Открийте ни и в

Tехнологии

Ученици с професионална подкрепа за бъдещото си кариерно развитие

MIKA

публикувано

на

 

 

Над 6000 са учениците, които се включиха в тазгодишното издание на кампанията на Samsung и JobTiger – Trends of Tomorrow, която се среща с ученици от цялата страна, за да ги подпомогне в професионалното ориентиране и да ги подготви за успешно кариерно развитие.

В рамките на кампанията тази година бяха проведени 59 срещи с ученици от 10-ти и 11-ти клас в 28 училища от градовете София, Видин, Пазарджик, Велико Търново, Ловеч, Сливен, Шумен и Хасково. Младежите се срещнаха със специалисти по човешки ресурси на JobTiger и мениджъри от Samsung България, за да си поговорят как най-добре да се подготвят, за да могат адекватно да отговорят най-новите тенденции на пазара на труда и да се реализират успешно в бъдеще.

Специално за кампанията специалистите на JobTiger адаптираха личностен тест по проучването на известния психолог и специалист по кариерно консултиране Джон Холанд. Според този модел хората се стремят към такава среда, която отговаря на тяхната личност и им дава възможност да изразят най-пълноценно своите способности, умения, интереси, ценности и желани роли. Резултатите от теста подчертават силните качества на учениците, дават им насока кой тип професии биха били най-подходящи за тяхната личност и в каква среда те ще чувстват най-добре. В допълнение, учениците получават и информация за специфичните дигитални умения, необходими за успешното изпълнение на определените професии.

 Целта на теста „Коя е моята кариера?“ не е за представяне на данни пред обществото и не се провежда с цел изследване. Все пак, наблюдавайки разпределението на резултатите, може да се установи, че най-често срещаните типове личности сред младите хора (14-25 год.) са реалистичен и социален. Реалистичен тип са хората, на които би им се отдало да бъдат инженери, архитекти, пожарникари, полицаи, магистрати, следователи, пилоти, шофьори, зидари, водопроводчици и т.н. Социален тип са хората, които се чувстват добре като помагат на другите и подходящи за тях са професиите в областта на образованието, медицината, социалните дейности, ресторантьорството и хотелиерството и др.

Сред резултати изпъкна фактът, че най-рядко срещаният тип личност е традиционен/конвенционален. Тези хора предпочитат да участват в дейности, които изискват структурирана и систематична работа с данни и информация, да имат възможност да организират и подредят процесите и нещата около себе си. Примерни професии са счетоводител, финансист, финансов анализатор, секретар и други подобни.

В рамките на програмата бяха попълнени над 6000 теста от младежи на възраст 14-25 години от цялата страна, като всички те имаха и възможността лично да обсъдят резултатите от теста си с кариерен консултант от JobTiger.

„2014 г. е четвърта поредна година за кампанията Trends of Tomorrow. Ще продължаваме да я развиваме и занапред, защото подобни срещи са много важни и полезни за успешното бъдеще на нашите деца. Нашият основен приоритет е да подготвим адекватно тези млади хора за конкурентните условия на пазара на труда и да повишим техните възможности за успешна реализация. Чрез всички свои усилия ние се стремим да ги подкрепим в избора на най-подходящата професия, където ще имат възможност да реализират своя потенциал най-пълноценно“, заяви Кристина Щерева от Samsung България.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Tехнологиипреди 4 дни

ADATA представя богато портфолио по време на Computex 2019

Културапреди 4 дни

„Писма от Париж“ – вдъхновяваща история за маските, с които крием сърцето си

Tехнологиипреди 4 дни

Всички домейни на кирилица само с разширение .ею от 1 юни

Lifestyleпреди 4 дни

Над 1300 деца се включиха в осмия конкурс на RENAULT България за детска рисунка „Пътят и аз“

Tехнологиипреди 5 дни

Средният приход от абонат, приходите и EBITDA на Теленор България продължават да растат през първото тримесечие на 2019 г.

Lifestyleпреди 5 дни

24 май – идеи за дълъг уикенд в България

EDMпреди 5 дни

YALTA CLUB открива градината със Sharam

Културапреди 6 дни

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Културапреди 6 дни

„Личният стил“ – нова книга за начина, по който облеклото ни променя

Културапреди 6 дни

Култовата Хулия Наваро вече и в България с хитов исторически трилър – “Братството на светата плащаница”

Горещо