежни тонове от пиано, което изпълнява и основната тема. Към нежното звучене постепенно се въвеждат и останалите инструменти, докато музиката не достигне кресчендо и след това се разнесе и постепенно затихне.

За представянето на най-новия аранжимент на „Отвъд хоризонта“ е заснето и специално видео. То започва със сцена, в която самият композитор Петър Йонсон изпълнява творбата си на пиано. Първоначалните кадри преливат в един плавен и приказен полет над исландските равнини. Секващите дъха гледки над скандинавски мъгливи планини, назъбени и с причудливи форми скали, горещи гейзeри и снежни хълмове, са заснети с панорамни камери над Исландия.

Авторската интерпретация на „Отвъд хоризонта“ на Йонсон, провокира в слушащите я най-съкровени и често загърбвани в ежедневието ни неподправени и съкровени чувства. Тазгодишният аранжимент на популярната Galaxy мелодия релаксира съзнанието и лекува душата, като деликатно гали слуха на всеки, които я чуе, без значение на възрастта.

За да се насладите на най-новото звучене на популярната Galaxy мелодия „Отвъд хоризонта“ под аранжимента на Петър Йонсон, моля последвайте този линк.

Продължете понататък

Tехнологии

Специален гост на Game Dev Summit Monthly #4 e композиторът Борислав Славов

MIKA

публикувано

на

от

Четвъртото издание на Game Dev Summit Monthly, което се осъществява в партньорство с B12 Games, насочва вниманието на публиката към една рядко дискутирана тема – музиката за видео игри. В рамките на събитието, което ще се проведе на 22 февруари в клуб Culture Beat от 19:30 ч., ще гостуват и сръбското независимо game dev студио Demagog, които ще представят своята пост апокалиптична игра Golf Club: Wasteland. Финалът на вечерта ще бъде отбелязан с турнир по Street Fighter на аркадни автомати, организиран от ARACADA.

Специален гост на събитието е композиторът Борислав Славов. Неговата кариера започва преди повече от 17 години със създаването на музиката към играта на Black Sea Studios – Knights of Honor. След своя успешен дебют, композиторът продължава да се развива в game dev индустрията и работи по игри като “Two Worlds II”, “Worldshift” (като композитор) и “Gothic 3” (като музикант). През 2009 г. става част от екипа на Crytek, където работи до началото на 2016 г. по игрите “CRYSIS 2”, “CRYSIS 3”, “Warfare” и “RYSE: SON OF ROME” като композитор и музикален директор.

От 2016 г. кариерата на Борислав продължава в Larian Studios. Там той създава музиката на световно признатата ролева игра “DIVINITY: ORIGINAL SIN 2”, която е носител на множество награди през 2017 г., включително “Игра на годината 2017” от PC Gamer.

Борислав е експерт в създаването на адаптивна музика за видео игри и ще разкаже повече за това в лекция на тема – “Музиката която се променя и адаптира, според вашите решения и действия (в играта).”

За първи път в рамките на Game Dev Summit Monthly ще има чуждестранни гости  – сръбското независимо студио – Demagog. Те са победители в състезанието #PitchSlap, което е част от конференцията за разработчици на видео игри Horizon. Demagog ще представят своя последен проект –  Golf Club: Wasteland. Вдъхновяващо съчетание от визия, оригинален саундтрак и сатирични референции към съвременното общество, тази игра е от типа puzzlle adventure и за нейната презентация в България пристига един от основателите на Demagog Studio – Игор Симич.

Работата на Игор, който завършва Колумбийския университет в Ню Йорк, е участвала в експозициите на редица музеи в цял свят, арт биеналета и филмови фестивали, а в момента е част от галерията Anita Beckers във Франкфурт.  Заедно с екипа на Demagog Studio, Игор разработва още две мобилни игри със сатиричен привкус- Crisis Expert и Children’s Play.

За това издание Game Dev Summit Monthly обединява усилия и с ентусиастите от ARACADA, за едно специално предизвикателство – турнир по Street Fighter на аркадни автомати! За победителя е осигурена награда – билет за The World of Video Game Music – мултимедиен концерт, в който светът на видеоигрите ще оживее с Оркестъра на Класик ФМ радио!

ARACADA ще бъдат в Culture Beat още от 19:00 часа и ще дадат възможност на всеки желаещ да пробва тяхната серия аркадни автомати с топ-ретро заглавия – Cadillacs adn Dinosaurs, Golden Axe, Aero Fighters, Street Fighter, Super Pang и мн.др.

Game Dev Summit Monthly #4 е със свободен вход, но изисква регистрация на адрес: https://goo.gl/pujS7d.

Продължете понататък

Горещо