Открийте ни и в

Събития

Фондация „Сийдър” е сред избраните 20 организации, които ще получат финансиране от TELUS International Europe

MIKA

публикувано

на

На официална церемония в София фондация „Сийдър” получи чек за 7 900 лв. от TELUS International Europe. Общественият борд на компанията разпредели 100 000 канадски долара (74 000 евро) между 20 местни фондации. Те бяха избрани от над 150 разгледани кандидатури.

Проектът на фондация „Сийдър” е за гр. Казанлък и ще даде ново начало за 12 деца и младежи с увреждания, лишени от родителска грижа. Целта на организацията е да предостави сигурна и любяща среда на децата в къща от семеен тип. До скоро те са прекарвали живота си в изолирани институции, далеч от общността, без възможност за развитие. Повечето от тях никога не са излизали от социалните домове, не са получавали индивидуално внимание, не са научени на обикновени ежедневни навици. Някои от тях са с тежки увреждания, в следствие на пълно неглижиране и липса на необходимата им физиотерапия.

Дарението от Обществения борд на TELUS International Europe ще подпомогне необходимото финансиране осигуряване на грижите за 12 деца в една от къщите от семеен тип, които фондацията управлява.

[media-credit id=198 align=“alignleft“ width=“238″]Aleksandrina Dimitrova Speach[/media-credit]

В дългосрочен план проектът ще бъде основа всяко дете и младеж да развие пълния си потенциал – да може да взема собствени решения, да ходи на училище и да придобие умения, които ще му помогнат да започне работа и да води по-независим живот. Едновременно с това, проектът ще повиши осведомеността сред местната общност, като насърчи хората да станат по-толерантни и да приемат различията.

На церемонията по връчването на чека със сумата Александрина Димитрова, изпълнителен директор на фондация Сийдър” сподели: Благодарим на Обществения борд, че подкрепи нашия проект, който ще даде нов шанс на 12 деца и младежи с увреждания, лишени от родителска грижа. Много от тях прекарваха дните си приковани към креватчетата и бяха напълно непознати за хората извън институцията. Радваме се, че това вече не е така и благодарим на TELUS International Europe за доверието.

През 2015г., в рамките на проект на община Казанлък, в партньорство с фондация „Сийдър”, 42 деца и младежи бяха настанени в малки къщи от семеен тип в града, където получават индивидуална грижа в близка до семейната среда според личните им нужди, потребности и потенциал. Сред тях са и 12-те деца и младежи, които ще бъдат подкрепени от TELUS International Europe. Целта на фондацията е да работи с тях, така че те да придобият нови умения за справяне с ежедневието си, да изразяват желанията и мнението си, да се социализират в обществото, да имат достъп до детски градини, училища, здравеопазване и да се бъдат като децата, които растат обградени от любовта и вниманието на родителите си.

За фондация „Сийдър”

Фондация „Сийдър“ е българска неправителствена организация, която работи за закриването на големите остарели институции за изоставени деца и младежи и осигуряването на достоен живот за тях в центрове от семеен тип. Нашият фокус е предоставянето на индивидуална и развиваща 24 часова подкрепа в близка до семейната среда на деца и младежи със и без увреждания. Целта ни е те да придобиват нови умения за по-самостоятелен живот, да намират работа и да дават своя принос към обществото.

Днес се грижим за 67 изоставени деца и младежи в Казанлък и Кюстендил и управляваме Център за социална рехабилитация и интеграция, който предоставя съвременни методи за подкрепа на хора с увреждания в общността. През последните 10 години ние подобрихме живота на над 1500 деца и младежи с увреждания. Закрихме изцяло 1 дом за изоставени деца, помогнахме за затварянето на още 11 институции в страната и обучихме над 430 специалиста в България да предоставят по-качествена грижа на хора с увреждания. Ние работим на чело на реформата в социалните политики като партнираме на национални и местни власти за прилагане на съвременни модели за грижа и подкрепа на хора в неравностойно положение.

www.cedarfoundation.org

MIKA e онлайн списание за музика и лайфстайл, което отразява най-новото в музикалния свят както от страната, така и от чужбина. Таргета на списанието са активните хора (18-40 години), които се интересуват от музикални събития и градския начин на живот.

Продължете понататък

Кино

LADY GAGA представя късометражен филм с много лично послание и неочакван край

MIKA

публикувано

на

от

Фотокредит: Анимато Мюзик/Universal Music Group

В петък Lady Gaga пусна видео към новия си сингъл “911” под формата на впечатляващ късометражен филм. Песента е част от новия #1 албум на поп иконата Chromatica, който излезе на 29-ти май (Universal Music Group/Анимато Мюзик).

Албумът е наличен на CD, делукс CD и винил в бяло и розово в онлайн магазин MusicMall.bg тук.

Режисьор на филма е носителят на престижни награди Tarsem, а продукцията е дело на The Artists Company. Лентата бе излъчена за първи път в цял свят в YouTube в канала на Lady Gaga, в ефира на MTV Live и MTVU, както и на билборд – Viacom Times Square.

Tarsem и Gaga създават ексклузивно визуално преживяване, което е бъде видимо само на екран LG OLED. В късометражния филм живите цветове и драматичното черно, характерни за Tarsem, преминават на друго ниво.

С новия си албум “Chromatica” Lady Gaga отново заема поп трона си и предлага поп-денс бягство, от което светът се нуждае точно сега. И този път тя не пропуска да разкаже за чувствата си. Много моменти в албума хвърлят суров, честен поглед върху живота й.

 

Продължете понататък

Общество

DC Super Hero Girls – групата супергероини се завръща по Cartoon Network

MIKA

публикувано

на

от

Най-голямата им суперсила със сигурност е приятелството. Те всеки ден трябва да се изправят не само срещу разбитите сърца, но и срещу опасностите в града, докато крият факта, че са супергерои. Освен това те не трябва да забравят и за вечерния си час. Новите епизоди на DC Super Hero Girls ще започнат да се излъчват по Cartoon Network от 21 септември.

Героините от DC Super Hero Girls със сигурност са най-изключителните приятелки в целия Метрополис. Поредицата представя съдбата на популярна група тийнейджъри: Уъндър Уоман, Супергърл, Бъмбълби, Батгърл, Затани и Грийн Лентърн. Всъщност не е ясно какво е по-трудно за тях: да преживеят трудностите от израстването в местната гимназия, докато крият своите суперсили или да се борят за безопасността на града, докато спазват вечерния си час. Едно е сигурно – тези добри приятелки отново ще са по Cartoon Network.

Този път Супергърл ще трябва да се изправи срещу последствията от изтощителната битка с Лайвуайър. Междувременно Кара ще получи странна задача по икономика. Тя ще трябва да се грижи за яйце, заедно с друг ученик през уикенда, но до какво ли ще доведе тази ситуация? Приятелите ще се нуждаят и от помощта на Жената котка, за да получат Книгата на вечността, а това ще бъде изключително трудна задача. Гледайте и вижте какво ще се случи!

Началото на новите епизоди от поредицата DC Super Hero Girls ще бъде на 21 септември ще продължи всеки делник от 18.00 ч. по Cartoon Network.

Продължете понататък

Горещо