Открийте ни и в

Lifestyle

Тони Димитрова, Михаела Филева, Били Хлапето и Ice Cream боядисват пешеходна пътека в Бургас

MIKA

публикувано

на

Дайте път на зебрата – социално отговорната кампания, с която БГ Радио и  Провидент Файненшъл България насърчават безопасното шофиране в страната, осигури чисто нова пешеходна пътека на натоварения варненски булевард „Приморски’’ през месец юни. На 15 юли, точно в 10 сутринта, в град Бургас екип на радиото, което пуска само българска музика, любимите звезди на България – Тони Димитрова – носителката на тазгодишната награда на БГ Радио за БГ Вдъхновение „Ана Мария Тонкова“, Михаела Филева, Били Хлапето, Ice Cream, кметът на град Бургас Димитър Николов и представители на Провидент Файненшъл България ще освежат още една пешеходна пътека тип „зебра“ с много желание и собствените си ръце. Пешеходната пътека се намира на ул. „Христо Ботев“ до пресечката с ул. „Македония.

Всички почитатели на родните звезди могат да се включат в акцията и да видят на място как любимците им работят за обезопасяването на натоварените улици в страната като боядисват със специална техника новата бургаска „зебра“.

БГ Радио и Провидент Файненшъл България са подготвили и специална пътна табела със знака на кампанията, която да напомня на всички шофьори, преминаващи през кръстовището да дават път на зебрата и пресичащите по нея хора. Целта на кампанията е да се фокусира върху масовото неспазване на предимството на пешеходните пътеки и да се наблегне колко важно е да сме толерантни и внимателни на пътя. БГ Радио напомня на слушателите си и на всички участници в движението необходимостта от взаимно познаване и разбиране на правата и задълженията на пешеходците и автомобилните водачи при наличие на пешеходна пътека. Статистиката показва, че голямата част от злополуките са по вина на шофьорите, несъобразена и превишена скорост, отнемане предимство на пешеходци, като по-често вината е взаимна – неправилно пресичане на пътното платно от пешеходеца, съчетано с несъобразена скорост на водача.

Кампанията Дайте път на зебрата се осъществява със съдействието на Провидент Файненшъл България, част от International Personal Finance (IPF), водещ международен доставчик на  потребителски кредити и един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа. IPF е листвана на Лондонската фондова борса и на Варшавската фондова борса.

Провидент стартира дейността си в България в началото на месец септември 2013 г. и вече има офиси в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Шумен, Велико Търново и Плевен.

Компанията инвестира 4,4 млн. евро в България през 2014 г. и планира да инвестира още 4,5 млн. евро през 2015 г.

Провидент има дългогодишен опит в  създаването на социално отговорни програми за финансова грамотност във всички държави, в които работи. В България Провидент създаде сайта за финансова грамотност www.semeinifinansi.bg.

[media-credit name=“снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]deca presichat[/media-credit]

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 10 часа

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

EDMпреди 10 часа

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 10 часа

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Кинопреди 10 часа

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 22 часа

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди един ден

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди един ден

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди един ден

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 5 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 5 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Горещо