Открийте ни и в

Tехнологии

ТУ – Варна с 4 проекта за дигитални технологии на „Европейска нощ на учените“

MIKA

публикувано

на

снимка: samsung.com

Как дигиталните технологии помагат в обучението по математика и чужди езици, какъв е приносът им за по-здравословно хранене и как биха благоприятствали за развитие на социалните умения у хората – тези приложения на технологиите ще бъдат демонстрирани по време на „Европейска нощ на учените“ от екип възпитаници на Технически университет – Варна.

Разделени в 4 групи, завършилите ТУ-Варна млади специалисти – Кристиан Кошаров, Николай Гальов, Григор Ганеков, Петър Лазаров, Георги Бебенов, Божидар Люцканов, Таня Христова, Пламен Стоянов, Виктор Митев, Иван Димитров, Красимир Янков и Християна Стефанова, ще представят своите проекти в рамките на 15-минутни презентации в Националната галерия „Квадрат 500” от 18:30ч. на 25-ти септември. На своите разработки младежитеса посветили часове усърдна работа в Лабораторията за иновации на Samsung вТУ – гр. Варна, където са участвали в безплатен курс по програмиране, организиран от компанията. Целта на изградените в България Лабораторииза иновации на Samsungе да дават възможност на студенти да придобиват дигитални умения за повишаване на своята конкурентоспособност и възможности за професионална реализация.

„Целият екип на Samsung е горд от успехите на възпитаниците, които обучаваме в нашите „Лаборатории за иновации”, каза Кристина Щерева, маркетинг мениджър на Samsung Electronics, България. „Нашата цел е да предоставим на младежите в България качествено образование и практически умения в областта на технологиите, които те да използват в тяхното развитие като професионалисти и личности. Щастливи сме,когато успешно преминалите нашите курсове студенти могат да демонстрират придобитите умения с проектина събития като „Европейска нощ на учените”. За нас това е поредното доказателство, че инвестицията на Samsung в българските младежи и образованиеси струва”.

Входът за участие в „Европейска нощ на учените“ е свободен. Събитието се провежда ежегодно в един и същи ден в цялата Европа и се осъществява с подкрепата на Европейската комисия. На този ден университетите и научните институти отварят вратите си за гражданите, за да представят своите научни постижения и да покажат предизвикателните и любопитни страни от живота на учения.

В България проектът се провежда за десета поредна година, като част от инициативите в „Нощта на учените“ са посветени на младите хора и тяхното представяне като бъдещи таланти на България. Събитието ще зарадва малки и големи с множество презентации, прожекции, изложби, демонстрации и кабинети по любопитство.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 1 седмица

JYSK България представи новата си колекция градински мебели и декорация пролет/лято 2019

Класическапреди 1 месец

BOND представят нови композиции на концерта си в София на 26 март!

Музикапреди 1 месец

Vola Open Air отново ще зарадва меломаните през юли

Културапреди 2 месеца

Днес излиза новата книга на Франсис Фукуяма „Идентичност“

Музикапреди 2 месеца

11 години след смъртта на Дими, Дара Екимова записа дует с него

Събитияпреди 2 месеца

Инна ще разгледа Велико Търново преди концерта си на 17 март (неделя)

Дръм и Баспреди 2 месеца

HMSU presents: Hospitality Bulgaria 2019

Музикапреди 2 месеца

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Обществопреди 2 месеца

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Lifestyleпреди 2 месеца

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Горещо