Открийте ни и в

Класическа

Традиционният новогодишен концерт се проведе под диригентството на маестро Рикардо Мути!

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Няколко са музикалните събития, които предизвикват такъв огромен интерес в световен мащаб, както традиционният Новогодишен концерт на Виенската филхармония. На 1-ви януари, 2018 г., под палката на световнопризнатия диригент Рикардо Мути, Виенският филхармоничен оркестър отбеляза настъпването на 2018 г. с празничен концерт в Златната зала на Музикферайн във Виена.

Това е петото издание на празничния концерт, преминало под диригенството на Мути (дирижирал концерта и през 1993, 1997, 2000 и 2004г.) Заедно със Зубин Мета, Рикардо Мути е с най-много опит в дирижирането на новогодишния концерт след ерата на Лорин Маазел. Творческите отношения между Мути и филхармонията датират от 1971 г. на фестивала в Залцбург и продължават вече 47 години с 500 концерта. Тази специална връзка между Рикардо Мути и оркестъра е отбелязана през 2011 г. с обявяването на почетно членство на диригента във Виенската филхармония.

Новогодишният концерт е излъчен в национален ефир в над 90 страни и е гледан от над 50 млн. телевизонни зрители. В Австрия концертът реализира пазарен дял от над 51%, в Испания пазарният дял е 30% с рекордните над 2,3 млн. зрители, а в Германия е достигната гледамост от над 3 млн. зрители.

В програмата са включени творби на членове на династията Щраус (Йохан Щраус I и II, както и Йозеф Щраус), включително 7 нови творби.

С ежегодния си новогодишен концерт, Виенската филхармония отправя своя музикален поздрав към публиката и дава послание за надежда и мир по света. Записите от това паметно събитие са сред най-обичаните албуми от почитателите не само на класическата музика.

В духа на събитието – музиката да е достъпна до максимално широк кръг хора – Вирджиния Рекърдс & Sony Classical издават концерта в следните формати: 2CD (световна премиера: 05/01/2018), DVD и Blu-Ray (26/01/2018), винил (16/02/2018) и дигитална видео версия (16/02/2018).

 Албумът е наличен за предварителни поръчки на физически носител в онлайн магазин MusicMall.bg: http://bit.ly/2qdTk80.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Културапреди 4 часа

 „Ерик“ от сър Тери Пратчет в ново луксозно издание

EDMпреди 4 часа

July Morning идва с Eddy M в Cacao Beach Club

Музикапреди 4 часа

‘Late Night Feelings’, новият албум на Mарк Ронсън

Кинопреди 4 часа

Стартира продажбата на билети за най-величествената история тази година „Цар Лъв“

Lifestyleпреди 16 часа

С Форум „140 години, посветени на здравето“ УМБАЛ „Свети Георги” отбеляза празника си

Tехнологиипреди 21 часа

Теленор представя за първи път интерактивен онлайн театър

Lifestyleпреди 21 часа

Фолклорна магия оживява в подлеза на Софийски университет “Св. Климент Охридски”

Tехнологиипреди 23 часа

Venza ще си партнира с DataArt за разработването на високотехнологично решение в сферата на туризма

Tехнологиипреди 5 дни

VIVACOM предлага нови облачни и хостинг услуги за корпоративни клиенти

Tехнологиипреди 5 дни

Подкрепяме борбата с пиратството, но не и репресията върху малкия и средния бизнес в страната

Горещо