Открийте ни и в

Lifestyle

Фондация „Димитър Бербатов“ обяви Клуб 2014

MIKA

публикувано

на

За седми пореден път Фондация „Димитър Бербатов“ представя успелите в рамките на последната година българчета. От 20 декември 2014 г. до 15 февруари 2015 г. по установен ред постъпваха номинации за децата в ученическа възраст с постижения в изкуствата, науките и спорта през 2014 г.

 „Добре дошли на членовете на Клуб 2014! Виждам, че отчитаме устойчиво развитие на голяма част от децата, които познаваме от предходните години. И с радост посрещаме новите имена, които тепърва ще следим“ – каза учредителят на едноименната фондация, футболната ни суперзвезда Димитър Бербатов.

В Клуб 2014 най-много са децата от областите София, Варна и Пловдив, следвани от Кюстендил, Търговище, Бургас, В. Търново, Хасково, Габрово, Русе, Ст. Загора, Ловеч, Плевен, Враца, Разград и Шумен, Благоевград, Добрич и Перник, Силистра и Смолян, Пазарджик и Сливен, Видин, Кърджали и Ямбол. Няма включени само от област Монтана.

Най-много, както всяка година, са представителите на НМУ „Любомир Пипков“ – София. Следват го МГ „Д-р Петър Берон“ – Варна, и СМГ „Паисий Хилендарски“. Тези училища традиционно излъчват и финалистите за Голямата награда на фондацията. Сред общообразователните училища най-представено е СОУ „Николай Катранов“ – Свищов.

Преобладават номинациите в област Изкуства, а по възрасти – група V-VІІІ клас. „В изкуствата се запазва тенденцията най-силни постижения да имат пианистите, а най-малките да имат най-многобройни изяви в изобразителното изкуство. При математиците се появяват нови конкурси, които се провеждат дистанционно и това позволява да има много участници. В спорта преобладават занимаващите се с бойни изкуства“ – сподели първи впечатления изпълнителният директор на  фондацията Димитрина Ходжева. Постъпилата информация тепърва ще бъде анализирана.

Четири от децата на фондацията, които вече са студенти, са се номинирали за последно. Регламентът предвижда номинация на студенти първокурсници с успехите им от последната ученическа година.

В момента тече оценяване и ще започне подготовка на церемонията по връчване на наградите на най-добрите. Тя обичайно се провежда в края на май – началото на юни, когато Димитър Бербатов е в страната.

Проектът “Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката и на Асоциацията на българските училища в чужбина.

Всяка година пробоно за Фондацията работят агенция „Юнайтед Партнърс” и агенция e-marketing.

Повече за проекта и номинираните можете да прочетете на уебсайта или на Фейсбук страницата

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

No Banner to display

Lifestyleпреди 1 седмица

JYSK България представи новата си колекция градински мебели и декорация пролет/лято 2019

Класическапреди 1 месец

BOND представят нови композиции на концерта си в София на 26 март!

Музикапреди 1 месец

Vola Open Air отново ще зарадва меломаните през юли

Културапреди 2 месеца

Днес излиза новата книга на Франсис Фукуяма „Идентичност“

Музикапреди 2 месеца

11 години след смъртта на Дими, Дара Екимова записа дует с него

Събитияпреди 2 месеца

Инна ще разгледа Велико Търново преди концерта си на 17 март (неделя)

Дръм и Баспреди 2 месеца

HMSU presents: Hospitality Bulgaria 2019

Музикапреди 2 месеца

‘The One’, актуалният сингъл на британската соул и ар енд би дива – Джорджа Смит

Обществопреди 2 месеца

Aniventure Comic Con обяви част от звездите, които ще посетят България през септември

Lifestyleпреди 2 месеца

Холивудската актриса Дженифър Анистън се подмладява с Ултера

Горещо