Открийте ни и в

EDM

Фестивал на цветовете или доза цветна емоция за добро настроение

MIKA

публикувано

на

снимка: ПР

Фестивал на цветовете, наричан още Холи, е един от най-древните хиндуистки празници, с който хората в Индия отбелязват края на зимата и началото на пролетта. Според техните вярвания денят на пълнолунието в периода февруари – март е последният от старата година, а първият ден на новата година съвпада и с първия ден от пролетта. Затова и Фестивала на цветовете Холи е символ на новото начало, на победата на живота над смъртта, на радостта над тъгата, на пъстротата над сивотата. Празниците продължавата три дни и включват различни вярвания и ритуали. Кулминацията на празненствата е, когато всички хора излязат по улиците на Индия – пеят, танцуват и се замерят с цветен прах гулал или боя. Холи обединява всички индийци с идеята, че поне в един ден от годината всички, независимо от възраст, пол, кастова и религиозна принадлежност са равни и могат да се забавляват заедно, загърбвайки вскички бариери и различия, издигнати в ежедневието.

Положителната емоция и идеята, че поне за ден хората трябва да забравят всички причини, които ги разделят и да се съберат заедно подтиквани само от желание за хармония, разбирателство и любов, много бързо пренася идеята на фестивала и на други места. Чувството за свобода и пъстротата на емоцията, които са основните носители на идеята, залегнала във фестивала бързо го правят популярен в Европа, САЩ и Африка.

Фестивал на цветовете е отбелязан за първи път в Европа на 29 юни 2012 г. в Берлин. Оттогава до ден днешен цветната вълна е преминала през градове като Виена, Амстердам, Лондон, Париж, Барселона, Цюрих, Чикаго, Калифорния, Лос Анджелис,  Мексико Сити, Кейп Таун и стремително прибавя нови места в списъка през всяка изминала година. Отбелязването на Фестивал на цветвоете във всяко едно от изброените места следва единствено идеята за свобода, хармония и разбирателство между хората. Без значение от мястото, в което се провежда, денят на фестивала е изпълнен с цветни експлозии, много музика, щури танци и различни игри и забавления на открито за всички решили да го посетят.

[media-credit name=“Holi_Festival_of_Colors_Utah,_United_States_2013, снимка: PR“ align=“aligncenter“ width=“650″]Holi_Festival_of_Colors_Utah,_United_States_2013[/media-credit]

В България, Фестивал на цветовете беше отбелязан за първи път в градовете София, Пловдив и Бургас през 2014 г. Посетителите имаха шанса да видят различни бълграски и чуждестранни артисти и DJи, да се забавляват с различни игри на открито и да се запознаят отблизо с индийските традиции в рисуването с къна, индийските танци, както и да вкусят разнообразни индийски кулинарни изкушения. Всички те заедно позволиха на магията на фестивала да оцвети тяхното лято и да ги зареди с положителни емоции.

На 20 юни 2015 г. София ще бъде по-пъстра от всякога, защото това е деня, в който ще се състои второто софийско издание на Фестивал на цветовете. На сцената на фестивала ще се качат – Ice Cream, Спенс, The Top Stoppers, COOH vs BALKANSKY, The Smugglers Collectivе, Мартен Роберто, Steven от Metropolis и белгийските диджеи The Offenders. Водещ на събитието ще е Дон Еди Казасян.

Фестивал на цветовете ви дава възможност да поставите ударно и пъстро начало на лято 2015 г. Ще разнообрази уикенда ви, ще ви освободи от стреса, ще посипе цветен прашец над грижите ви и ще ви зареди с положителна енергия предстоящите ви дни. Фестивал на цветовете е празник, който ще ви накара да се почувствате щастливи, свободни и безгрижни. Увлечени в танци и потопени в цветни експлозии ще си припомните какво е да се чувстваш свободен и щур като дете. Ще отпрати грижите надалеч и ще ви помогне да разберете колко малко му трябва на човек, за да се почувства лек, в хармония със себе си и околните. От вас се иска само да дойдете с усмивка и съзнание, освободено от предразсъдъци и грижи и отворено за цветни приключения.

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък
Музикапреди един ден

VIVACOM подарява билети за концерта на Maluma

Tехнологиипреди един ден

Технологичната общност в Бълагрия се събра на SQL Server 2019 Discovery Day за четвърта поредна година

Lifestyleпреди един ден

Загорка обединява двама емблематични български артисти

Tехнологиипреди един ден

HMD Global, CGI и Google Cloud партнират за създаване на Nokia телефоните на бъдещето

Музикапреди един ден

Дуо Оренда представи България на 33 Международен музикален фестивал – FIMU, в гр. Белфор, Франция

Tехнологиипреди един ден

Повече от 70 младежи ще трупат практически опит в лятната стажантска програма на VIVACOM

Lifestyleпреди 2 дни

ГЕНИАЛНИТЕ СНИМКИ В НОВИЯ КАЛЕНДАР НА LAVAZZA ЗА 2020 СА ДЕЛО НА СВЕТОВНОИЗВЕСТНИЯ ПРОВОКАТИВЕН ФОТОГРАФ ДЕЙВИД ЛАШАПЕЛ

Lifestyleпреди 2 дни

OSMOSIS България бе отличена с приз „Зелена иновация“

Tехнологиипреди 2 дни

Gen-D – платформа, която ще ускори реформите в цифровото образование в региона

Tехнологиипреди 3 дни

Проверете историята на вашия автомобил безплатно с VIN-Info

EDMпреди 4 седмици

YALTA CLUB открива градината със Sharam

Lifestyleпреди 4 седмици

Над 1300 деца се включиха в осмия конкурс на RENAULT България за детска рисунка „Пътят и аз“

Lifestyleпреди 4 седмици

24 май – идеи за дълъг уикенд в България

Културапреди 4 седмици

„Писма от Париж“ – вдъхновяваща история за маските, с които крием сърцето си

Музикапреди 4 седмици

Brass Against местят концерта си в София

Lifestyleпреди 4 седмици

The Macallan Masters of Photography представи своето седмо издание в София

Tехнологиипреди 4 седмици

ADATA представя богато портфолио по време на Computex 2019

Културапреди 4 седмици

Кой е първият американски роман, развиващ се изцяло в България?

Културапреди 4 седмици

Излиза шедьовърът на А. С. Пушкин „Дама пика“ с илюстрации на Ясен Гюзелев

Tехнологиипреди 4 седмици

Средният приход от абонат, приходите и EBITDA на Теленор България продължават да растат през първото тримесечие на 2019 г.

Горещо