Открийте ни и в

Общество

Тони Димитрова, Михаела Филева, Били Хлапето и група Ice Cream боядисаха пешеходна пътека в Бургас

MIKA

публикувано

на

И град Бургас се обзаведе с нова звездна пешеходна пътека тип „зебра“! Тя беше освежена като част от социално активната инициатива на БГ Радио и Провидент Файненшъл България „Дайте път на зебрата“. Кметът на Бургас Димитър Николов лично уважи събитието, на което Тони Димитрова, Михаела Филева, Били Хлапето и група Ice Cream, заедно с водещия на БГ Радио Симеон Колев преобразиха със собствените си ръце пешеходната пътека, намираща се на ул. „Христо Ботев“ близо до пресечката с ул. „Македония“.

Почитатели на родните звезди, както и привърженици на каузата за безопасност по пътищата, взеха участие и наблюдаваха ентусиазирано как любимите им изпълнителите сръчно и с желание обновяват визията на пешеходната пътека в морския град.

Градоначалникът на Бургас Димитър Николов оцени инициативата като истински важна за обществото и категорично заяви своята безусловна подкрепа към всички бъдещи подобни кампании, организирани от БГ Радио
От Провидент Файненшъл България изразиха надежда, че инициативата ще спомогне за повишаване на безопасността по пътищата.

За нас е чест да бъдем част от кампанията „Дайте път на зебрата“ и да помогнем на каузата за по-безопасни пътища по морето това лято. Провидент има традиции в инвестирането в местните общности навсякъде, където оперира“ сподели Атила Хорват – генерален директор на Провидент Файненшъл България.

Тони Димитрова, носителката на тазгодишната награда на БГ Радио за  БГ  Вдъхновение  „Ана  Мария  Тонкова“, определи спазването на правилата за движение по пътищата като знак за  едно цивилизовано общество и даде своя принос към каузата, като отмени някои от личните си ангажименти, за да може да се включи в „Дайте път на зебрата“. Михаела Филева насърчи водачите да бъдат по-отговорни и внимателни на пътя като каза, че „разликата между готиния и посредствения човек, е че единият спира на пешеходна пътека и дава предимство, а другият – не“.

БГ Радио и Провидент Файненшъл България поставиха и специална пътна табела със знака на кампанията, която да напомня на всички шофьори, преминаващи през кръстовището да дават път на зебрата и пресичащите по нея хора. Целта на кампанията е да се фокусира  върху  масовото  неспазване  на  предимството  на пешеходните  пътеки  и  да  се  наблегне  колко  важно  е  да  сме толерантни  и  внимателни  на  пътя.  БГ  Радио напомня  на слушателите си и на всички участници в движението необходимостта от взаимно познаване и разбиране на правата и задълженията на пешеходците  и  автомобилните  водачи  при  наличие  на  пешеходна пътека. Статистиката показва, че голямата част от злополуките са по вина на шофьорите,  несъобразена и  превишена скорост,  отнемане предимство  на  пешеходци,  като  по-често  вината  е  взаимна  –неправилно пресичане на пътното платно от пешеходеца, съчетано с несъобразена скорост на водача.

[media-credit id=2 align=“aligncenter“ width=“1024″]Billy Hlapeto[/media-credit]

 

Кампанията Дайте път на зебрата се осъществява със съдействието на Провидент Файненшъл България, част от International Personal Finance (IPF), водещ международен доставчик на  потребителски кредити и един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа. IPF е листвана на Лондонската фондова борса и на Варшавската фондова борса.

Провидент стартира дейността си в България в началото на месец септември 2013 г. и вече има офиси в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Шумен, Велико Търново и Плевен.

Компанията инвестира 4,4 млн. евро в България през 2014 г. и планира да инвестира още 4,5 млн. евро през 2015 г.

Провидент има дългогодишен опит в  създаването на социално отговорни програми за финансова грамотност във всички държави, в които работи. В България Провидент създаде сайта за финансова грамотност www.semeinifinansi.bg.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 5 часа

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди 11 часа

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди 11 часа

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди 13 часа

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 4 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 5 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Tехнологиипреди 5 дни

Acronis Foundation открива ново училище в Нуево Чимботе, Перу

Музикапреди 5 дни

VIVACOM подарява билети за концерта на Maluma

Tехнологиипреди 5 дни

Технологичната общност в Бълагрия се събра на SQL Server 2019 Discovery Day за четвърта поредна година

Lifestyleпреди 5 дни

Загорка обединява двама емблематични български артисти

Горещо