Открийте ни и в

Събития

Уникална изложба пресъздава болката, видяна през очите на дете

MIKA

публикувано

на

На 16 февруари 2016 в столицата ще бъде открита уникална изложба, чийто автор се е опитал да пресъздаде агресията на света около него в картини.

16-годишният художник Антон-Константин Анастасов рисува света около себе си непрекъснато. „Моите картини изразяват моята душа! Аз се чувствам в капан от болка, страх и съмнения. Рисувам това, което виждам и чувствам в този тъжен, обречен свят. Рисувам тези, които плачат!“ – споделя младият автор, който е нарекъл своята серия от дигитални картини и рисунки „Жертва на реалността“.

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“300″]Anton-Konstantin Anastasov (8)[/media-credit]

Творчеството на Антон-Константин вече е познато в художествените среди. „Въпреки малката възраст, младият художник извежда една образна зрялост, която определя едно идейно пространство и ни завладява. Завидно многообразие, завидна пластична визия. Всичко това говори за много силен природен талант, който е определен от силна чувствителност и интелигентност.“ – споделя художникът Николай Майсторов.

 

А Люсиен Купер е изложил творби на Антон-Константин в Лос Анжелис в клуб „Епик лаундж“ и казва за работите му че са „носител на ново обезпокояващо изкуство, нов ужас и индивидуален стил“. И допълва: „Серията картини „Victim of reality“ е силно иронична, ужасяваща и отразява живота ни тук, в нашия космически бордей“.

Във всяка своя картина Антон-Константин Анастасов е закодирал тайно послание, което може би не всеки може да разбере, но определено си заслужава да опитате.

Светът на младият художник може да откриете чрез изложбата, наречена „PAINthings“, която се открива на 16 февруари 2016 от 16 ч. в галерия [a]Cube на ул. „Любен Каравелов“9 в София.

Картините са публикувани на страницата на VICTIM OF REALITY:

https://www.facebook.com/PandemoniumChaosDiscord/?fref=ts

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Горещо